39

Анонимен

преди 3 години

Леле дано само Червените фенери не потъна, че....

38

Анонимен

преди 3 години

То и Венеция имаше същия проблем, но още не се е сринала като гледам.

37

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Амстердам ще бъде...спасен,ако Боко прати наште пожарникари,да...изпомпват водата.Може по тръби да се прати водата към Перник,за всеки случай.Някой и друг...милиард ако даде ЕС за разходи,ще ускорят работата,а и някое друго...кюлче в шкаффчето ще остане за...спомен.

36

Знаещия

преди 3 години

Холандия цялата ще поттъне.Въпрос на не дълго време.

35

жожи

преди 3 години

Цитата е от известна детска песничка.Реално наистина някои сгради в историческия центъра на Амстердам са върху дървени пилони. Става въпрос за постройки от 14 - 15 век, със характерните камбановидни или стъпанли фасади. Малко са се килнали наистина и току виж някоя паднала. Не мисля че е много голям проблем, като падне, или ще се ресатврира или ще сложат нова на мястото и. Нищо не е вечно. Струва ми се че ако падне сграда, това няма да е заради дървените колове. Те са яки и са под водата.

34

До 32

преди 3 години

Братче това че не си чел и не знаеш, че в Холандия от 16-17в на практика се поставят основите на съвременната икономика си е твой проблем. Това че не се сещаш за Филипс и ДАФ е странно. Това че не знаеш че NXP е един от основните производители на полупроводникови технологии в света-топ 5 или за химическия гигант Акзо-Нобел е разбираемо. АйЕнДжи, Шел, Юниливър, дори не ги споменаваме. Между другото изключително силното корабостроене(включително военно).В момента разполагаме с три холандски кораба

33

Киро

преди 3 години

Като гледам как някакви не знаят, че Амстердам е столица, а други обясняват как Нидерландия нямала никакви успехи, Рембранд, ван Гог, в спорта имат световни успехи, Ню Йорк се е казвал Ню Амстердам ;). Трети обясняват как след 10 години щяла цяла Европа да е арабска и черна, което е точно като с чувалите с трупове на един Годжи. Българинът има долното качество, да реве на чуждо умряло и то злорадствайки.

32

До Факт

преди 3 години

Ами примерно считаните за откриватели на микроскопа братя Янсен.Пионерът в микроскопските изследвания-разбирай микробиологията Антони Ван Льовенхук.И изобщо в Холандия са пионери на оптиката.Щест носители на Нобел. Това за държава по-малка от България.Там е измислена и предавката.Без да говорим за чисто инженерните постижения на Филипс, морското инженерство,полупроводниците,обработката на скъпоценни камъни

31

Много тролове

преди 3 години

Тези безполови те дето ги наричаш имат една от най-високите стойности на раждаемост в Европа (говоря за самите холандци ... не примеси? А ние чалга начисто те къде сме? В демографски колапс ... защото сме много потентни! Освен това да сравняваш Холандия с Германия, Франция и Русия е нечестно! Тя е малка и горда държава!

30

Анонимен

преди 3 години

Верно ли я кажи колко са по литература икономика и мир.Клоун.Холандия измислена държава.Еърбъс е Френско Немски Ариана ракетите Френско Немски Холандия кво има самолети Фокер дето фалираха.Бегай хомосексуалнна безполова нация от смешници.

29

До Фъкт

преди 3 години

Ами виж Уикипедия скъпи- 21 нобелово лауреати и доста по визика и химия! Ние колко? Канети ... а и микроскопа е изобретен там

28

Факт

преди 3 години

И кви научни постижения има тая кошина.Отваряш учебник по физика химия и математика само французи немци руснаци англичани.

27

Анонимен

преди 3 години

Това е по-малкия проблем на Холандия, по-големия е пълчищата африканци и хараби които скоро ще заличат всичко холандско

26

Васко Де Колумб

преди 3 години

Какво го дъвчете за "тогава", дори преди 50 години е без значение как е било, важното е, че след 15- 20 години в северна Европа ще може да мине бял човек само с охрана от наемници във въоръжен конвой.

25

Анонимен

преди 3 години

А за ония с колониите. Швеция в най-голямата си мощ е имала колонии-в Сев. Америка-завзети именно от холандците. В карибския басейн. В днешна Гана. Финландия няма как щото не е съществувала като държава. Всяка свободна държава с някаква сила се е стремяла да има колонии. Русия е имала в Аляска и номинално и в Калифорния. И ние да бяхме свободна държава тогава щяхме да се стремим да имаме колонии. Това е нормално за времето тогава.

24

д-р Дрегер

преди 3 години

Джокер: имат си икономика.Ще хванат молива, ще сметнат каквото трябва, ще заделят едни пари и ще си решат въпроса.Тепърва имат да си защитават страната от вдигащия се океан. Правят го от векове, ще го направят и сега.

23

До Велмазов

преди 3 години

80 процента Марокански Джихадисти? Хахахаха ти не си стъпвал тук пич! Провери си статистиката за демографията на Амстердам

22

Анонимен

преди 3 години

Голяма злоба. припомнете си че по-голямата част от територията на тази държава е била море.Че ей този град правен на колове е бил световен търговски център.Че тази малка нация десетилетия е отстоявала независимостта си и религията си срещу най-голямата световна сила тогава-Испания.От това блатисти парче земя правят световна морска и търговска сила. Там творят едни от най-великите творци и учени за времето си И в момента холандците са сред най-прагматичните в ЕС. А самият град е уникален за живее

21

Анонимен

преди 3 години

на никой няма да липсва тоя надрусан град

20

Атанас Велмазов

преди 3 години

Живях там половин година, отврат, 80% от местното население са марокански джихадисти и просяци от Суринам, малкото бели са предимно възрастни психически нестабилни хора, тотална лъжа е, че проституцията не се държи от мутри и сводници и е легална , на входа на всяка улица в квартала с червените фенери има табло с телефонния номер на сутеньорите- албанци, косовари и турци....много от момичетата са накарани насила да ***.итуират...мръсотия навсякъде изключително мрачна архитектура...