61

Анонимен

преди 4 години

Знаете ли колко хора в България се заразиха от свински грип и колко от тях починаха като починалите са все здрави хора в млада и трудоспособна възраст и знаете ли колко заразени в България има от тоя нов грип наречен коронавирус Потърсете и прочетете статистиката преди да са я скрили. Това сега което става не цели предпаване на населението ,а нещо съвсем другото в световен мащаб

60

Анонимен

преди 4 години

Ако досега послъгваха, вече почват да магерят наедро. Починал при ПТП, обаче кашля => => има симптом за ковид-19 => => иска ми се да не е ковид-19, но за съжаление е => => записваме поредната бройка на ковид-19.

59

Предложение

преди 4 години

Спрете да ни докарвате потенциални вирусоносители от чужбина. Тези, които са отишли да учат, да работят или дори съвсем нагло на почивка, да си седят там. На своя отговорност са отишли. А тези, които са под карантина ги настанете в бежанските лагери, нали уж са празни. Ето ти и здрава карантина, без щъкане насам натам.Пък и да си организираме промишлеността така, че да си правим всичко, което можем - сами тук. С храната, дрехите и лекарствата - ще се справим. с леката промишленост - също.

58

123

преди 4 години

Годжи да прати самолет да вземе проби от кемтрейлс самолетите. Възможно е да ни пръскат отгоре с химикали. Преди няколко дена мина самолет над Пловдив и остави диря точно над града т. е. когато го видях не оставяше следи, като наближи града остави бяла следа и като излизаше от града следата отново изчезна.

57

Скептик

преди 4 години

Мутафчийски, спрете се се с тези медицински конгреси бе! 13 заразени лекари при пътуване. Айде малко по-скромно го давайте. Нали уж карантина.

56

Анонимен

преди 4 години

Наистина ли все още си мислите , че човекът от снимката по горе му пука за вас. ХА ХА ХА. Той си трупа парички от помощите за сметка на вашият страхлив гръб .и така до края.Продължавайте да вярвате и страхувате ....В това сме най добри да вярваме и страхуваме.Леле колко сме жалки .Някой хора като този на снимката за тези две седмици вече са мулти милионери ХА ХА ХА. Не е истина това как слепешката му вярвате ,че му пука за вас.Не е ЧЕСТНО ...УСПЕХ....

55

Факт

преди 4 години

Всеки влязъл в България 40 дни под карантина. То карантина точно това означава - 40 дни. Само така ще се опазим от коронавируса. Сега карантина реално за никой няма и вирусоносителите свободно се разхождат сред нас и заразяват наред.

54

пояснение

преди 4 години

трябваше и трябва завърналите се и тези които ше се връщат да бъдат поставени и поставяни под карантина за един месец, но не по домовете им! явно че домашната карантина не върши работа - не се спазва!ше има още много нови заразени, за съжаление!

53

Анонимен

преди 4 години

Един лаборант за един час може да обработи 10-тина такива проби. Т.е. ако искаме една PCR машина да работи с пълен капацитет във всеки един момент трябва до нея да има по 3-4 лаборанта, които да подготвят пробите и лаборантите трябва да работят на 3 смени.В момента PCR машините у нас работят с под 10% от капацитета си просто защото не достигат лаборанти.

52

Анонимен

преди 4 години

Преди време имаше статия, в която Мутафчийски го питат дали не трябва да се купят повече PCR машини и той отговаря, че проблемът не е в машините, а в хората, които ги ползват. Преди да се сложат в PCR машина тестовете се обработват "на ръка". Основният (но не единствен елемент) от тази обработка е извличането на РНК от натривката. За целта се ползват т.н. RNA extraction kits. Един лаборант за един час може да обработи 10-тина такива проби. Т.е. ако искаме една PCR машина да работи с пълен капацитет във всеки един момент трябва до нея да има по 3-4 лаборанта, които да подготвят пробите и лабор

51

noFreeman

преди 4 години

абе махнете го тоя от новините или поне само една... противна нагла личност нищо-неразбираща... много удобно си измислят на кой починал какво да му лепнат, само че бавно и методично... когато има безсилие и неможене се действа така...

50

Пижо

преди 4 години

И така, след като повече от месец оплюваха тестовете, сега решиха да им се "доверят"! Обаче, няма да изследват болните със симптоми, за да ги изолират да не сеят заразата, а ще се вживяват в социологическа агенция и ще анкетират, пардон изследват, извадка от 1000 пълнолетни граждани... Така щели да знаят горе-долу колко реално са заразени. Ама кои са, къде са, сред колко хора сеят зараза, няма значение. ***, що ще харчите пари за тестове! Направо си поръчайте едно социологическо проучване!

49

Поручик Ржевски

преди 4 години

Сега виждате ли какво става - всички инфаркти и инсулти ще го пишат на сметката на горкото вирусче.

48

Вътко

преди 4 години

Абе хора, бройките на заразените не растат въпреки карантината, тези хора са си били заразени, правите ли разлика между заразен и остановен случай. Това че ви тестват днес и резултата излиза утре не значи, че сте се заразил днес, може да е преди 5, 10, 15 дни. Броя на заразените трябва да започне да пада, 12 или 15 дни след като се намалят контактите, броя на доказаните случаи зависи най-много от броя на тестваните. Германия увеличи тестовете от 160 на 500 хил. На седмица и случаите нарастнаха.

47

А?

преди 4 години

Вече посмъртно ли закарфичват корона?

46

Анонимен

преди 4 години

Хората които взимаме вируса насериозно и държим да има и да се спазват мерки не сме се панирали. Панирали са се хората, на които ежемесечния им доход ще спре за няколко месеца и нямат 1 лев спестен. Така се получава като живееш над възможностите си на кредит.

45

Анонимен

преди 4 години

Да не стане тъй ,че да умират хора , които не са болни от короната. И да се приписва всичко на вируса. Кой инфаркт ,кой инсулт ,кой апендицит .Колко удобно.Не можеш да припариш за здравна услуга. Ще те оставят ,като куче.Бог да ни е на помощ.

44

До 42

преди 4 години

Ти в коя сфера на икономиката работиш експерте ? Имаш ли завършен 8ми клас. Аман от полуграмотни и полуинформирани хора с огромни експертни познания ,каквито въщност не притежават,но говорят като последна инстанция! O,sancta simplicitas !-както е казал Ян Хус

43

Анонимен

преди 4 години

Май взехте се дъните...пълен абсурд сте....

42

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 28----------------------------------Като споменаваш бомбардировките на София на днешния ден от англо-американците да си спомним,че те са станали с благословията на Сталин и че в защитата на софийското небе освен нашите юначни орли са участвали и германски летци от Луфтвафе.