14

Просветен

преди 16 години

Ае добре де- Вселената е изникнала преди няколко милиарда години, а пък динозаврите са живели преди приблизително 200 милиона години. Ай сега разбери какви са тези милиони или милиарди, за които става дума....

13

преди 16 години

Пък аз си имам спомен, че не се казва Жълто джудже, а Дребно зловонно-кривоносо джудже. Впрочем не съм сигурен. Ама има ли значение.

12

преди 16 години

Нямам думи за "статията". По темата за възрастта на слънцето, слънчевата система помня следното: нашето слънце е звезда от тип Жълто джудже, като общия му живот е ~ 10 милиарда години. Сега е на ~ 5 милиарда. Но планетната система се е формирала... май преди 2 милиарда? Уф, тва не съм сигурен вече. Няма как да е 100 милиона - има данни за динозаври на такава възраст май.А за писачите в dnes.bg.... убий тъпия с мълчание.

11

Михаил

преди 16 години

Няма как да са милиарди години, но от цялата тази литературна помия наистина нищо не се разбира. Тия от "Днес" да вземат да хванат журналистите и редактора за по едно ухо, и да ги водят направо в първи клас да се учат на четмо и писмо.

10

преди 16 години

"Луната вероятно е родена 62 млн. години ПРЕДИ началото на зараждането на Слънчевата система...""...отделянето на Земята и нейният сателит е станало преди 52 млн. години и 152 млн. години СЛЕД сформирането на Слънчевата система..."Много интересно определено!Така и не става ясно кога се е формирала - преди или след?!А и не говорим ли за млрд години?!Млн е много малко за Слънчевата система!Май някой не си е учил уроците по География или Астрономия!!!

9

преди 16 години

Абе ей - кой разбрал, разбрал, кой не - както беше казал Любото Пенев едно време.Я гледайте колко ясно си е казано всичко:"отделянето на Земята и нейният сателит е станало преди 52 млн. години и 152 млн. години след сформирането на Слънчевата система, с максимална вероятност от 62 млн. години." Който това не може да разбере, закъде е тръгнал. Ми че то е като две и две - три, а може би пет с вероятност към осем.

8

Учен

преди 16 години

...ама това на нищо не прилича!!!!!!!!!Въпрос от първо отделение към автора и редакторите...Последно....преди или след създаването на слънчевата система?Щото ако е преди...как това небесно тяло да се сблъска със Земята,като нея я е нямало още??????????Я отидете и се доучете в отделенията и тогава се правете на журналисти!!!

7

lololol

преди 16 години

opredeleno tva e nai glupavoto neshto koeto sam vijdal

6

equinox

преди 16 години

golemi ste maloumnici si4kite!i redaktorite i 4itatelite!

5

sfg

преди 16 години

mmm ni6to ne razbrah ahhaha

4

преди 16 години

Maliii tva sa si mnogo godini be

3

петко

преди 16 години

Абе , *** .. намерете си грамотен преводач - я си помислете за милиони или за милиарди години става въпрос ???

2

evg

преди 16 години

не четете ли преди да публикувате? по-неясна информация не бях чел отдавна

1

преди 16 години

4e koi oligofrenak pak go sa4ini tva be!