91

трябва да се чете

преди 4 години

До Анонимен111 Убавецо трябва повечко да четеш1Ако направиш малко усилие ще разбереш как янките опират до услугите на мафията за десата на ботуша..Е с благородна цел да свалят Дуче..

90

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 113Англичаните се включват още 39та. Въздушната битка за англия, африка, атлантика и бомбенето на всеки един кораб с ленд лийз стоки под английски флаг до 41ва и без оглед принадлежността след включването на САЩ след пърл харбър. Специално за ленд лийза много руски историци могат да потвърдяд колко е значим. *** повечето си траят за да си стоят на работа.

89

Анонимен

преди 4 години

Речта на путин беше предвидима и изкривена.Каза че Сащ и Англия се включили 44-та без естествено да упомене че Сащ и Англия влизат в Сицилия още през 1943-та.Да не говорим че не се споменават съюзниците на германия все едно е воювала сама както японците напримерь.

88

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовБерлин е разделен на 4 зони. Още след края на ВСВ е ясно на англичани, французи и американци, че трябва да се разправят със Сталин. То и *** Рибентроп е бил добър за времето си. Тия просто са знаели колко струва да сключват договори със социалисти.

87

До Анонимен 104

преди 4 години

Ха ха ха ха,Значи в БАН се е издигнала и друга, която е била изключвана от гимназията?Още през соца се знаеше, че в един от институтите на БАН сравнително млада е станала ръководител на секция личност, която е била изключвана от гимназията за слаб успех.Нали в гимназията можеш да повтаряш само веднъж, втория път те изключват. Не знам по каква квота е влязла в СУ, роднина била на Митко Григоров.Още се потрисат от безобразията й. Вече пенсионерка, но казват, че още кадрувала чрез протежетата си

86

Дърт

преди 4 години

До Христо ХристовМного от тия момчета, родителите им ги изкараха от казармата. Така, че проблема е поне едни 10 години преди 70те. Като се пенсионираха идеолозите всичко тръгна надолу.

85

Баровеца-СФ

преди 4 години

До103 Христов: Няма логика да са искали да се обединяват ,като не са били разединени! Това е нереален анализ в защита на "някой от Ваша страна,не е въпрос от моя :) Успешен ден! Бъдете здрави!

84

До Христо Христов

преди 4 години

О не някой е несъгласен с теб и ти тика факти в лицето. Нека започнем да го обиждаме. Това означава, че сме прави. И като функционално неграмотен човек ще те питам драги, знаеш ли ирония какво е ? Но хей, не съм аз който каза, че електоратът ми е съставен от 80% ******.Верно този който каза това е директен наследник на ония на които симпатизираш. Неговите приятели също отричат като теб, издевателствата./watch?v=OdOj-ZJ8fUM ютюб, ето чии синчета са те червенички мамини сладки. Не съди истината..

83

Баровеца-СФ

преди 4 години

Аз разбирам за геройте от Червената армия и им се възхищавам,но не разбирам,защо сънародниците им окупираха за дълги години редица държави,даже разделиха народи със стени! Черното не е бяло и героизмът на Червената армия повяхва след следвоенната "окупация" от страна на руснаците над тези народи !

82

Анонимен

преди 4 години

СССР са победител във Втората световна война, а България е сред победените. Както във всички държави тези, дето сътрудничеха на Германия бяха наказани, както изискваше мирния договор, който наложиха победителите. България не е някакво изключение. След 1989 на власт дойдоха децата и внуците на престъпниците вкарали ни във войната на страната на Германия и налагат друго тълкуване на историческите факти.Тези деца и внуци на престъпниците сега владеят икономическата и политическата власт в България

81

Morski

преди 4 години

До Христо :Дори и да е както пишеш ,това не отхвърля фактите:1.Архивите ни са откраднати и занесени в Москва.И не искат да ги върнат!Явно крият нещо неизгодно за тях!;2. Убийствата на българската интелигенция от незаконния ''народен съд 'подтикнати от СССР ; 3.Незасегнатата ни икономика от войната е разрушена след нея под натиска на СССР с неизгодни договори облагодетелстващи съветите!;4.Не изпращаме войски с/у СССР и през цялото време имаме дипломатически отношения те, бързат да ни обявят войн

80

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовЗатова викаме слава на комунизъма и плюем по децата на комунистите дето управляват и крадат препитания по стар комунистически обичай. За справка множеството източени фирми от 89та до днес.

79

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовВикаш затова сме си запазили евреите, щото нямало съпротива. То и царя не умря след визита на Хитлер.

78

Анонимен

преди 4 години

Кратка и смислена реч на Путин. Отдаде дължимото на всеки.

77

Анонимен

преди 4 години

До юни 1944 САЩ и Великобритания изчакваха да видят дали Германия няма да победи и се намесиха в последния момент, за да оберат лаврите без да дадат много жертви.

76

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовТе затва си трябва лустрация, я като Румънците с автомати да си имат едно на ум, я като чехи поляци...

75

Анонимен

преди 4 години

Впечатляващ парад. Показаха и огромно уважение към все още живите ветерани от войната.

74

До Христов - продълж

преди 4 години

... я отвлякъл и насилил. Тя от немай къде се омъжила за него, друг изход нямало за мома с поругана чест. После пройдохата влязъл в затвора за криминално престъпление. Тя останала сама с малко дете.Синът на заможното семейство също се оженил, но й помагал с пари, иначе щяла да гладува.Съпругът нехранимайко излязъл от затвора и уж му благодарил. После пак крал и щели да го съдят, но точно тогава станал "партизанин".Сред първите, които пратил на разстрел след 09.09.1944 г. бил заможният момък.

73

До Христов от 76

преди 4 години

... в началото на септември 1944 г. Районът пропищял от самоуправството му именно през първите месеци след Девети септември. По-късно получил смъртна присъда за други свои безобразия.Същият този подбрал хората, които били разстреляни още в края на септември. Сред историите за несправедливите разстрели, уредени от него, най-силно впечатление ми направи една. Синът на едно от най-заможните семейства в определено село имал любов с местна мома. Когато отишъл да учи в София, бъдещият "партизанин" я

72

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовС налични немски дивизии. И още как. Трябва обаче да уточниш за кой период става въпрос. От 43та имаме интерес да сменим страните. Даже турците биха били по-добър вариант за тогавашните ни управници да направят политическа маневра като Италианците и да минат на страната на победителите. Всички знаем как СССР ни окупира въпреки опитите да преминем на другата страна. Нефтът в Багдад определено би бил по-лесна плячка за Германия от колкото този в Кавказ.