179

Анонимен

преди 4 години

Ха ха ха, ще падна от смях, то имаме учени на свтовно ниво, то лекарите ни не са алчни за пари, а спазват хипократовата клетва, то всечко цъфти в тая държава, честни политици, работеща прокуратура, олигарси даряват за благото на народа. Направо да се чудиш, защо толкова много хора избягаха от този рай.

178

Дай Боже!

преди 4 години

Дано успеят Българин изобрети компютъра, ние дадохме азбуката на славянския свят, българин изобрети нивалина, българи изобретиха много и различни полезни неща. Стига с това чуждопоклоничество. Още Паисий го е казал: "О неразумний и иуроде, поради что се срамиш да се наречеш българин...."

177

Анонимен

преди 4 години

Тези донесоха пръст от Марс.Среден пръст.

176

ооо

преди 4 години

в парламента са учените... .

175

АБЕ , ПАК ГЛУПОСТИ..

преди 4 години

БЕЗ КОМЕНТАР!!!!!!!

174

До Анонимен № 176

преди 4 години

Ти без да искаш формулира основната ви грешка дрОгарю.Упорито искате да ви се признае, че вие в БАН сте най-учените. Това просто не е вярно. В сферата на всяка научна дисциплина има добри специалисти, които или преподават във ВУЗ и паралелно с това се занимават с наука, или работят в друга сфера, но са информирани за най-актуалните световни достижения в своята област и според силите си и според обективните условия използват тази своя информираност, имат и научни публикации не само в България.

173

Анонимен

преди 4 години

До въпроси, въпроси.. /165/Ти наистина ли вярваш, че ако изобретят лекарство или ваксина, ще чакат правителството да ги подкрепи и няма да продадат постижението си на Запад?Сега вдигат пушилка, за да получат допълнителни пари, а след като някой извън България или в България, но извън БАН постигне някакъв успех, ще кажат, че те са били по-напреднали от него, но са нямали нужното финансиране.В крайна сметка става въпрос за пари, нали така беше казал един?

172

За жалост

преди 4 години

Нищо няма да направите най много да мутирате друг вирус и да го пускате в БГ да ни тормозите с вируси.

171

До 157

преди 4 години

Кой ти каза, че учените ни са само в БАН?В БАН са онези лица с диплома за висше образование, които са намерили връзки, за да постъпят там на работа.Но това не е достатъчно. Трябват много силни протекции, за да се получават една след друга и в разумно време съответните научни степени, а също и за да се направи административна кариера. За включване в добре платени проекти, парите за които са добавка към заплатата, също трябват силни протекции докато си по-млад и силни лакти в зряла възраст.

170

До Анонимен 139

преди 4 години

Поинтересувай се чий е този професор П., коя е жена му доцентКа в БАН и т.н.В БАН няма нищо случайно. Всички са проучени и ДС знае кого назначават дори за технически помощник - така е било допреди 30 години, когато вече второ поколение "наши хора" са били направили добра кариера и здрави позиции в хранилката БАН. Сега вече крепне трето поколение.Ако си от тях, няма какво да ти обяснявам.Но ако не си от тях, можеш да се опиташ да постъпиш там и ще се убедиш на дело за какво става дума.

169

До № 123 (продълж.)

преди 4 години

Но знаеш ли как са се отнесли след 1944г. с всички тези хора?В най-добрия случай не са били интернирани и им е била дадена възможност да работят по специалността си, но като последна дупка на ка.вала, без никакъв шанс за кариера. Мнозина обаче не са имали този шанс и дори в досиетата на децата им е било отбелязвано, че произхождат от неблагонадеждно семейство, даже и в случаите, при които никой от това семейство не се е занимавал с политика.Затова и науката, и културата ни е на такова дередже.

168

До № 123

преди 4 години

Да, наистина не са малко българските младежи, които още преди Втората световна война са студенти в Западна Европа. И се връщат в родината си, за да работят тук. Това има голямо значение и за икономическото, и за културното развитие на България, а също и за европеизирането и на бита, и на нравите.Интересно е и това, че селяни, които са само заможни, а не богати, успяват да издържат в чужбина един след друг по двама-трима свои синове-студенти. Тоест, това образование е достъпно за доста хора. Но

167

Закъсняла новина

преди 4 години

Първи април мина. За друга дата това изявление не подхожда. Знаем си ги нашите.Ако българин успее да направи нещо в борбата против корона-вируса, той трябва да го отчете извън БАН, защото в противен случаи колегите му или ще отрекат това, което е постигнал или просто някой с по-силна протекция ще си присвои откритието му.

166

Анонимен

преди 4 години

Ако разчитаме на БАН, до 2100 година може и да успеят да прекопират нещо.

165

Анонимен

преди 4 години

Това родни учени, родни не зн си какво все наще родни са велики в света ама само че, само в нашите новини!!! По този начин на доста от нас е промит мозъка като ходим в друга държава да се мислим за мега велики вместо да бъдем просто нормални. Защото в нашите новини сме във върха на света във всичко, а за света сме най-бедната страна в ЕС, за много хора дори нищо не знаят за бг, ама иначе сме много велики :))

164

До 135

преди 4 години

Терористите навсякъде биват наказвани жестоко! Дядо ти е бил такъв. И още нещо, колко години ти ползваше привилегии?

163

Анонимен

преди 4 години

Добре, че още 69 екипа работят по света ;)

162

Waffen SS

преди 4 години

Интересно ми е когато същества с изключително скромни когнитивни възможности дават оценка за работата на научни сътрудници.Самите същества не правят разлика между бактерия,вирус,микроб,Не правят разлика между вирусология,микробиология,генетика и т.н.,ама не дават съвети.Те горките едно яйце не могат да сварят,но дават оценка за работата на колективите

161

Анонимен

преди 4 години

Чорбанов щото пребори рака, сега същото ще свърши и с коронката, м да да!!!

160

Анонимен

преди 4 години

Бажеееееее, може ли да не ни занимавите с банските простотии, никога нищо не са свършили, няма и да свършат, аре закривайте тези безмислена организация!