50

Соц. Икономистка

преди 3 години

Личи си, че тази калинка е завършила ВИИ Карл Маркс за социализма и работи с тогава изучавани термини като държавен капитализъм - иначе ракова нещо няма ! Какво е това Държавен капитализъм ????!!!

49

Анонимен

преди 3 години

Държавен капитализъм? Това Боко не може да го изговори на един път хахаха, той няма такава сложна мисъл.. акъла му стига само до елементарни лафове и лапкане от изтока.. и мимикрия към запада

48

Анонимен

преди 3 години

До До 46за може съжаление България взема пример от Русия, а вие които смучете шпека на Путин за балкански поток сте предатели

47

До 46

преди 3 години

За твое съжаление феодална държава не е България а Русия !

46

Анонимен

преди 3 години

Прекалено сложи термини за една туземна държава

45

Анонимен

преди 3 години

БЪЛГАРИЯ Е ФЕОДАЛНА ДЪРЖАВА КАТО АЛБАНИЯ ПРИ ЕНВЕР ХОДЖА.

44

Анонимен

преди 3 години

Държавния капитализъм е прекия път към фалита.

43

СТРАНДЖАТА

преди 3 години

Нищо подобно. Не вървим напред а се връщаме, към селски тоталитаризъм, какъвто имаше през соца. Тогава се разпадна, сега пак ще се разпадне. Но милиционерите искат да са милионери без знания, без труд, а това става само с тоталитаризъм. Страната върви надолу, разбира се, но урокът е добър. Прехода свършва припомняйки ни цялата помия на тоталитарния режим. Това ще струва на България 20 години забавяне... поне..

42

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДържавата ражда държавни монополи, това го знаят и първолацитене го знаят само глупаците, но го използват крадците.

41

Анонимен

преди 3 години

НАПРОТИВ, ВЪРВИМ КЪМ ЧАСТЕН КОМУНИЗЪМ.

40

Анонимен

преди 3 години

Вървите вие, към държавен фалит. Вижда се краят на тази безобразна мафиотска власт. Да не мислите, че Боко Тиквата ще управлява още дълго диктаторски, като Хитлер? Много е ***, не може. Никой няма да тръгне да се бие за него и да му поддържа властта.

39

Анонимен

преди 3 години

Пример за ГЕРБ е Китайската комунистическа партия и нейния държавен капитализъм!Всякакви съмнения, че Борисов е комунист трябва да отпаднат.Ще съществуват фирми и фирмички, които са верни на ГЕРБ и си плащат освен данъците и рекета към държавата.

38

Анонимен

преди 3 години

Вече не трябва да наричаме Герб дясна партия! Даже мисля че е крайно лява. Същото се отнася и за така наречените патриоти. Не сме имали толкова ляво управление не само в новата история, и бай Тошо не е правил подобна нациолизация!!!

37

бл.134 в Зап. парк

преди 3 години

България на 6 морета . Всеки пенсионер с 5 апартамента .Ромите , само да бачкат . И 100 за едно евро на 1 януариА на 2-ри една автономийка - многоса 111 хил. кв.

36

икономист

преди 3 години

До Анонимен 35То хубаво, ама ако се съдадат необходимите условия, при които имаме една нормална конкуренция между предприятията, неминуемо ще се стигне до по-висока безработица. Така по-бързо капиталът ще се концентрира в малко на брой по-адаптивни предприятия, а другите ще фалират. Крайният резултат пак ще е монополизация и картелизация в определени сектори, водеща до крах в системата. Но и да се оставят нещата така, както са в момента, пак ще се случи същото, само че по-бавно.

35

Анонимен

преди 3 години

Професорката, която може в конкретната си специалност да е добър експерт, ни чете лекции по буквар. Но букварите са за първолаците, а действителността изисква творчество в прилагането на материала от учебниците. Държавата има право да се пребори с произвола на пазара, когато той ражда монополи и т.н. и т.н.

34

Анонимен

преди 3 години

Държавата ще осигурява пазарната икономика и пазарната конкуренция. Частните бизнесмени не желаят да се конкурират и да правят пазарна икономика. Те се обединяват в картели и тероризират населението с високи цени.30 години стигат, времето е друго! Времето е друго.Наивните седесарски мантри от 90-те бяха за народа, докато се окраде всичко държавно.

33

Иван Козарев-Балкан

преди 3 години

Държавен капитализъм? Бойко окраде Визията на Корнелия, а как лаеше срещу нея;))) Бойколук, Мутра... кво да прайш. Последователите му пос ела и паланки са абсольтноп същите несретници, бойколуци, немат капацитет, немат брейн, немат идеи, обаче крадат от този, който има и ги представят за свои. А са прости, много прости, прости, но крадливи. За държавният капитализъм, не останаха индианци, всъщност индианци има де, ама те не искат да работат и те веке, квот да е;)))

32

Анонимен

преди 3 години

На Запад капитализмът е държавен и колонизаторски, налаган чрез силата на въоръжените сили на държавата върху колониите.Капитализъм има в Африка, в Южна Америка.Там е истинският капитализъм и истинската пазарна икономика.В Европа и САЩ има държавни субсидии в земеделието, никой не си фалира предприятията и банките, като в банановите държави.

31

икономист

преди 3 години

До Анонимен 29Нека има, но само ако държавните предприятия, работят на пазарен принцип, и само временно, докато се регулират цените на стоките или услугите. В противен случай тези предприятия може да инкасират загуби, или да изкривят пазара така, че дейността им да доведе до фалити в съответния сектор или сектори.