49

Абсолютно вярно

преди 3 години

След 10 години работа в чужбина самочувствието ми на българин, нарастна десеторно. По принцип ние българите обичаме да се самоуплюваме ,а и не че си намаме *** де, но разликата в средния интелект и общата култура е очевидна. Моя приятелка , когато я приеха с пълна стипендия в Швейцария лично декана я беше посрещнал защото всички български студенти завършили са били с отличия и са гордост за Унито. Много е приятно да усещаш респекта, често ние самите сме си най -добрата реклама на България

48

Анонимен

преди 3 години

do 52 ти излизал ли си извън бостана? Аз лично познавам много хора в европа с няколко стотин милиона които спокойно ще се ръкува с тебе, ще ти купи кафе ще слезе от обикновена кола за няколко хиляди и ще си говори с теб като равен. Не си мисли че има други като лаяняните велики тапаци бизнесмени дето газят с джипове аудита това не е нормално и само в мутроландия чалгафонска го има, твоята убава родина!

47

Ранд

преди 3 години

Така, но вече след Албания!

46

Анонимен

преди 3 години

Г-н Банов да погледне резултатите от PISA тестовете за българските ученици отпреди 2 или 3 години, за да разбере каква интелигенция я чака България.

45

До 32

преди 3 години

Хората общуват с хора които приличат на тях. В страни с дълга класова история /като Кралството/дори няма шанс през целия си живот да срещнеш или общуваш с хора от по- висока прослойка. Нещата са абсурдно разделени но така са си свикнали, че даже не го забелязват. Това което казваш ти , пък на мен ми звучи абсурдно , аз такива българи почти не познавам , искрено . Не казвам, че няма ...но обобщението ти е абсурдно. Просто може,би си в грешната среда-но това си зависи от теб

44

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

фсичко сме научили от братята руси затува сме умни

43

стар пожарникар

преди 3 години

До Така еВ Етиопия ли живееш

42

Киро

преди 3 години

Този извън България излизал ли е?

41

наблюдаващотдалеч

преди 3 години

Да, на 92 място. Последните 10 години, България изпадна с 48 места.

40

Анонимен

преди 3 години

Абе... спорно е. Като гледам, никъде не се затварят капаците на контейнерите за смет. Навсякъде стоят отворени.

39

Loyko

преди 3 години

Пълни глупости.Взискателноста ни е породена от многото неугледни неща които се случват в България. Особено ако си живял десетилетия в уредени държави и след това тук ти се струва ***.Няма лошо да сме взискателни както към себе си,така и към другите.Така се случват промените към добро.Министерство на Изкуствата е правилното название.Културата е друго нещо.

38

Анонимен

преди 3 години

И на фона на фрапиращата неграмотност на учениците не разбирам за каква интелигентност се говори. Че на нас и министрите са ни неграмотни (горанов, цвета с вертолета).

37

Анонимен

преди 3 години

Този човек просто изглежда нечистоплътен. Макар ме то и пред натфиз цвета на нацията докато пуши цигарки им лъщят косите, явно в тази среда се набляга на духовното, не на тъпотии като къпане и прочее. Каквато културата, такъв и министъра

36

Ха-ха

преди 3 години

След като ни управлява някакъв при.мат съмнително е колко сме интелигентни...Поне останалите в БГ.

35

Ин то дъ ТрапЪ

преди 3 години

Дадаа..начело с премиера и чушкопека!

34

Анонимен

преди 3 години

Това безспорно е така,но и интелекта трябва да се развива,и напоследък младите хора се интересуват много по-малко от това да учат , четат и развиват.За събаление вниманието на повече е насочено към други по модерни изживявания.

33

Анонимен

преди 3 години

Да интелигентността им е в петите.

32

КАЗАНО ОТ НЕГО

преди 3 години

Един човек окопал се в столът си и погледнато 30г назад друго показват. Българите със сигурност са лековерни, лъжци на дребно, крадци и тарикати уж! Всеки гледа да прекара другият, а реве за коректност. Работя с румънци, поляци, чехи, ирландци, НО българите определено са комплексари. Всеки иска да е над другият. Вече избягвам контакти с 80%.

31

Дано

преди 3 години

Но ако е така може ли да ги управлява вече 10 г. индивид еднокнижник? И ако не е така,защо всички се обиждат,когато им пожелавам децата и внуците им да има неговият интелект? Защо,бе джанъм?

30

sofeto

преди 3 години

"Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света"Живота и битието на "интелигентните българи" е отражение на живота в сaмата държава, приказен!