20

Ъъъ

преди 3 години

Преди повече от 30 години ходих в Словашките Татри (Tatranska Lomnica). Още на влизане в планината тръгваш по ясно очертани и оградени пътеки, и никой не си и помислу да ходи извън тях. Много ми беше чудно, но и аз не посмях да стъпя извън тях.

19

Анонимен

преди 3 години

На "еколозите" им дай да ограничават бизнеса. Вместо да се създадат правила и да се накарат посетителите да си оставят парите с удоволствие, те гледат да изгонят всички. В Алпите може да се печели от туризъм, а в Рила, Пирин, Родопите и т.н. не може. В Алпите НАТУРА2000 е 11-12% а в България 35% и расте. Шайката на Тома Белев надига вой за масовия туризъм, а в същото време организира мароприятия от рода на БЕГЛИКА фест на територията на защитена местност с участието на над 3000 чоека.

18

Lili

преди 3 години

Ерозирала е главата на купения журналист,който е написал статията. Оставете Рила на мира. Няма нужда от бетон на езерата. Оправете пътищата с европейските пари ,няма нужда да рушите природата.Back off.

17

Само да попитам:

преди 3 години

Нали между всеки две хижи има поне едно кафе, където човек да отмори от планината?Един приятел ме помоли да питам, че него го било срам...

16

Анонимен

преди 3 години

Ето дотук ни доведе Промяната на резидент румен радев ветото, разединил българите и вкарал татковината в гражданска война, в която работливи и честни граждани, подкрепящи ГЕРБ, биват нападани и грабени от крадци, алкохолици, наркомани, некадърници, кибици и авантюристи, симпатизиращи на партията - българоубийца БСП, отговорна за атентата над църквата Света Неделя и избиването на стотици хиляди неудобни за партията българи!

15

Анонимен

преди 3 години

Този,който разреши лифт до езерата е за затвор!

14

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГолям прас! Локви сме виждали

13

Анонимен

преди 3 години

"Само че тогава за какво са ви?"Природата не съществува само за да може *** и пульо да си пече кебапчета на открито или да друфти с джипа.

12

Анонимен

преди 3 години

Не са виновни пешеходните туристи, а онези с мотори, АТВта, велосипеди и най-вече джиповете. И това се случва във всички резервати и планини в България, защото няма реален конрол, който да ги спира и глобява. И тук държавата е абдикирала.

11

Анонимен

преди 3 години

Бетонирайте тези безполезни планини.

10

Т.Шак

преди 3 години

Защо ти е красива природа, ако няма да ти позволят да й се насладиш?Ами не ги хвалете тогава 7-те рилски езера, махнете ги от учебниците по природознание, изтрийте ги от туристическите справочници, не допускайте никой до тях, дори и заклетъте планинари. За да спасите езерата. Само че тогава за какво са ви?

9

Гробокопач

преди 3 години

Концепцията как България ще се развива чрез туризъм е идеологията на Паразитизмът, в който единственото, което се случва е "експлоатацията на ландшафта";))) Туризмът е просто експлоатация на един природен или археологически обект донасящ конкретни ползи само на една определена прослойка от хора, които не искат да копат ниви с мотиката и да гледат животни. Нещо срещу което лично въстанах, поне аз, тази година!

8

Анонимен

преди 3 години

Когато има ерозия в ГЕРБ, има и по планините.

7

Анонимен

преди 3 години

Планините привличат туристи, а не плащат данъци.Гешев веднага да ги събори и да построи по-ликвидни за държавата имоти.

6

Предприемач

преди 3 години

Да се забрани бедни да посещават. Само богати и успели хора. Те ценят природата.

5

МАРТО

преди 3 години

Да се премахне лифта и да спрат джиповете.

4

Анонимен

преди 3 години

'Единственото решение срещу ерозията е да се подкрепят с бетон и хотели'.

3

Анонимен

преди 3 години

Как пък "ерозията" не се увеличава в Колорадо а само в Рила, при това заради туристи???! Абе да ви имам и планините ..........

2

Елемаг

преди 3 години

Лифт и джипове аут.Какво ми дъвчете 10 години и хабите ресурси за конференции вместо от раз всичко.Дори автора сега ще обядва изхабил ненужно храната за тая статия.Махайте лифта и джиповете.Без лифт 10 000 за цялата година с лифта 200 000 за пролет-лято само.Какво ми умувате и харчите народна пара само?

1

Мечо Пух

преди 3 години

Преместете резервата за мечки в Рила и броят на туристите рязко ще спадне.