13

Анонимен

преди 4 години

е нали самия Лойко еднокнижник каза, че не бил опасен вируса и да не се паникьосваме?!? сега пък се оказва, че е опасен и че е част от война?!? т.е. биологично оръжие. И що не са взети тогава мерки предвид на тая информация?!? Чернобил 2, а управляващите преяждат с пържоли и луканка в момента...

12

Totenkopf

преди 4 години

Тоя ***, от БАН трябва да се изпрати да пасе овцете на село. За това ли ти плащаме заплатата да говориш глупости и щуротии? Сенилни старци прав беше Дянков, трябваше да ви закрие навремето, какъв принос имате към науката вие, клатикурци? Никъде по целия свят не ви искат. Един пирон не сте забили през живота си. Хрантутници, търтеи, синекурци.

11

бай Спиридон

преди 4 години

Притеснявам се, че ми останаха само около 400 литра ракия.Дали ще ми стигне да се дезинфекцирам до следващата реколта?

10

Хенри VIII

преди 4 години

Днес дори щом по време на редовния му брифинг Падишаха "ни в клин, ни в ръкав",спомена че този вирус е "лабораторно достижение" и не е случаен ! Това напълно ме води до мисълта че COVID-19 е някаква нова разработка на Пентагана, за започваща Глобална Бактериологична Война !

9

Анонимен

преди 4 години

Добре, господин комунистически академик, ще го имаме предвид. Но, някак си, слушам чуждестранните учени и гледам статистиките за южното полукълбо, където е лято. Доста ограничено разпространение заради високите температури.

8

Валентин Тодоров

преди 4 години

За съжаление е така.Короновирусите,семейство Coronaviridae (от тях досега са открити и проучени над 40 вида) се деактивизират (не изчезват,а изпадат в латентно състояние) извън носителя за около 16 часа при температура на повърхноста от +33 С и едва при +56 С това става за 10 минути,докато при 27/28 градуса са активни няколко денонощия.

7

Анонимен

преди 4 години

В Китай са одобрили (като ефикасно средство) венозно вливане на големи дози витамин С.

6

х

преди 4 години

Спукана ни е работата.

5

Добре де,

преди 4 години

тази статия си е 100% всяване на паника.Факти липсват,само предположения.

4

Абе...

преди 4 години

Абе заразените са вече 7, а не 6. Чака се втора проба и на още двама положителни, така че вероятно са 9.Колкото до това дали вирусът ще изчезне в топлото, акад. Гълъбов може само да предполага. Никой не знае още нищо за този вирус. Другият коронавирус например - причинителят на епидемията от SARS преди години, показва ясна сезонност. Защо този да няма, още повече, че се е кръстосал със сезонния грип?Акад. Гълъбов е на 80 г. Не бих се доверил твърде много на преценката му.

3

Анонимен

преди 4 години

На тоя не му ли отнеха академичната тога за предишното нескопосано изказване? Явно е решил да изпита търпимостта на колегите си.

2

Анонимен

преди 4 години

Даже като стане топло и всички започнат да се потят ще стане още по-зле.

1

Точно обратно

преди 4 години

Тъкмо всички ше излязат навън