44

Анонимен

преди 4 години

В момента имаме няколко варианта, а) чакаме да намерят ваксина 1 година, б) чакаме за лекарство - неопределен период, в) стоим в карантина, като тази в момента - забавяне болестта, но не може да я спре-отнема години, г) правим по-стриктна карантина-доубиване икономиката и не се знае дали може да повторим китайския пример д) отваряме и каквото сабя покаже е) тестваме масово и решаваме върху реални данни колко са болни, оздравели и избираме стратегия

43

uf

преди 4 години

Абсолютно грешно е заразените да се наричат болни. Не е болен ако се чувства нормално. Май не правите разлика между заразяване и боледуване.

42

Анонимен

преди 4 години

Споко!Още не значи, че наоколо са заразени. преди дни почти незабелязано мина една новина, че съпругата на канадския премиер Трюдо се е излекувала от коронавирус. Но никъде нямаше информация той да е заразен или да боледува. Отнася се и за стотици простомъртни у нас.

41

GLORY DEVIL

преди 4 години

Да се полим на Исуса Христа да опрости греховете ни! Единствената надежда за човечеството!!!

40

Анонимен

преди 4 години

Нали се тестуваше само при симптоми? Или дупетатите са изключение?Защо не ги сложите под карантина, като останалите граждани? Може би защото в мнозинството си дупетатите не са граждани?

39

Анонимен

преди 4 години

Проверете ги за антитела, поне да влезе с нещо от полза този тест, може да се окаже, че вече са го карали и даже не са разбрали. Да се поосвести народът, че има много дето го изкараха на крака това нещо. Иначе само да броим починалите не е много ефективна борба. Даже и 1 да е коефициентът на заразност с карантината, пак не върши работа, защото заразата се носи но много по бавно

38

One

преди 4 години

Жалко

37

ДА

преди 4 години

До До И. Т.Болните са малко,защото няма тестове!Може да не си клинично изразен като болен и да си вирусоносител и да сееш зараза около себе си.Точно затова трябва всеки да носи маска,защото не се знае кой е носител и кой -не!

36

ДА

преди 4 години

Като е добре,защо сутринта казаха ,че влиза в болница!?Да си седи в къщи,както всички заразени!Или той е по-човек от другите!За нас Арена армеец-моргата.

35

До И. Т.

преди 4 години

Сложно, сега ще започнат да ти обясняват как си им пожелал смъртта и как да ти се връща... Не може да имаш рационално мнение в момента, подплашеното стадо ще те претъпче. Белгария засега има много малко болни, но нашите възрастни са в лошо здравословно състояние и не може да се направи реална оценка как биха се развили сценариите без карантина, неработеща карантина, работеща карантина. Ще гледаме шведите, те ще градят уминитет, но тяхното здравеопазване е топ, въпреки че имат много възрастни

34

ани

преди 4 години

До Анонимен 23Че на определени хора могат да им направят безплатен тест не значи че е доброволен което е същественото но значи че е показателна извадка.Задължителни скрининг тестове за всички завърнали се от чужбина, не стига, че масово не спазват карантина.

33

Нема страшно

преди 4 години

Е, нищо, нали Домусчиев дарил хлорохин, който ще стигне за лечението на 200 - 300 човека. Не се безпокойте, всичките ни депутати ще бъдат излекувани и скоро пак ще продължат работа.

32

Гацо Бацо

преди 4 години

Нали трябва да е много зле за да бъде приет в болница ? Обикновения човек трябва да вземе да бере душа за да бъде приет ,а той "бил добре" пък в болница .

31

Анонимен

преди 4 години

Това, че има положителна проба не означава автоматично, че ще прояви симптоми и ще се наложи хоспитализация. Ако изследват наред в момента поне 50% от българите ще дадат положителни проби. От останалите 50 поне 30 ще се окаже, че са го докарали на крак без да разберат.

30

Анонимен

преди 4 години

До тамИ Япониясе справя добре.

29

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Веднага всички депутати под карантина !Как така в момента правят събиране на ръководствата ? Защо не са поставени под карантина ? За тях не важи ли правилото да не се събират повече от двама души ?Още повече, че те ДОКАЗАНО са били в контакт със заразен.

28

Анонимен

преди 4 години

Като се чуства нормално да се прибира и да освобождава медецинския персонал и леглото за някой който ще има нужда.

27

Анонимен

преди 4 години

А българските пенсионери които търсят храна по кофите за бокк ллук - как са?Защо не пишете за тях - за майките, за бащите си, бе ***? За тези които построиха България, която днес до кости все още грабите! Един тротоар (Графа имам в предвид) не можете да построите!

26

Анонимен

преди 4 години

*** наглите!100 пъти казват по телевизията че хората не могат да бъдат тествани за корид-19 ако нямат симптоми, тогава защо тия ще ги тестват, и то всеки ден ???Защо не тества редови граждани, които им изкарват парите?МЪР_ШИ !

25

И.Т.

преди 4 години

Нищо му няма, ще му мине като на... По-добре да си млад, отколкото възрастен, възрастните са по-застрашени, но не е задължително да имат лош край с този вирус. Всичките мерки срещу пандемията почиват върху противоестествената идея да предпазим възрастните от недостатъците на възрастта им с цената на това да лишим младите от предимствата на младостта им, сложно ли се израдзих?