166

Един българин

преди 3 години

Аз лично съм изненандан, очаквах доста по-голяма разлика.Мъжете в стремеа си да издържат смейства работят на две места или поопасна и отговорна работа. Може би поради това статитиката греши. Все още не съм срещнал майстор, който да издава фактури за домашни ремонти, а за десетинагодини съм дал доста хиляди за такива.Не знам дали е за радост, но се очертава, жените да се пенсионират на една въраст с мъжете (гарантирано от ЕС) и логично, това е по-високата възможна.

165

Анонимен

преди 3 години

Мехурчета в лимонада.

164

Анонимен

преди 3 години

Екстремният феминизъм превръща жените в нещастни самотни старици, а мъжете в п*у*тьовци!Насаждането на омраза между половете е грешно. Огледайте се? Виждали ли сте женомразец или мъжемразка които да са щастливи???Единствено любовта и хармонията между половете е пътят към щастието.

163

Анонимен

преди 3 години

Жените са затворени в кухнята основно в държави като англия, защото техните мъже не са мъже. Българския мъж не държи жена си в кухнята. На Българския мъж му доставя удоволствие да се грижи за жена си, същевременно уважава желанието на жената да е независима. Българката ходи до мола, пие кафе с приятелки, грижи се за децата, семейния уют, подбира мебели у дима и ходи на работа. Жената ходи за да може ако иска да зареже мъжът. Слабият мъж заключва жена си. Силния я уважава и се грижи за нея.

162

феминист

преди 3 години

Като за начало, да се изравни пенсионната възраст на мъжете и жените. А?

161

Х

преди 3 години

Жените трябва да въртят тигана , нема какво да се лъжем

160

Анонимен

преди 3 години

Жените като се научат да пускат на слабите безработни българи не докосвали жена никога станали на 80 90 100 120 години тогава те ще почнат работа и ще им дават пари и ще ги издържав ако ли не всички ще емигрират и мъже и жени за чужденци и чужденки

159

Анонимен

преди 3 години

Народа е трайно безработен тиквата не даде стотитнка безусловен базов доход каква заплата бе всеки който намери 50 100 евро да емигрира 1 милион трайно безработни от десетки години гладуват и над 2 милиона пенсионери с пенсия 132 250 лв а други тикви крадат та се късат

158

Анонимен

преди 3 години

Днес.бг пак са го написали така, че да не се разбира.Не става дума за сравнение на лекар със сестра или на миньор с учителка. Става дума за сравнение в заплащането за една и съща длъжност. Примерно за двама счетоводители с еднакъв опит и стаж. Е, често ли единият да взима по-малко заради пола си? На интервю за работа даже са ме питали дали смятам да раждам в следващите 5 години. Е, това ако не е дискриминация... За това говорим, а не колко взима шофьор на ТИР и колко взима секретарката.

157

Философ

преди 3 години

Исторически погледнато жената винаги е била по-важна от мъжа.Женския живот е по-важен от мъжкия:-Мъжът ходи на лов, а жената стои в безопасност в къщи и гледа градината.-Мъжът ходи на война или да плячкосва съседната държава. Жената стои в безопасност в къщи-Когато кораб потъва евакуират жените и децата в спасителните лодки. Мъжете да се оправят с плуване.Защо жените им се набива изкуственна програма да се борят за РАВНИ права с мъжете.Жените имат и трябва да имат повече права - ЕВОЛЮЦИЯ!

156

Писнало ми е

преди 3 години

Както искате така ме наричайте, все ми е тая. В офис съм с 5 колежки и никога не мога да ги събера всички на куп. Ако не е отпуска - болна е. Ако не е болна - бременна е. Ако не е бременна - в отпуска е. Писна ми да ги покривам и да се трепя двойни смени. Имала болки в гърба - изчезва, обрив на десния крак - седмица не я търси...Зимата е тяхна, прескачат се една през друга, коя по-нстинала.

155

БО

преди 3 години

Ни-ко-га няма да назнача жени на работа! Клюки, мигрени, неефективно КПД. Болнични, майчинства, неразположения и по-ранно пенсиониране. Извинявай! Предпочитам да плащам по-високи заплати, но на мъже!

154

Анонимен

преди 3 години

Оправдание след оправдание сега пък заобиколки имало. Ами като си мълчиш и не подаваш сигнал, какво да те правим всеки е отговорен за себе си, няма някой да следи за реда около теб от космоса. Като видиш нарушение на закона и си мълчиш не са ти виновни мъжете!

153

До 198

преди 3 години

Няма как да знаеш колко пари получава колегата ти, освен ако не си счетоводител на фирмата. От това което пишеш се подразбира че не си раководилея на счетоводстовот. Практиката е хората да не си споделят заплатите с колеги.Историята ди смърди!

152

Анонимен

преди 3 години

Лесбийка не съм, а вие сте жалки. Има закон, но законът може да се заобикаля. Дадох пример как. Има си всякакви хватки. Въпросът е докога обществото ще подкрепя заобикалянето на закона. Отговорът е *** - чета една книга за змейовете във фолклора сега - излиза, че ние сме си расисти и сексисти от бая време насам. Ама от най-гадните. Тъй че все тая, всеки се оправя както може. Ясно е, че да се родиш жена е доста прецакано по принцип, наивно е да очакваме обществото да го е грижа за нас.

151

до 198

преди 3 години

До 198Смени си фирмата. Като напускаш им заведи едно дело за дискриминация. Ако наистина си кадърна и е вярно това което казваш - ще спечелиш делото и ще си намериш друга фирма, която ще ти плаща повече пари.Възможно е за няколко години заплата на позицията ти да се е повишила на пазара на труда, пък шефовете ти да се правят на тарикати и да не ти индексират заплатата. Индексирането на заплата по принцип в България е проблем.

150

Анонимен

преди 3 години

В нашата фирма аз и колегата ми мъж сме на равнопоставени позиции като ръководители на отдели. Аз имам няколко години опит и 3 чужди езика, той е още в пробен период и използа 1 чужд език, но неговата заплата е 18% по-висока от моята.

149

До 195

преди 3 години

"Еднаква длъжност, еднаква заплата."Е, то сега не е ли точно така. За какво въобще става въпрос. Никой мъж не получава пари ей така, защото имал семейство и никоя жена не получава 20% по-малко за същата работа само защото била жена. Има си закони срещу това.

148

@192

преди 3 години

Ти или не разбираш, или се правиш, че не разбираш. Никой не иска твоята работа. Иска се, за една и съща длъжност и един и същи труд, да се плаща еднакво. Т.е. ако аз работя като анализатор на данни и ти работиш като такъв, да получаваме еднаква заплата, а не аз като жена да започвам с 20% надолу. И после по време на бонусите, пак така, щото той издържал семейство, а тя щото е жена - не. И така цял живот. (не работя това, просто пример). Еднаква длъжност, еднаква заплата.

147

Joro

преди 3 години

Жените в кухнята