31

заедно в борбата!

преди 3 години

До Българинсоциализъм и алкохолизъм

30

турското робство

преди 3 години

До Мизерно, Матанов!Само в народното творчество се говори а за комунистическото мълчим? Ненормално е!

29

пито-платено

преди 3 години

До БългаринАко за Сан-стефано не съществувахме, само за Турция бяхме народ-провинция.

28

Анонимен

преди 3 години

До БългаринЧетете преработените издания на платените ни историци от ДС-КГБ-Русия.

27

НС

преди 3 години

До LissaВлез в харема на Герб!

26

14 охраняеми прохода

преди 3 години

До ОбективенЗащо избраха неохраняемия шипченски проход за битка???????-Да се реабилитира ген.Столетов за поражението при Стара Загора.....- Руся изпраща най-некадърните си генерали на войната за наказание! Народе!!!

25

220 хиляди?

преди 3 години

До ОбективенИли само 20хиляди? Историята ни се пише от победителите с платени историци.

24

какво търсеше Русия?

преди 3 години

До Обективен- и какво намерихме? - освобождение, а Турция ни отбраняваше в кримските войни.

23

къде бе Вазов тогава

преди 3 години

До ОбективенПИСАР В СВИЩОВ.

22

Българин

преди 3 години

Четете бе, другари!Четете Захари Стоянов, четете Раковски, четете Стефан Стамболов.... но не ви се чете, нали! По лесно е да слушаме историците - агенти на ДС и на Русия, нали!Според тях, Руската империя започва война от куртоазия, без никакви задни мисли и цели, просто защото обича славяните, нищо, че най-чистите славяни - поляците, са част от Империята им, и полския език е забранен, същото важи и за другите православни християни - арменците и грузинците...

21

Българин

преди 3 години

До ПатриотЯко са ти промивали мозъка, другарю. Запитай се, защо Сан-Стефанският договор все още е секретен, защо в него думата България не съществува, защо Княжество България трябва да плаща на Рассия пари за освобождението си....Както винаги съм казвал :Социализма и алкохола не са простили на никого!

20

Мизерно, Матанов!

преди 3 години

"Ставайте робове! Аз не ща ярем!" Така завършва стихотворението на Вазов от "Епопея на забравените", посветено на Бенковски, тези думи са изсечени и върху паметника на Бенковски в Копривщица. "Доста робство и тиранство..." четем във "Вятър ечи" на Добри Чинтулов. От по-старо време е народната песен "Марко Кралевити освобождава три синджира роби". Какво да кажем за думата "свобода" и нейното присъствие в творчеството на Христо Ботев? Да отречем ли литературата и фолклора заради конюнктурата?

19

Богомил

преди 3 години

На Шипка са се били около 7000 опълченци и 1400 солдати от имперската армия. Тъй като мобилизацията е извършена в Украйна, огромното болшинство имперски войници са етнически украинци.Българските опълченци са спасили от поражение руската армия при Плевен изхода на войната. След три неуспешни атаки на ген.Скобелев, пристигат 30000 румънци и пробиват турската защита.Но руснаците си присвояват всички заслуги. Особено българските.

18

Щирлиц

преди 3 години

До НаблюдателПаметниците са за онези,остнали завинаги на наша земя,а който ги възприема като посветени на Русия,значи има проблем с мозъчните гънки.А че българинът е имал самочвствие, доказателство за това е Съединението/правилната дума е Обединение,но какво да се прави/,извършено напук на всички велики сили,включително Русия.

17

Osman bey

преди 3 години

Хората излязоха в космоса...тук под носа ви, Турция откри находище на газ. Вие още с епопеи и чушкопеци се занимавате. От 144 години та досега.

16

Кид Шелин

преди 3 години

Верно ли Бойко е арестуван в Барселона!!!???

15

смятат

преди 3 години

До Анонимен 5Те казват,че сме "неблагодарни предатели"!И тук изобщо не става дума за Освобождението,а за времето когато "ни освобождават от фашизма"!Абсолютно ненормална история,но това е положението!

14

Правнучка

преди 3 години

съм на опълченец. Българските опълченци са били смели, почтени, достойни хора. Прадядо ми е бил ранен в крака, но е отишъл да се бие на Шипка. Преди това е бил в легията на Раковски. Всички наши революционери и опълченци са се борили за свободата на Майчица България, редом с руските воини, румънци, финландци. Дълбок поклон пред подвига им ! Не са били комплексари, като днешните ни партийни вождове.

13

Анонимен

преди 3 години

Важното е да изкореним русофилството.

12

Българин

преди 3 години

До активист на БСПНе. Вярно е, че Румен Шведски е задържан в Гърция, в хотела на Нинова - "Мираджио термал спа резорт"!