328

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЧе кой му пречи на човека да си спасява близките? Просто Александровска не е частната му болница, аз също я ползвам. Вие пък кви сте му?И какво общо има пътното строителство? :-)

327

Бг му селски морал

преди 4 години

Хипотетична ситуация. Вашите син/дъщеря работят в компания, която иска да дари апарати, но ако се случи най-лошото служителите и (синът ви/дъщеря ви) да могат да ги ползват с предимство, не за друго а защото са платени от компанията с пари на компанията, не са от държавния бюджет. Колко от вас ще кажат 'Не! В никакъв случай! Веднага напускай тази зла компания, символ на сатаната! Нека неграмотната бабушкера с коронавирус, празнувала юбилей, да я спасим първа!' Та до къде е псевдо морала ви?

326

Анонимен

преди 4 години

Добре де, откъде това самочувствие, че някой на вас точно нещо трябва да дари? Човекът иска да спаси близките си и служителите си, вие кви сте му? На всичко отгоре го и мразите и му завиждате, въпреки, заото е един от честно забогателите хора. Защо не търсите сметка на тези, дето, се договарят с държавните чиновници и крадат от пътното строителство например?

325

изолиран

преди 4 години

До Ех, ганьов комплексДо разбирачитеТака разсъждават хора които не знаят какво е истинска болка, загуба, страдание, отчаяние и безсилие. Хора, които не са обичали някого повече от себе си. Разигравайте си бизнес моделчета и юридически казусчета, наемчета и имотчета! Просто си говорим.Дано не сте на позиции от които ще зависят животите на хора.

324

Анонимен

преди 4 години

Невероятно успешният бизнесмен и патриот на дребно, собственик на хипер успешна българска фирма, спечели презрението на целия български народ. Жалка история, г-н Ивайло! Пир по време на чума и холера. Халал да са ви и апаратите и парите и дребната ви душица. Ей това е българският бизнес...

323

Справедливост

преди 4 години

Гешев докога ще търпи безобразията на този псевдобизнесмен. Време е за крути мерки и Пенчо да търка наровете поне няколко години.

322

Хуманист

преди 4 години

До В тази болница няма една тоалетна за пациентите.Лекарите са груби и надменни.Всеки гледа да ти вземе парите.Не, разбира се, че няма една тоалетна пациентите, хората лежат в отделенията по 2-3 седмици, много са лежащо болни и ходят по нужда в храстите отвън в градинката защото вътре няма една тоалетна за пациентите.Сега тъкмо приеха 5 години затвор за фалшиви новини за коронавируса, да видим теб дали ще те намерят и осъдят, ей сега подавам сигнал в Оперативния щаб.

321

Анонимен

преди 4 години

В тази болница няма една тоалетна за пациентите.Лекарите са груби и надменни.Всеки гледа да ти вземе парите.

320

Maria

преди 4 години

Защото не е само противозаконно, а е криминално. Не е противозаконно да дариш имот с право на ползване, но е криминално да отсъдиш кой пръв ще е лекува и кой ще живее. Това е опит за корупция, подсъдимо е и се наказва със затвор.

319

Хуманист

преди 4 години

До разбирача Ако аз даря имот мога да си запазя право на ползване. Защо ако Уолтопия купи апарати да не си запази право на първо ползване за служителите си? Защото не е почтено и не е професионално лице без медицинско образование да определя реда за достъп на болни хора до медицинско оборудване!

318

До разбирачите

преди 4 години

Ако аз даря имот мога да си запазя право на ползване. Защо ако Уолтопия купи апарати да не си запази право на първо ползване за служителите си? Не е корупция, здрав разум е. Ао стигнат до апарати значи наистина им трябват, не се лигавят. Ако са купили конкретния апарат защо да нямат право на ползване на точно този апарат с предимство? Сигурно на тези машини има нещо като партидни номера

317

Ех, ганьов комплекс

преди 4 години

Пенчев може да купи въпросните апарати и да ги дава под наем когато го закъсат. Защо да не сложи условие ако потрябват на служители на фирмата му те да са първи? Условието е съвсем логично и законно. Ама нашите *** мразят предприемачите, искат си бай Тошовото време

316

Maria

преди 4 години

Опитите за корупция са подсъдими. Надявам се някой адвокат да се заеме със случая.

315

изолиран

преди 4 години

До Анонимен 329Да бе, в един корумпиран свят Пенчев е един Робин Худ направо. Прочетете си поста и се опитайте да усетите цинизма. Казвате "по закон", ок, така да е - не съм юрист. За честно ... не съм сигурен, че правилно разбирате смисъла на думи като чест, доблест, благородство и пр. За "открито" имам по-добра дума - "безочливо". "Нагло" също е подходяща.Не разбирам как сте били възпитаван/а, щом всичко това ви се струва нормално и честно.

314

Прав е колегата долу

преди 4 години

Изтеглете си спестяванията и носете прилични суми в кеш. Колегата долу е прав. При нужда бутайте парата и ще имате кислород. Ако чакате чинно реда си сте свършили. А и лекарите цял живот давахме на катаджии и данъчни. Време е да върнат жеста сега.

313

Анонимен

преди 4 години

Егати малкото човече

312

Анонимен

преди 4 години

Докторите на Александровска ще ви лекуват, както биха лекували Пенчев! Помислете върху това!------- За 5000 лв всеки доктор ще изключи кислорода на някой безнадежден и ще го включи на вашия човек. Болният мре, докторът не носи НИКАКВА отговорност. Всеки, който е стигнал до реанимация и апаратно дишане, е с единия крак в гроба, така че никой няма да ги съди. Пенчев е постъпил честно, открито и по закон. Някой мафиот, просто щеше да бутне шепа стотачки в джобчето на доктора и точка

311

Доктора

преди 4 години

Много обичам са ми пляскат дорде жуля ракия. Все пак не всички от нас се занимават с корината, а овациите са за цялата гилдия. Браво! А, наздраве!

310

K. T.

преди 4 години

Болницата е постъпила правилно! А дарението под условие е срам за този, който го е предложил. Поставянето на условие само по себе си анулира думата "дарение".Не мисля, че трябва да се величае това поведение, сходно с това на президента Тръмп, който предложи пари на немска компания за развиването на ексклузивна за Америка ваксина против вируса.Ивайло Пенчев загуби уважението ми за вечни времена с липсата си на човечност и с убеждението си, че парите могат да купят всичко, дори интегритет.

309

Илия

преди 4 години

Какви са тези наглеци от тая фирма?