46

Анонимен

преди 3 години

Десетте малки арабчета, десетте малки сомалийчета, десете малки циганчетааааа

45

обикновен

преди 3 години

А в бъдещите филми ще има ли адаптации и промени? Нег.ърчетата дали няма да се променят на бели деца в опасна и зависима ситуация, изискваща незабавна намеса на държавата? Може би е време и в романа да се направят промени според съвременността и да се включат персонажите на педофил и сутеньор!Или ще е интересно да видим черен в ролята на Линкълн или Тръмп, не само на Орфей, Ваща политкоректна ***.м.а!

44

Анонимен

преди 3 години

негро означава черен на испански.какъв е проблема ?

43

Анонимен

преди 3 години

Скоро ще ми прекръстят един от любимите десерти :)

42

Анонимен

преди 3 години

тея печчки си викат един на друг NIggga, ама иначе забранено било. за какъвто се мислиш, за такъв и другите те мислят. първо да променят отношението към себе си, за да го променим и ние. ама то на черното не можеш да кажеш бяло. само лефтистите и либералите умеят да ги увъртат тея неща дотолкова че да бъде абсурдно и да противоречи на всякаква логика.

41

Анонимен

преди 3 години

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Да не вземе някой нашенски политкоректен да преиздаде "Под игото" като "По време на присъствието".

40

Нечернобял

преди 3 години

-Абе Гано(Гана не от Гана),цръното цвет ли е?-Цвет е .-Ми белото цвет ли е?-И оно е цвет.-Мааа, да го еее... Рашо, да ми вика, че телевизора ми не е цветен.

39

Анонимен

преди 3 години

По кои закони правнукът на писателката има право да променя заглавията на нейните романи,че не се сещам?То по тази логика всеки нов наследник на писател може да променя всичките му заглавия!Ха-ха-ха.Върха на глупостта,под формата на политкоректност

38

i'm

преди 3 години

До i'mХа-ха-ха-ха и Вие ли бре гавроши, цензурирате тази дума? Ха-ха-ха-ха, мъка, мъка, мъкааааа!

37

чарли

преди 3 години

Кога започваме да събираме продадените книги,а с филмите какво правим ?

36

Анонимен

преди 3 години

Лелеееееее! Агата Кристи ще се обърне в гроба! Докъде стигна техниката - да изопачават култура, история...всичко!

35

Анонимен

преди 3 години

Има забранени думи ли?!? От кога бе другари демокрсти има забранени думи?!? Вие съвсем се освинихте! Буквално! Гнусна история!

34

Грешен нератив!

преди 3 години

Думата сама по себе си не е обидна произлиза от не_гро което е названието на цветът Черно! Това е все едно да кажеш на някой Бял че е Бял или на някой Жълт че е Жълт.Думата е придобила негативни асоциации през вековете и негативния контекст се е прикачил към оригиналнот и значение. Вместо да се изчисти думата не_гър от негативня контекст и да и се добави положителен такъв, неративът изка изцяло да изтрие думата, карайки черните да се срамуват от това че са черни!

33

Стига бе

преди 3 години

това е мега малоумно!

32

Анонимен

преди 3 години

Арнолд Шварценегер в превод е Арнолд черен черен, тъй като не гер идва от не гро латинското черно!

31

Анонимен

преди 3 години

родата на заврения зет е по-оригинално

30

deeply offended

преди 3 години

Интересно ми е как е пробил със това име белият русокос и синеок актьор Арнолд ШвацеНЕГЕР (в превод черен ***)?!Арнолд незабавно да смени името или цветът на кожата си!

29

маркиз дьо саП

преди 3 години

Както е тръгнало, може би след време осъдените за педофилия и изнасилване няма да се позволява да бъдат наричани педофили и изнасилвачи. Например детелюбци или нещо подобно. Баси!

28

Анонимен

преди 3 години

Статия за преброяване на расистите в България.

27

роза

преди 3 години

Както и да изкилифинчат заглавието на романа, за да угодят на политическата конюнктура,талантът си е талант-като самородно злато,което не подлежи на фалшификация.Агата Кристи ще си остане винаги една от най-обичаните и четени писателки в света.