35

Шофьора е невинен

преди 3 години

В града 99 пр от случаите със смътни случаи на пешеходци са по вина на пешеходеца.... Какво очакваш като пресичаш пред авробуса?!?! Първо ако буса е голям а ти нисък може да те сгази самия автобус второ как очакваш някой да те види като искачаш изад бус микробус кола казан или каквото и да е? Жалко за шофьора той няма вина, щом е счупено огледалото значи тая е скочила сама върху колата. Като решиш да се самоубиваш няма кой да те спре....

34

ДртПрч

преди 3 години

До ЖоЩе спре, ако може. Ти с колко км/ч минаваш покрай спрял автобус? Кажи, да знаем къде грешим!

33

Абе

преди 3 години

През или зад спрял автобус не се пресича. Особено пред.Верно, че в закона пише, че трябва да намалиш скоростта, ако задминаваш спряло превозно средство, ама и с 30 да караш - пак няма да можеш да спреш, ако на 2 метра пред теб изскочи човек.

32

Жо

преди 3 години

Член 65 от Закона за движение по пътищата-"При движение в лента покрай спряло, спиращо или потеглящо пътно превозно средство от означена с пътен знак трамвайна, тролейбусна или автобусна спирка, водачът на нерелсово ППС е ДЛЪЖЕН да намали скоростта, за да може в случай на необходимост да СПРЕ"

31

ДртПрч

преди 3 години

Днес минах от там. Видях и колата - дясното огледало беше счупено. Спирката е след пешеходната пътека. Ако жената е минала пред автобуса, значи е пресичала неправилно, далеч от пътеката и е изскочила пред колата в последния момент.Жалко за шофьора! Сега ще трябва да я лежи без вина.

30

Анонимен

преди 3 години

Като ти изскочи някой внезапно на платното, дори и да караш с 50 км/час няма шанс да спреш.

29

до 40

преди 3 години

Ами манталитет... всенароден манталитет...

28

Анонимен

преди 3 години

Във Варна си е доста опасно да пресичаш. Шофьорите са изнервени, скачат от колата сакарат на пешеходците с думи ти що се влачиш, знаеш ли, че щях да те насмета... и т.н.Очите на 4 винаги.

27

Анонимен

преди 3 години

Това трябва да се преподава още в училище. Трябва да се пресича само когато голямата машина било то автобус или камион се махнат от платното и има голяма видимост. Много е рисковано да се пресича пред или зад такава машина. Но много хора не го спазват.

26

До 32

преди 3 години

кАжи нещо и за пешеходците, ако не спазват правилата.

25

Вече не шофирам

преди 3 години

заради пешеходци, имащи се за господари на пътя.И да реагираш моментално и да пълзиш, колата има спирачен път.Шофьорът трябва да мисли и заради тия ,дето не мислят за себе си. И като пешеходец очите ми са на 16 пък заради шофьори, дето си мислят, че само те са на пътя. Те така е по нашенската територия.Всеки е индивидуален играч и накрая кот'стане.

24

Анонимен

преди 3 години

Никога не се изкача на пътното платно в изневиделица. 57 г. шофьор е нямал видимост, когато пешеходката е минала пред спреният автобус и е решила да пресече НЕПРАВИЛНО!!!! на пътното платно. Шофьорът е невинен в този случай.

23

Анонимен

преди 3 години

Закон, който фаворизира едната страна, върши само зло. В нашия случай пешеходците са обявени априори за безгрешни, свръхценни и неприкосновени, навсякаде са наплескани зебри и съответно те се самозабравят и почват да скачат под гумите. А разделението на пешеходци и "с коли" е от полза за властта.

22

Анонимен

преди 3 години

Няма само една виновна страна. Обикновено и двете страни имат някаква вина.За танго, трябват винаги двама, един не стига.

21

Анонимен

преди 3 години

Абе я идете в Скандинавия и не давайте предимство на пешеходците и велосипедисти. Е там ще разбере какво приключение ще изживеете за неспазване на предимство на пешеходец.

20

Абе

преди 3 години

Масово не могат да карат.Пешеходците пълни камикадзета.Гледат нагло и влачат краката.Навремето ме научиха на най-важното правило,когато караш,винаги пазиш другите участници в движението.Всеки вика ама аз съм с предимство,ама аз съм прав.Няма значение кой е с предимство,трябва да ги пазиш.

19

Анонимен

преди 3 години

шОферите с трети клас, пешеходците с четвърти и какво искаш от такива...Това не е държава, а чистишище.

18

40 год стаж

преди 3 години

В града се кара много внимателно!Очите не на 4,а на 44!Винаги може да те изненада я дете,я някоя разсеяна ***,я някой изветрял пенсионер!Така че оправданията не вървят!А съвсем друг въпрос е,че КАТ са служба за хубава пенсия,и нищо повече!Мързи ги в червата!

17

младен

преди 3 години

Понеже ми се е случвало, не веднъж и дваж, да ми изкачат пешеходци иззад автобуса или трамвая си имам едно наум като видя такава ситуация и карам леко. Ама за бая водачи думите "мисъл" и "помисли" са само думи.

16

Анонимен

преди 3 години

На пътя всичко гази, мачка и убива. Булгараш няма съвест, чест, отговорност и достойнство на пътя.Там той е цар, бил водач или пешеходец, а всички други трябва да му играят по неговата гайда.Избивай се гадно племе и намалявай.