35

Елемаг

преди 4 години

36 работя с ученици и така са и казали.И това ги притеснява.По принцип отдавна се ходи на училище,че се забавляват,а не да учат и да се образоват :) Нали знаеш "Вкъщи е тъпо ,кво да правя" и те така :)

34

До Елемаг

преди 4 години

Защо нулева година? Децата имат завършен първи срок с оценки. Дистанционно обучение е обучение, а не нулиране на годината. Да дадат на децата проекти и задачи за вкъщи до Великден за да озаптят разпространението на вируса и в същото време годината и обучението да продължава. В краен случай директно да признаят оценките от първия срок за годишни, като дадат шанс за повишаване с изпит разбира се. Това е извънредно положение! Нали не мислиш че дали си учил Антигона е по-важно от здравето на народа!

33

Дзъ

преди 4 години

Страхливец. Не смее да вземе едно адекватно решение. Вместо да обяви затваряне на всички училища до края на април - чупи пръсти. Не виждам какъв е проблема децата да учат лятото ако до тогава затихне кризата - няма да имат ваканция и ще им падне шапката ли какво???? но не, стискаме си а н у с а да не проникне нещо. Колко деца ще заразят баби, дядовци, майки и бащи - нЕма значение - да се усвоява материала трябва

32

Анонимен

преди 4 години

Децата просто изкарват вируса безсимптомно, затова и не се проверяват. Но ако са с някакво предшестващо или хронично заболяване, тогава може и да заболеят. Въпрос на имунна система, а не на възраст. Иначе корелацията е ясна.

31

Анонимен

преди 4 години

Щом има такова решение, родители ще дават извинителни бележки.

30

Пижо

преди 4 години

Много безотговорно решение на МОН. Децата не се разболяват, но се заразяват! Виждаме, че имаме 3 заразени деца. Те сеят зараза! Нали ще изпозаразят учители, родители, баби, дядовци! Какво ще прави МОН, когато училищата започнат да затварят врати, защото няма учители?!

29

1

преди 4 години

И децата като не са на училище и детска градина??? Само минете по всяка градинка и наблюдавайте мила родна картинка - възрастните хора седнали от едната страна, от другата страна майки и бащи пият бира, а по средата всички деца вкупом играят!Да не говориме за тумбите ученици навсякъде по улици, паркове и гр.транспорт!

28

До До kov

преди 4 години

Селджан, каква Русия. Моите деца не са училище от месец. Омръзна ми от политиканстващи тъпани

27

Анонимен

преди 4 години

До Великден ако утихне добре ще е.

26

Анонимен

преди 4 години

Почнат ли да *** деца ще стане страшно!Затова по-добре в къщи,че....

25

Елемаг

преди 4 години

Решението е правилно спрямо обстановката,която все още не е трагична,а само леко обезпокоителна.Много добре знаете,че има родители,които не могат да отсъстват!!Стига сте лаяли истерично.Оня ден се учудих на едно 16 годишно момиче,което се разтрои ако годината е нулева защото дори на 16 тя има планове за следване ,работа и прочие.Ако се обяви нулева,плановете и се провалят.Ако има на ден 1000 заразени,са ясни мерките.Ноз а седмица 25 с един починал и то от усложнения,айде стига сте ревали!!!

24

Анонимен

преди 4 години

Каквито и мерки да се взимат късно е и хиляди ще се разболеят.Въпроса е колко ще го преживеят.

23

Адмирала

преди 4 години

Най доброто решение което аз предлагам да не ходят на училище поне 2 месеца още за да може да се успокоят нещата и най вече заразата да изчезне веднъж завинаги друг вариант няма така ще бъдат хем родителите и най вече учениците ще са по спокойни ако сте съгласни дай те палец нагоре

22

Анонимен

преди 4 години

Децата на училище, по преценка на родителите. Това нали знаете защо е казано? За да не спрат соцяла на цикламените венци. А между другото, последната седмица, по улиците няма кьорава герберастка електорална единица.

21

Майка

преди 4 години

Това означава ли че на децата няма да се пише отсъствия ако не отидат на училище? Или ще им пишат отсъствия, ама ще бъдат извинени? А ако броят на тези дни в които не са ходили на училище стане повече от 10 на срок ще държат ли изпити по предметите на края на годината?! Може ли да ни се обясни по-подробно какво всъщност значи решението и какви са последствията за децата!

20

даскал Пандо

преди 4 години

Хора ,от сърце Ви умолявам -НЕ ПРАЩАЙТЕ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ !!! Запазете живота им !!!

19

Анонимен

преди 4 години

На училище не но в мола да!Защо няма фейс контрол за недопускане на малолетни и непълнолетни в моловете?

18

Анонимен

преди 4 години

Аз това решение го взех още в сряда. И детето ми не беше вчера на училище и днес не е.

17

Така е ..

преди 4 години

Това едни ученици да ходят на училище , а други не е пълна анархия. Тава важи ли и за учителите, да работят по собствена преценка ?

16

Анонимен

преди 4 години

Мъдро.. ама късно. За момента 3 деца са вирусоносители.