138

>

преди 4 години

До LanТоку що изгледах от интерес мнението на Денница Любенова за това за какво се прави прайда. Буквално думите й бяха: "когато искаш законодателна промяна, законодателя трябва да види, че има за кого да се направи тази законодателна промяна". Това перфектно се припокрива с впечатлението ми, че хората от прайда въобще нямат намерение да демонстрират на ХОРАТА които се случат на мястото нищо, а че събитието си е за участниците, с по-общата идея, то да стане достояние на вземащите решения.

137

>

преди 4 години

До LanМожеш ли да ме насочиш къде мога точно да прочета за това искане за по-високи наказания специфично. Искам да погледна как е формулирано това. Трябва ми конкретно информация, без линк, само каква е формулировката.

136

>

преди 4 години

До Lan", че трябва да има по-високи наказания .."По-високи от какво?

135

>

преди 4 години

До LanАз не говоря за в момента, говоря за времето, когато въпросните групи хора не са имали друг начин да стигнат до тези организации, защото предпоставките за това са липсвали. Интересно, ако трябваше да взема пример от днешното време: според теб трябва ли да има квоти за жени мениджъри в големи компании?

134

Lan

преди 4 години

А в същото време това да влязат три жени при пожарникарите, дето не могат да изтичат, какво изтичат, да изходят с екипировката 100 метра е безумие, очевидно е, че не стават за там! Ама имало квота...това, че ще са в тежест, какво?!

133

Lan

преди 4 години

140, а не схващаш, общността смята, че трябва да е с ПО-високи наказания, защото...ми не знам защо! Защото са по-специални или тяхната болка е по-голяма от тази на хетерохората! Като изказващ се по темата и радетел за пълна толерантност, си доста слабозапознат с материята :) За да приемеш едни хора, първо трябва да ги познаваш!

132

Lan

преди 4 години

134, НЕ не се радвам на квотите - и в момента има квоти по пол! Това е безумие! Трябва да има равнопоставеност, ако индивидът няма по-добри знания или умения от друг индивид, нищо не пречи цялата група да еднополова! Квотата за моята специалност е 3 жени! ТРИ и 12 МЪЖЕ! Трите жени сме с много по-висок входящ бал от мъжете...познай колко жени са отпаднали, за да влязат много по-слабоподготвени (да не кажа друго) мъже! Извинявай, но на изпита за университет да не ти правят тест за гей случайно?

131

>

преди 4 години

До LanПрестъпленията от омраза трябва да бъдат наказвани. Няма нужда да чета исканията на която и да е общност, за да съм на това мнение. Независимо за какъв тип омраза става дума.

130

>

преди 4 години

До LanНай-вероятно е станало обидна дума на този сайт в комбинация с нещо друго: свидетелство за това, че саморегулирането не винаги работи. Ако не доведат до по-малко обиди, това би било признак за това, че хората имат много ограничени способности да учат и да се развиват. Това не би било много изенадващо, но не е и нещо, с което много да се гордеем.

129

Lan

преди 4 години

:) Не мога да вкарам линк, но говорих за ИСКАНИЯ. Питай Гугъл и ще ти отговори дали няма подобни искания за престъпленията от омраза! Исканията на тази общност са толкова много и в толкова много области, че няма как да се изброят даже всичките...

128

>

преди 4 години

До LanНикъде не съм писал за "безпрекословно приемане". Просто обясних разликата между търпя и "приемам неутрално или благосклонно". Това което ти описваш има съвсем друга интензивност и характер.

127

Lan

преди 4 години

132, както вече казах обидата и унижението са недопустими, НО са много трудни за законова рамка. Ей гледай, как ограничавайки ме, МАЙКА стана обидна дума! Към безумие вървим с тези рестрикции. Те няма да доведат до по-малко обиди или унижение, ще доведат до "ефекта на тенджерата под налягане". Този ефект вече се забелязва у нас! От друга страна, при достатъчно развито общество, то само се саморегулира в тази посока.

126

>

преди 4 години

До Lan"Престъпление от омраза" не е е "по-тежко (високо) наказание" както ти го написа, затова казах, че такова нещо няма. Това е отделен състав на наказание. Аз съм правно грамотен, така че ми спести такива забележки, вече го правиш на няколко пъти.

125

>

преди 4 години

До Lan"Квоти в университетите"Едно време се е налагало да има квоти в университетите за чернокожи и за жени. Надявам се, че се радваш, че е било така. :))))))

124

Lan

преди 4 години

128, човек, който се занимава с право, не знае за "престъпления от омраза"?! Сериозно куца това образование :), сериозно! Че то и "Луков марш" отстрани е много готино - свещи, готини мъже :), какво да му е!

123

>

преди 4 години

До Lan... че казваш "истината" може да служи за унижаване на индивида (примера ми с гадната "жена, която бла бла"), така че "казвам истината", не е достатъчна гаранция за достойно отношение. Има начин и място където това е абсолютно изискуемо, но това може да бъде използвано и с порочни цели (това не означава, че трябва да се лъже, разбира се). Също така е важно да се прави разлика между "мнение" и истина. За теб "извратено" не означава, че е "истина", макар че ти може да си убедена,че е така.

122

Lan

преди 4 години

:) Между другото това абсолютно и безпрекословно приемане, което ти рекламираш и му викаш "толерантност", съществува само в любовта на майка към дете :). Ако някой те казва, че те обича и приема изцяло и този някой не е *** - лъже те, да знаеш!

121

Lan

преди 4 години

"Бракът е свещен съюз между мъж и жена!" :) познай от къде е цитатът...има и продължение, но не го знам наизуст. Този интерес не е мой личен, той е на всички християни, да не говорим, че е мнооого преди Исус, има го в езическото вричане...НИКОГА не е има брак между еднополови, дори и във времена когато на тях се е гледало като на нещо нормално.

120

>

преди 4 години

До Lan"да се омаловажава това събитие като демонстрация. В основата си то е такова."За хората които наблюдават отстрани, то е едно увеселение. Ако не знаеш, каква им е сексуалната ориентация ще си помислиш, че е карнавал, каквито се рповеждат през цялото време навсякъде по света. Това, че ти си хипер чувствителна не го прави "демонстрация" на искания. Не знам за какви по-високи наказания ства дума. Доста съм сигурен, че такова нещо няма. За езика на омразата вече говорихме. Това...

119

>

преди 4 години

До LanЗащо правото на брак да е "безумно искане"? Доколкото си спомням, брака между двама е тайнство. Претенциите ти за това какво можеш да дефинираш като твой личен интерес в случая се простират дълбоко в личната сфера на двама души. Това е абсолютно неприемливо. Ако си спомняш от дискусията, говорихме за това, че не можеш просто да си дефинираш еднолично докъде се простира личната ти свобода.