33

Lan

преди 3 години

Това доказва, че всеки има потенциал в някаква област, но среда, образование и най-вече и лична воля и труд не всеки има...

32

От лично мнение

преди 3 години

Защо ми слагате минуси? Не отричам, че е направил откритие, исках просто да разбере с какво то ще помогне на човечеството. Иначе жалко, че е станал наркоман и е убил човек. Ако беше се отдал на науката като съвсем млад, кой знае още колко неща можеше да открие. Жалко, че си е похабил потенциала си така. Днес щеше да е професор, не в затвора.

31

Ристу

преди 3 години

До Лично мнение: Херц демонстрирал пред кралското семейство как може да предава и улавя радиовълни в една зала. Когато попитали Херц за какво би могло да послужи изобретението му, той казал: "За абсолютно нищо. Не мога да се сетя за никакво практическо приложение." Същото казал и Фарадей, когато демонстрирал свойствата на електричеството в епохата на газовите лампи. :)

30

Лично мнение

преди 3 години

И с какво ще допринесе това което е открил за човечеството? По- модерни роботи ли ще измислят, летене в космоса с нови по-модерни технологии, телепортиране ли ще да е? Аз това исках да разбера. Иначе му възложете задача да изчисли кога ще изчезне короновируса, с какъв темп се разпространява, какъв процент антитела се изграждат от всички хора на планетата и доколко време се задържат у хората. Такива по практични задачи. Може да намери решения и на тях.

29

да добавим към тях

преди 3 години

До Представяте ли си да добавим към тях мутри, хазартни босове, олигарси, катаджии и митничари ... Евклид ще възкръсне

28

Свръх-интелигентен

преди 3 години

Четенето е за който не знае.

27

Представяте ли си

преди 3 години

до какви върхове ще стигне математиката, ако вкарат в затвора всички премиери, финансови министри и банкери от последните 30 години преход към демокрация

26

Вапцаров

преди 3 години

В затвора попаднал на хора и станал човек...В случай е попаднал на математиката.

25

Анонимен

преди 3 години

Герберите не могат да смятат(освен парични единици), ама пак затриват хора и не са в затвора

24

ВЪПРОС

преди 3 години

Трябваше накрая да кажете как е *решил древен математически проблем* ?

23

Анонимен

преди 3 години

А аз помислих че става дума за български затвор и затворник.Като знаем колко са обогатени библиотеките по занданите,си е за чудене.Ама виж по северно-европейските държави е друго,богата работа.Там можеш и докторска степен да защитиш,дори и ако си влезнал само с основно образование.

22

Анонимен

преди 3 години

Искаме БСП да участва във властта,стига мачкане и лишаване от единствената опозиция в България!Алчни лами такива!

21

Име:

преди 3 години

Няма да му учуди ако Дисни да пусне трогателно анимационно филмче за педофил написал дестка книжка, докато излизжавал присъда за изнасилване на 11 годишно момченце.

20

Анонимен

преди 3 години

Искаме БСП да участва във властта,стига мачкане и лишавне от единствената опозиция в България!Алчни лами такива!

19

GG

преди 3 години

До 4Хаус е всичко друго, но не селски нещо си ? Какво те провикира толкова във въпроса на колегата ? В стаята е описана по скоро историята на затворника, а не конкретното решение на задача или проблем. Аз съм учил 5 висши математики и чета доста в тази сфера и не знаех за споменатия мат модел. Ти сигурно вече си го решил наум ?!

18

ЦИНИК

преди 3 години

И язе преди годин направих идно математическо уравнение.Значи Цона у наше село ако е почнала да са такова от 16год.средно по два пъти на седмица,до 45год дека е в момента и на секи да му е паламарката средно по 14 сантиметра ако ги насосаш един зад друг жа минат границата.

17

Василев

преди 3 години

Песен за човека, така би ви отговори другарят Никола Вапцаров!!!Агвнт Кларк Рийзе!ЦРУ!!!

16

ххх

преди 3 години

До Холивуд: Бе ти, мислиш ли сериозно, че някой АфроАмериканец/да не споменавам точната дума, нали/ ще има толкова акъл!?!?

15

Анонимен

преди 3 години

Елем. матем за деца от 1-ви кл.Астроном. е бъдештето на човеч.ала бала.мога да докажа,че 2 плюс 3=7 .не 5,а 7

14

Мутафчийски-Бенатова

преди 3 години

аз тия задачки като Бебе ги Решавах!