59

Жо

преди 3 години

СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА в България е над 1300 лв.Противно на всеобщото мнение, най-високата средна заплата не е в София! Столицата е чак на 8-мо място по ръст на заплатите.Най-високата средна заплата за България е в община Челопеч- 2400 лв, след нея са Козлодуй, Раднево, Гълъбово, Пирдоп, Девня.Данните са от официалната статистика и който не е съгласен, да не се сърди на мен.

58

Факт

преди 3 години

Е, ако другарят Румен Гечев не беше фалирал България през 1997г. и комунистите ако не бяха окрали и фалирали банките, днес може би щяхме да имаме заплато като в Германия ! То да беше само Гечев ! Преди него бай Тошо фалира България 3 пъти ! Четете документи, другари ! Не се косете за заплати днес, когато сте разсипвали родината през ваше управление !!!!!!!!

57

Sichtpunkt

преди 3 години

Напротив в големите хранителни вериги се продават стоки предимно родно производство. Така не се "отдаличават" от потребителите и е по-рентабилност,Вноса винаги в една нормално функционираща икономика е по-скъп от родното производство. Това са мита (за ЕС неважат, но за Русия, Македония, Сърбия и Турция, Китай) , транспортни разходи, разходи по санитарни, складови начисления.

56

Американ

преди 3 години

До Анонимен 67:Цените 53%, догодите 43% а качеството на работа 33%..Мрънкането - 333%

55

Анонимен

преди 3 години

А доходите? Или ви е срам да си кажете?

54

Анонимен

преди 3 години

До УуууУуууу муууу всичко се разсипа от към отглеждане на животни, зеленчуци и т.н.Не че няма все още, но то е нищожно и излиза скъпо да се занимаваш с това.Разбира се трябва да обвиняваме себе си, никой не ни е виновен че гледаме по лесното...Оправданията че ЕС ни подбива са нелепи, поне за тази част от икономиката, просто хората ги мързи!!Язък за плодородната земя дето е имаме, може би следващите ще я обработват по добре.

53

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 50Цените у немско да друг път по ниски с 20% на месата. Ако говориш за Нето Дискаунт или Пени може би, иначе са същите като тук но в евра! Както и всичко останало.Я сподели за наемите, цигарите, кръчмите? Едно оборудване за кухня излиза 10-12к евро, при това не от скъпитеЕдна биричка в кръчма е 3-5 евро, пица 10 евро, и тн. при това в кварталните. За дрехи и обувки се дебнат само намаления, че иначе те обезглавяватНе си бил само ти по немско, айде нема нужда от фишеци

52

Уууу

преди 3 години

Много ми е интересно, как някои хора очакват да им донесат салам от Германия, картофи от Полша, ананаси през м Януари ...и очакват да е по-евтино от същия магазин в Германия, зашото били по-ниски заплатите??? Нали от там носят стоката с камиона. Да се радваме че носят, защото ние вече не можем и да се изхраним. Нямаме стратегически суровини като мляко и месо. Даже салам и сланинка не можем да си произведем без вносно месо. Да не говорим за по-сложен продукт като шоколад или вафла-и захар внасяме

51

Русия

преди 3 години

Стабиуное!!!Наши мангизи са у шкафчиту на Боцку!

50

баба мара

преди 3 години

не ме интересуват цените на запад мен ме интересува заплатите и пенсиите у наскак да свържем двата края

49

Анонимен

преди 3 години

До SichtpunktНаздраве!Аз си пийвам биричка от няколко часа и се чувствам супер.С мен е трудно да излезеш на глава, така че те разбирам,.Не напразно ме блокирват модовете в сайта.

48

Sichtpunkt

преди 3 години

Между впрочем не нося женски дрехи и съм един от най блокирваните тук, сам си направи сметката дали съм фен на ГРОБ.Не ме интересува нищо около вашата височайша персона!! Но щом се хвалите, че сте най - блокирван сигурно сте и много умен! Айде чао отивам да вечерям и да разпусна с биричка "Айляк"!

47

Анонимен

преди 3 години

Колко часа работи бъргарския работник за да си купи кило сирене и колко датския. И бензина ни е най евтин уж, но като се направи класация колко литра бензин купува една средна заплата пак най малко можехме да си позволим. Така, че българския работник, ако заплаща с труда си- купува най скъпото сирене и най скъпия бензин.

46

Анонимен

преди 3 години

До SichtpunktЯвно и теб те зове 4-ти километър като ментора ти Винету.Откъде почна и откъде продължи...ха ха.Отивай да четеш брошурите на Лидъл, може и да намериш нещо за себе си...ха ха.Между впрочем не нося женски дрехи и съм един от най блокирваните тук, сам си направи сметката дали съм фен на ГРОБ.

45

бивш

преди 3 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави .

44

Sichtpunkt

преди 3 години

Платен *** на герб, нали ? А и нещо се долавя ухание на дамски парфюм ! Обличаш ли се в женски дрехи и женско бельо ?Като се чувствате много силни и почвате да коментирате и обсъждате човек! Какво въобще те интересува аз какво правя! Нито питам ти с кого си лягаш, нито с кого ставаш. Личи си че си погледнал еснаф, за който дребнавоста е добродетел.

43

Анонимен

преди 3 години

В БГ има паралелна бартерна икономика на база нещо за нещо, услуга за услуга, услуга за нещо, или нещо за услуга, чрез която що-годе населението не умира от глад. Това не може да го засече статистиката, докато на запад всеки си живее за себе си. Просто сме колективистична култура където достъпът до ресурси се позволява само когато си член на някаква група.

42

Анонимен

преди 3 години

Какво ми сравнявате с Дания, където заплатите са 10 ПЪТИ по-големи?

41

Анонимен

преди 3 години

Кой както може се е подготвил за приемане в еврозоната.Премиерът ето ,подготвен човека с пачки по 500 евро в чекмеджето и кюлчета. Който разбрал , разбрал . И без това след има няма десет години в България пари за пенсии за сегашните млади няма да има . Цветните българи вече цъвтят с 10 , 15 цветчета на помощи .Системата бавно бавно отива към интубиране и смърт !

40

53%

преди 3 години

53% Ужас... Ужас.... Ужас... Мизерия, ниски заплати, крас.тави кучета, б00клук от цяла Европа пристигащ към България, мафия, мутри, далавери, контрабанда, кметове прибират европейските пари, глад, нищeтa, корумпирани политици продаващи народа които им плаща безобразни заплати, поголовна сеч на горите, подпорни бетонни стени-хотели, шуробадженащина, лекари смучещи до смърт здравната каса, недоимък... Отгоре на всичко 53%от средното за Европа. Доли сме поне на средно ниво по стандарт в Европа??