53

Хюго Бос

преди 3 години

Аз не искам да гледам джамии и изобщо храмове на най- античовешката религия. ХГоляма грешка е било, че не са разрушени всичките след Освобождението. Гнус.. гърците както винаги по-умни от нас..

52

Хюго Бос до 52

преди 3 години

ДжамиЙ??? Това римски пълководец ли е?

51

До 41

преди 3 години

До 41Били са джамий, преди да бъдат джамий там е имало църкви, параклиси. Винаги храм се строи на света земя. За 500 години робство всички джамий требва да се изравнят.

50

Пфффф

преди 3 години

До анонимен 48Нали държавата дава пари на мюфтийството, да не мислиш, че ги събират пенсионерите от долината на широките ***? А тези пари дъжавата, която ти изписваш с малка буква, ги взема от нас...

49

Анонимен

преди 3 години

кво очаквате от "политик" като този да, защити религията ли?

48

Анонимен

преди 3 години

Имат пари да дават на кадъните да одат с чаршафи, за ремонт на джамии - нямат

47

анонимен

преди 3 години

Джамиите в българия се ремонтират с държавни пари само и единствено ако са паметници на културата. Ако не са тогава ремонта се прави от мюфтииството. Джамията в Кюстендил е оставена да се руши защото не е паметник на културата и защото в града няма мюсюлмани за да се дават пари за техен храм от мюфтииството.

46

Анонимен

преди 3 години

До Марулякоя точно действаща джамия е ремонтирана с държавни пари? В Стара загора не е действаща, тя е музей, беше подигравка с мюсюлманите, щото и Веждичката го направи.

45

Анонимен

преди 3 години

Знаете ли колко джамии са унищожени и затворени през комунизма, към днешна дата колко имоти държавата не връща на мюфтийството поради една или друга причина, джами в Самоков, Кюстендил, Дупница, Карлово се рушат, с представителите на мюфтийството държавниците се подиграват под всякаква форма и от друга страна в Истанбул желязна църква и милиарди лири за християнската общност в Турция и БГ си мисли, че в това отношение е по-добре от Турция, но ако беше нямаше да чака ЮНЕСКО. Няма очи да се обади

44

Анонимен

преди 3 години

До анонимена тез джамии върху какво са построени, даже некъде изобщо не са строени - вдигат минарето до християнският храм и мажат (както е описано в статията)

43

анонимен

преди 3 години

Има много хора в България, които се въобразяват, че Света София в Истамбул някога е била българска черква. Света София НИКОГА не е била българска черква. Това е катедралата, в която са коронясвани византииските императори. Какво правят турците с нея НЕ Е наша работа.

42

Анонимен

преди 3 години

"няма основание да реагира", в кво чудно има, като го знаем от къде е тръгнал въпросния. бея му прай теманета в турция, че той ли? На такива религията са парите, и майка си биха продали..

41

да ама не

преди 3 години

Росия нали се смята за трети рим и наследница на византийската империя -да се оправя путин с аркадаша си ердо

40

анонимен

преди 3 години

Археологическия музей на БАН срещу президентството някога е бил джамия. Храмът Свети Седмочисленици на ул. Граф Игнатиев също е бил джамия. Айде да не се правим на много по-цивилизовани от турците.

39

Анонимен

преди 3 години

Каква култура имат турците ?

38

Маруля

преди 3 години

В България джамиите се ремонтират с държавни пари и са многобройни, а турците ремонтираха Желязната църква и ние ще се надупим от благодарност. Никой не казва, че трябва разрешение за богослужение, а тука ходжата вие като приклещен и ние трябва да го търпим.

37

анонимен

преди 3 години

А защо трябва България да реагира? Света София преди да стане джамия е била византииска черква. Византииците да се оправят.

36

Анонимен

преди 3 години

Това ако го направят, трябва с референдум да затворим всички действащи джамии на територията на България и да ги направим музеи.

35

Do 33

преди 3 години

и да сме добре и от двете страни на Босфорът********************************************Турция е и от двете страни на Босфора а ти дори не си близо до Истанбул, камо ли до протока. Айде изясни си какво искаш да кажеш.

34

Анонимен

преди 3 години

Значи трябва да се чака и после да се възразява? Не е ли по-добре сега да се възрази?