28

Анонимен

преди 3 години

Нали знаете в момента схемата на фирмите, осигуряват всички на мин заплата. След 30г точно вие ще сте същата работа.

27

Анонимен

преди 3 години

Тези военни са лежали цял живот, без да произвеждат Нищо.А сега искат големи пенсии!*** Десов е такъв.

26

Анонимен

преди 3 години

"общо 6754 човека от системата на МО и МВР са ощетени от тавана на пенсиите"Не ми се плаче за тези. Всичките им осигуровки са плащани от държавата. Всички с максимални пенсии са били някакви шефове. Да не би да са се преработили?За нищо работа са получавали големи заплати.

25

НАПИШИ КОМЕНТАР

преди 3 години

Докато угояваме разни *** и търтеи-мо, мвр, администрация и тн, ще бъдем на дъното по бвп и бананова република завинаги.

24

Анонимен

преди 3 години

До 23:Прав си, има начин да ги накарат да внасят въпроса найдтина е че неискат. Държава която неможе да си събере глоби от млн лева е проста смехотворно. Ела в САЩ да видиш дали не си плащат фишовете, ако ти е онтересно ми кажи ще разкажа но всичко се събира до цент. Чичо Сам няма да остави, а у нас всеки си прави кой каквото иска

23

Анонимен

преди 3 години

За какво орязване Става на въпрос????? 7000 Служители на МО и МВР14000 Служители на "държавна хранилка" Едва ли има и Пет хиляди човека заети в частният бизнес които са внасяли реално своите осигуровки и са ОЩЕТЕНИ!

22

Анонимен

преди 3 години

До 22:40г кой продава банички, ставаш смешен. Жената е архитект, постройла е жк Тракия в Пловдив, няколко монумента по онува време в България.220лв пенсия, а водещата от телевизията над нас взема мин пенсия 250лв, няма да ти казвам че водеше предавания по БНТ1 много години и всичко е харесваха. Знаеш ли, каза ми че чистачката от телевизията прнсионирана след нея взема повече защото пак някакви преравнявания. Но има и такива който нищо не са правили, чичо ми с 900лв от Петрол.

21

Ди20

преди 3 години

Не внасят, не само на МО и на МВР, ами и на цялата държавна администрация.Освен това, всяка нормална държава би могла много лесно да принуди всички "работодатели" да внасят необходимите осигуровки, но не и тикволандия.

20

до 19

преди 3 години

друже то и 50 да има стаж като е продавал човек банички и сaпун цял живот няма как да взима 800 лева пенсия.

19

Моторна резачка

преди 3 години

30 000 ощетени и 990 - много ощетени, на фона на няколкото милиона пенсионери, които се увеличават.От на дъпъсъ електората са най-орязани, във всяко отношение.

18

Анонимен

преди 3 години

на някой все военните и полицаите са им трън в очите. Сърдете се на работодателите и на себе си че вече 30 г ви осигуряват на МРЗ а ви бутат пари всеки месец в пликчета и вие си траете. Сега пликчетата секнаха и ревнахте малки пенсиите. И стига с тез измислици че МО или МВР не внасяли осигуровките на служителите. Как пък 30 години едно правителство не нсправи фин ревизии там да го установи.

17

Анонимен

преди 3 години

Незнам, майка ми с 40г стаж е с 220лв. Някакви непризнати години, някакви неща и ако не и давам е умряла гладна.220лв.

16

пенсионерка

преди 3 години

и по 1500 да ни дават пак ша са малко,тряа да имаме за фърляне от терасите и за 25 годишните си внуци дет по цял ден висят по кафенета

15

до 14

преди 3 години

ти що не стана полицай, пожарникар, надзирател, военен пилот, пидводничар водолаз парашутист. Що, щеше сега да взимаш 1200 кинта. Ама си си седял до дебели гус на *** и си пийвал червено винце.

14

до 8

преди 3 години

какви партийни секретари бълнуваш бе чук. Хората които са с големите пенсии ако си се потрудил да проучиш са ги докарали от заплатите си през деветдесетте години и до днес. Ако мислиш че някой 90 годишен пенсионер от 90 та година взима 1000 кинта пенсия, значи си объркал мястото да коментираш.

13

Анонимен

преди 3 години

До Пладнешки обирТака е, ако си ги внасял.Обаче военни и полицаи са държавни служители и не внасят осигуровки, защото държавата ги осигурява. Само дето ги осигурява на хартия, а после взимат от общия кюп. Така че определено по-тревожното е че много хора с по 40 години стаж вземат 250-300 лв, отколкото че стотина човека, дето цял живот нищо не са правили, сега получава 1200 вместо 2000 лв

12

Анонимен

преди 3 години

Незнам как я виждате тази справедливост,иска ви се като се пенсионират всички да взимат поравно,да кажем 500 на калпак. И миньора и сервитьора. Единия каталясал в мините но внасял големи осигуровки, другия цял живот от бакш иши живял с едма мин заплатка да му върви стажа. Еми няма как.

11

Анонимен

преди 3 години

Висша несправедливост!Да си си заработил по законите на страната пенсията и да не ти я дават?!Другото е комунизъм!

10

жсдфдсф

преди 3 години

Ми не е справедливо, да, но повече се притеснявам за стотиците хиляди, на които се налага да преживяват (умишлено не пиша "живеят") с по 250-300 лева пенсия на месец... Там е страшното!

9

Åty

преди 3 години

То и със здравните е същото - едни се осигуряват и я ползват здравна услуга, я не. Други не работят, не се осигуряват и пищят, че държавата е мащеха. Същото е и с пенсиите. Да видим как те ще се вдигнат за пенсионерите с допълнителното осигуряване във частните фондове?