36

Анонимен

преди 3 години

Бълария е страна от третия свят, колония и васал на Запада. Какво друго да се очаква при това положение.

35

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че ще са сервитутки. Няма да си лекар за мижави 800лв, когато като сервитут това са ти само бакшишите. Що и език да учиш, когато можеш да мучиш и да сочиш в менюто. Няма и да са земеделци, щот друго си е да си на сянка и да мъкнеш чинии в захлас... А после, що нямаме икономика. Как да нямаме? Икономика като слънце. Цяла пица от капанче по Черноморието!

34

Анонимен

преди 3 години

Преди 89та във всеки град имаше по няколко завода.

33

redordead

преди 3 години

то защото българина е в криза, затова уикендите по 5 часа се чака на Кулата, а магистрала Тракия е като Цариградско шосе в час пик.Народа обича да се оплаква, отделно го мързи да бачка...*** нямало работа за сервитьори, ми преквалифицирайте се...На друг па ЕС му виновни - нали без ЕС нямаше да имаш и тая магистрала на вълни дето сега я има, и с тая култура на шофиране щяхме да се избиваме по 2000 на година...Ако не ти харесва - в Русия, нали Путин беше направилуж пенсиите в крим 500 евро...

32

Анонимен

преди 3 години

На зима с тая криза като свърши папото и като няма кво да сложа на масата у дома само до сервитьори ще ми е!

31

Наблюдателен

преди 3 години

Икономика базирана на прислужници и брокери на кокошарници.

30

Анонимен

преди 3 години

TE TOVA E IKONOMIKA NULA I KVO PRIZVEJDAME NISVCHTO TVA E USLUGI

29

пекар

преди 3 години

е те едни сервитьори и готвачи са тези, нямам думи. За един добър готвач и сервитьор работата не е проблем, напротив.Проблема е, че собствениците превърнаха този бизнес в кръчмарски и вече е често срещано явление сервитьор, даже да не знае от коя страна седи ножа и от коя вилицата. 99% от тези са бъркачи и носачи, така че е нормално. То и това е основната причина българите да имат негативно мнение за туризма, като индустрия.

28

Hex

преди 3 години

Всички са засегнати, но някой са VIP и само за тях пишат.

27

Анонимен

преди 3 години

До КоментарНяма нужни или ненужни в една икономика. Ако един сектор страда то хората останали без работа няма да могат да си позволят да пазаруват стоки и услуги произведени от друг сектор и това ще повлече и тях.

26

Анонимен

преди 3 години

В цял свят е намалало ходенето по заведения и заради това има безработни готвачи.

25

Анонимен

преди 3 години

до некъвЕ не всеки продава наркотици все пак...

24

Анонимен

преди 3 години

Браво ! Светлото евроатлантическо бъдеще е пред нас !

23

Анонимен

преди 3 години

*** то българите по ходене на ресторанти и кръчми вечер бяхме първенци!!!... и едва ли не се гордеехме с това, че тръшкаме пари по галена и преслава.....а не ни се дават за винетки и здравни осигуровки....германците идват и ни се чудят защо в делничен ден кафенетата и ресторантите са пълни.....ами време беше......в същото време в селското стопанство не могат да се намерят кадри, в IT сектора също....

22

Мнение

преди 3 години

Кви безработни бе?Работа има за целия китайски народ!Тиквата да ги впрегне всичките с по една лопата и на магистралите му а не там да се моткат 5-6 *** дето само се крият под сенките!И тунел под Шипка трябва да се копае!Кирката..лопатата и на обекта!Сервитьори били..!Айде!То сервитьор всеки мързел може да стане

21

некъв

преди 3 години

по цял ден седя и нищо не правя и само с 2-3 макс телфонни разговора и правя по 10 хилки на месец без зор, защото ме мързи. Какво е това бюро по труда и за какво служи?

20

Анонимен

преди 3 години

до ЧЕБУРАШКА''Ще има и съкращения наесен, но те ще обхванат не заетите щатове...''Да по стар социалистически метод раздуват щата за да има какво да кажат,че са съкратили.Това го гледаме 30 годинки.Намалява населението с 2 милиона,но админидтрацията расте.Социализъм но частен!!!!

19

селянин

преди 3 години

до 1я па съм жаден и безработен пияница не съм закусвал още нито глътка

18

Коментар

преди 3 години

Ами реалността си показва кои са ненужните!То не може 200 000 реално произвеждащи нещо с ръцете си да издържат останалите няколко милиона консуматори!Икономика само от сменяне на чаршафи и миене на чинии е умряла работа!

17

Анонимен

преди 3 години

до 11Ти луд ли си или на луд гащите носиш?''Ако някой започне да обикаля махалите и носи и лекарства, и стоки по поръчка от промоциите, смятам, че ще има клиенти, може и транспорт''За лекарства забрави,хванат ли те жестоки санкции.Другото пак,нямаш ли касов апарат жестоки санкции.Ако е храна,буса трябва да е хладилен и всичко в срок.Абе да не си от някоя цветна раса от махалата ти,че си мислиш,че така се прави бизнес?!