59

БСП

преди 3 години

При Жан Виденов бяхме с най-високата заплата на час.Дойде ГЕРБ и станахме с най-ниската.ОСТАВКА.

58

Анонимен

преди 3 години

Е, след такова изказване от страна на СИНДИКАЛЕН лидер не се учудвайте, че за винаги ще си останем най-бедната държава в ЕС. В цял свят синдикатите защитават правата на работещите, тук нашите обясняват колко е прекрасно да работим за африкански заплати и какъв огромен плюс за развитието на икономиката е това.

57

Анонимен

преди 3 години

Вероятно жyрналя, който е писал статията не е направил правилно сметката. Става дума за 6 лв. на час или 3 евра на час. Мтрияла в медиите дори тези 3 евра на час не заслужава.

56

Пълни глупости! Ако

преди 3 години

се включат данъци, осигуровки и т.н. и в България заплащането е по-високо (освен в селата). Освен това, по покупателна способност (заплащане спрямо цени) България е по-"богата" от Румъния и е близо до страните в Централна Европа. Разходите в Румъния са почти по 2 над България за сходни заплати, да не говорим нагоре. Аз живея във Великобритания и тук минималното е 8 и нещо паунда на час (8.70 май беше) и доста хора го вземат. По тази логика, вместо 9 паунда трябваше да говорим за 50 на час, или?

55

334

преди 3 години

Много се изсилихте. Къде дават 6 евро на час извън София?

54

Българин

преди 3 години

Не са много хората които работят за 6 евр./час, а и тази сума не стимулира квалифицираните кадри да останат в страната. Най- бедни сме и най- болни , затова и инвестициите ни заобикалят /да не кажа и корумпирани/.Няма с какво да се похвалим, от другата страна е Германия с 35 евр./ч., но никой не е спрял да инвистира там /високо квалифицирани кадри от цяла Европа е прибрала/-произвежда вис.техн. продукти с високо доб.стойност/високи заплати/-голям бюдет.

53

Абе аре стига

преди 3 години

Абе тука само хора с основно образование ли коментират??? Не знам, за тях може би тази статия е актуална. Като гледам и коментарите ...май повечето са такива

52

ДДТ

преди 3 години

Изсмукано от пръстите.На кого точно плащат 35 евро на час в Германия? С каква квалификация, професия и опит? За 28 години в Германия видях кое-как. В строителството например минималната ставка е около 15 евро на час БРУТО. Ако се работи в полусянка може да вземаш 22-25 евро БРУТО. За всеки работил в чужбина е ясно,че това са писаници без покритие, балсам за наивни очи.

51

До 51

преди 3 години

Ако и там крещиш така, ще ти вземат децата. Ама ще си родиш други ..не вярвам за друго да те бива

50

Анонимен

преди 3 години

Тия 6 евро не са за работника. Нали се сещате, че около половината отиват за данъци, осигуровки и т.н. и накрая ако ти се вържат 3 евро пак е добре.

49

До 42

преди 3 години

Тия пък данни от къде ги взе. Всеки си измисля по нещо за да му отърва на идеите или пропагандата Омръзна ми от некомпетентност и от глупостите в тоя сайт

48

Tania Hristeva

преди 3 години

ГЕРМАНИЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА СИЛА,ЗА ЕДНА ГОДИНА НИ ДАДЕ ТОЛКОВА КОЛКОТО НАШАТА РОДИНА НЕ_МОЖА И ЦЯЛ ЖИВОТ ДА НИ ПОМОГНЕ.АЗ СЪМ МАЙКА НА ТРИ ДЕЦА И СЕ ИМАХ НАИСТИНА ЗА ИСТИНКА МАЙКА КОЯТО СИ ГЛЕДА СПОКОЙНО ДЕЦАТА .ГЕРМАНИЯ ОБИЧА И ПОМАГА НА ДЕЦАТА И НА ХОРАТА БЕЗ РАБОТА ,ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ИМ Е НА КОСМИЧЕСКО НИВО,ДЕТСКИ НАДБАВКИ СОЦИАЛ ЗА БЕЗРАБОТИЦА,БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НИСКИ ЦЕНИ В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ МОЩНА ИКОНОМИКА КРАСИВИ ПАРКОВЕ И ДЕТСКИ ПЛОЩАТКИ ГОЛЕМИ И РЕМОНТИРАНИ ПЪТИЩА.

47

Терминал 2

преди 3 години

В обора разходите за труд ще станат нулеви щото всичко работоспособно ще е навън бунаци , скоро приказката ще приключи

46

Смешник

преди 3 години

Ей пламка ама и ти си един от хунтата, давайте по 1лв на час то се пръска от желаещи да бачкат в бг особено младите хора и за 0,50ст бачкат яко

45

Анонимен

преди 3 години

това са разходите за труд, а не колко дават на работника , защото 90 лева си е добър надник на ден 20 дена

44

Хмм

преди 3 години

Не познавам никой който работи за 6 евро на час. Не, не казвам ,че няма. 4-5 от познатите ми тука живеят под наем /450- 900 лева.Всичките ми колеги в Германия живеят под наем /1000- 1800 ?/Нямам никакво намерение да работя там въпреки че предложения не липсват.

43

хохо

преди 3 години

Неуместно сравнение!Държавата с най силната икономика Германия с България???На базата на какви показатели да вземаш повече пари??

42

Анонимен

преди 3 години

А продължавайте да ни рекламирате като бананова република, където за една шепа ориз хората са готови да работят по 12+ часа, ама после не се чудете, че младите бягат и няма желаещи да работят за "огромната" заплата от 600 лв!

41

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17 Как българина е свикнал да работи за жълти стотинки ? Я си спомни какви огромни заплати вземахме при соца и какво страхотна икономика имахме. Германците ни завиждаха. Така ли е ? Така е ..!____Престани да манипулираш я кажи как се движехме от един град до друм все едно изкарваш виза за чужбина

40

Анонимен

преди 3 години

Поредната пропагандна статия, приканваща и малкото останали да емигрират...не виждам къде се споменава обаче, че тук, в Германия, ти скъсват *** от данъци и такси, глоби, наеми, а бюрокрацията....дори няма да започвам! Интернетът е тотална подигравка за държава с такова митологично величие, именно заради безкрайните им рестрикции, в България е сто пъти по-добре, а ако не спазваш странните им, неписани правила, не си добре приет никъде...който иска, да заповяда ;)