86

Анонимен

преди 3 години

Някои строители дори не правят отстъпка от цената, когато продават на зелено. Ако строежът е на някое хубаво и удобно място и жилищата по план са хубави, тогава се опитват да ги продават на същите цени, на които се търгуват вече построените апартаменти с акт 16.Това е върхът на дебелоочието, но има балъци, които купуват и даже се хвалят с това. Затова има една пословица - "Избий будалите и тарикатите сами ще изчезнат." Докато има будали, ще има и такива, които ще забогатяват за тяхна сметка.

85

Ivo

преди 3 години

София не е България че да определя модата в цените на жилищата. Има провинциални градове със развита инфраструктура, спокойни и по добри за живеене от столицата. Там цените няма как да паднат, все едно на коча топките да паднат. Софиянци мислят че са хванали деда си за шлифера. :-)

84

До Анонимен 68

преди 3 години

Затова, ако парите са повече, никога не бива да се влагат на едно място.Твоят приятел е трябвало да купи имоти в различни квартали и в никакъв случай на зелено, когато става въпрос за много мащабен проект. На зелено се купува само ако познаваш строителя и му имаш доверие. Но дори и тогава сам трябва да проучиш много неща - договора със собствениците на парцела, сроковете, каква отстъпка от цената прави, предвидените обезщетения, гарантирани ли са те и т.н. И пак има риск, когато е на зелено.

83

Анонимен

преди 3 години

Да разбира ме така" цените да стабилни , че не може вече по ниско да се продава".

82

Анонимен

преди 3 години

Авторът и колегите му брокери , ако искат да имат сделки е хубаво да посъветват клиентите си продавачи, че цените от преди COVID 19 са вече история и актуалните такива в момента са 20% надолу. Който продаде в момента няма да е на печалба, но предвид очаквания спад от минимум 40% ще спаси част от "инвестицията"

81

Pen

преди 3 години

Брокерчетата не се отказват! Пропаганда до последно !! :)))) хаихаихаи

80

тц тц тц

преди 3 години

Голям експерт, няма що. На фона на задаващата се икономическа и политическа криза или мнозинството хора, които си загубиха работата ли ще се запазят цените на имотите? Гледам улицата до работа всичкия дребен бизнес е изпозатворил. Нека да видим тази прогноза дали ще се окаже вярна или поредната платена статия.

79

Анонимен

преди 3 години

Не го знам този Експертин ама аз съм в бранша от 20 години и такава криза с продажбата на имоти не съм виждал. Познавам десетки колеги кото продаваха в това число и аз.Казвам продаваха защото от 8 месеца не сме продали и една Барака камо ли нещо повече. Така че този Експерт в БГ ли живее или в някоя паралелна вселена. Цените не само падат ами направо се сриват.

78

Пешо

преди 3 години

Когато е юли и слънцето грее, птичките весело пеят и морето е топло е много лесно да си оптимист. Когато дойде ноемврийския дъжд съчетан с висока безработица, силно орязани доходи и икономическа криза е друга песен.

77

Анонимен

преди 3 години

Вие се молете изобщо да можете да продавате, независимо от цената. И това ще е успех. Защото идват гладни бездоходни времена за всички, не само за вас

76

Анонимен

преди 3 години

Красимире, колко ти платиха да ги напишеш тези глупосттииии. Октомври месец идва криза, никой не се интересува от апартаменти и то на такива цени като в Западна Европа, 100000 евро за панелен едностаен 50 кв.м НЕ МЕРСИ, всички ще фалирате

75

Анонимен

преди 3 години

До TъпанарНищо не определят брокерите. Мина това време. Хората се поизучиха, пътуват по света и виждат как стават нещата. Може да сложиш и 200 цена, но когато не ти дават и половината - кел файда. Всяко нещо струва точно толкова, колкото някой е готов да плати (пазарен закон). Иначе - нула!

74

Anonimen

преди 3 години

Иначе имам информация за германия - в момента цените се държат (високи). Но в момента има забрана за обявяване на фалити и собствениците не могат да гонят наематели заради короната, банките при неизплащане на вноски. Това ще свърши есента и тогава може да стане весело.Като почнат да се връщат гурбетчиите поради липса на работа на запад и при нас ще стане весело. А като се има предвид липсата на туристи по морето тази година и пр. (доста ще останат без доходи) - може да стане съвсем весело .

73

Анонимен

преди 3 години

Надай се коньо за зелена трева'...

72

арх

преди 3 години

Старо строителство, без ипотеки, със всички възможни комуникации, ниско, добри съседи, паркинг , свободно пространство със зеленина наоколо, в средно голям град със всички удобства. Това няма как да му падне цената, напротив. Мокри сънища на някои. А реалната цена е тази в която се срещат интересите на продавача и купувача.

71

Tъпанар

преди 3 години

Цените на имотите не са мръднали по никакъв начин, дори има завишение. Цените ги определят брокерите. Имаш апартамент от 100 м2 и си решил да го продадеш за 100 000 евро да речем. Идват брокерите и ти казват: "Ооооо, това можеш да го продадеш спокойно за 120-130 000 евро, ама понеже клиентите като идват на оглед, идват да се пазарят - дай да го пуснем за 150 000, че да можеш да сваляш". И те така...

70

Хмм

преди 3 години

Аз също очаквам спад на имотите, но..... всеки иска апартамент... така не става. По-силния печели. Т.е. ще има една прослойка от хора които ще живеят на улицата.... за жалост. Това са законите на джунглата. Не може хем да нямаш кинти и образование, хем апартамент, кола и хубава жена да искаш. Винаги ще има едни нахендрени. Идеята е да не са прекалено много за да не стават бунтове.....

69

Анонимен

преди 3 години

О нееееееее~ тия високи цени нееееее~

68

Анонимен

преди 3 години

имам един приятел,който преди време продаде наследствен огромен апартамент в центъра на софия като с парите си купи 2 четиристайни и две гарсониери забележете на...зелено в полите на витоша с тенис кортове,басейни,парк,гаражи плати 100% от цената...много изгодна сделка нали?да но инвеститорът взе,че фалира и нито пари нито апартаменти.добре,че жена му има гарсониера в люлин та да има къде да се подслони!

67

Анонимен

преди 3 години

Ясно е че е платена статия, за това и днес са сложили тази снимка. ;)