97

Честит празник !

преди 4 години

Да живее и пребъде България ! Да разнася славата ни по света българската писменост и духовност ! Честит празник !

96

Факт

преди 4 години

През ВСВ под натиск от Германия този празник е забранен от фашистите и не се отбелязва! Същите казват, че славяните не могат да бъдат поробени, а само унищожени! И точно на 24 май 1943 назначават доктор Йозеф Менгеле за лекар на Освиенцим, за да изпълнят пъклените си замисли! Това за информация на ,,склавоса"! Иначе, на гръцки ,,слава" е ,,докса"!

95

до 94

преди 4 години

Ле-лееее! Йезуити поставят минуси на Химна на българската просвета!

94

Анонимен

преди 4 години

До Българин"Тракийството" е измислено през 19 век,именно чрез него се опиват да асимилират българите в България и Румъния, толкоз за измисленото "тракийство", а родоначалникът му в България е Александър Фол - западен шпионин,предател,работил е срещу България, да ми се изплюя в лицето на този предател,заедно с измислените от него "траки" и западната му измислена "тракийска" пропаганда!

93

До Джендарите!

преди 4 години

подвижници на права вяра,сеятели на правда, мир,апостоли високославнизвезди върху Славянски мир Нека името ви да живеевъв всенародната любовречта ви мощна нек се помнив Славянството во век веков!Русе, 1882, априлий 15 /сп. Мисъл 1892, кн. IX - X/

92

Българин

преди 4 години

Абе ква Византия, кви гърци? Гърци има едва от 1830. Дори и сега маляките се зован елини! А относно Византия, т.е. Източната Римска Империя НИКОГА не е управлявана от маляк/елин/изпаднал трък. Всички са от тракийски произход и чат пат арменци.А относно славянската ***! Я ми кажете името на поне един "славянски" водач, княз илил друго? И както е известно славяни идва от склави т.е. роби става етническа характеристика.

91

До по-долу

преди 4 години

И какво общо има празника на Българската култура, писменост и просвета с това дали сме славяни или православни ? Това НЕ Е славянски , а български празник !!!

90

Анонимен

преди 4 години

До До 88Ние всички сме славяни,включително и българите и се гордеем с това,няма и не искаме да се делим от нашите братя славяни,които обичаме,то ако ги искаш ги разделяй предателю,но кръвта вода не става!Поздравявам всички с празника на славянската и българската книжнина и наука ,да са живи ,здрави, щастливи всички славяни по света!https://youtube/watch?v=A2t8LHg2auY

89

До 88

преди 4 години

Какъв празник на славянството и православието ?! Това е празник на БЪЛГАТСКАТА просвета и култура , не на някакво славянство или православие !!!

88

от За буквите

преди 4 години

..........И ако попиташ в кое време, то всички знаят и ще рекат, че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз, и на Растица моравския княз, и на Коцел блатенския княз, в годината 6363(855 г.) от създаването на света.Ч.Храбър

87

православен патриот

преди 4 години

Честит празник на славянството, православието и патриотизма !!!!! Наздраве патриоти !!!

86

от За буквите

преди 4 години

Ако запиташ гръцките книжовници, като речеш: Кой ви е създал буквите и превел книгите, или в кое време?, то рядко измежду тях знаят.Обаче ако запиташ славянските азбукарчета, като речеш: Кой ви е създал азбуката или превел книгите?,всички знаят и в отговор ще рекат: Св. Константин Философ, наречен Кирил, той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий. И ако попиташ в кое време,то всички знаят и ще рекат,че през времето на гръцкия цар Михаил и на Бориса българския княз

85

Факт

преди 4 години

Заглавието! .... и на славянската писменост!

84

Анонимен

преди 4 години

Днес провеждат същата западна агресивна политика,не са мръднали и на сантиметър от тази си агресивна и лъжлива политика,така вече българската княгиня Елена-Олга я направиха скандинавка и "Хелга",а руския княз Игор го прекръстиха на "Ингвар" неотдавна,за да изтрият славянския им идендитет,тези хора направиха първите немски концлагери в Европа с цел асимилация на славяните,днес това се повтаря с по-рафинирани методи и пропаганда чрез видеа,уикипедия,насаждане на фалшива информация с *** в нета

83

Анонимен

преди 4 години

До ДианаДиано,много лъжете,много,да не говорим пък как откъде се появиха тези папи от раннните векове в началото на новата ера,като патриарха във Византия е бил шефа,а духовниците в тогавашните феодални владения в днешна Италия са били с титла митрополити и подчинени на патриарха,след като се разделят на източна и западна цурква през 1054г. папата е с титла на митрополит и до днес,да не говорим,че хуните(скитите) смазват Римската империя,за наказание,че им вземат територии на изток

82

КНЯЗЬ

преди 4 години

Това е напълно нормално, славяните са били най-многоброини, те са били население от северна Азия до централна Европа! И в различните славянски родове е имало някои подробности по местоположение, но всички са с един корен! И защо българите като идват тука не воюват със местните славяни за земята? Защото те са си на мястото при другите събратя!

81

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен76 На зло куче,зла тояга.

80

Анонимен

преди 4 години

До ДианаЗа славяните има много доказателства и книги - чужди и славянски,включително и славянски книги,документи от различни векове,различни държави или хора,за това ,че някога Гърция(Елада) като държава е съществувала няма а НИТО ЕДИН документ,дори македонизма е измислен от фанариотството около 17 век,това са едни измислици от късното Средновековие,натрапени лъжи през последните векове,по политически причини.Византийците също са смесица от народи,включително и славяни.

79

Анонимен

преди 4 години

Честит "24 май",празник на всички българи,Денят на българската писменост и култура!Удобен момент,да изкажем възмущението си от Руския културен ,информационен център в София,който подреди изложба,в която светите братя Кирил и Методия са представени,като" руски просветители".

78

чичо

преди 4 години

До оня с турското име.Гледай си байряма и бий г..за в тавана!Набий си в тъпата анадолска глава, че България и българският език ще пребъдат във вековете!