50

Анонимен

преди 4 години

До 52глупости пишеш, 1-вия блок е неизползваем, след 5-6 години чак пускат само 2-рия блок, като той и до ден днешен въпреки модернизациите продължава да работи под проектната мощност, при това земетресението в района на централата е било с мощност около 6,2 по рихтер, така че тия приказки как са проектирани при 9-та степен и щели да издържат са меко казано несериозни

49

Пенсионер

преди 4 години

До Яким Вълев Донев 2 35 Не знам дали сега строителството е качествено , но поне стените са прави и фугите не са запълнени с вестници , като едно време.

48

До 50

преди 4 години

Не е вярно. Самото земетресение не спира АЕЦ-а в Армения. Спират я по-късно, но после пак я пускат.

47

Помня

преди 4 години

И сега там наблизо е Белене.Най удачно избраната безопасна площадка за АЕЦ.Земетресения във Вранча стават всеки месец.Тогава живеех в гр. Оряхово и помня ужаса и падналите стени на някои сгради. Виждаха се мебелите. Добре че нямаше жертви.Събрахме се да църквата и един гражданин реши да почерпи и донесе кофа вино.Виното беше мътно като боза. Та такива ми ти работи за АЕЦ Белене и Вранча.

46

Анонимен

преди 4 години

До 48в Армения земетресение с магниту 7,2 вади от строя тяхната АЕЦ през 1988 година

45

Анонимен

преди 4 години

През март 1977 година властта в България наистина веднага помогна на пострадалите от земетресението в Свищов, докато хората пострадали от земетресения при демокрацията още живеят във фургони.

44

До 46

преди 4 години

Свищов центърът на света ли е според теб? Какво ме интересува разстоянието от Свищов до двата АЕЦ-а? Земетресение от каква степен би могла да повреди АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене? Ето през 1977 земетресение от 7,4 степен по Рихтер не нанесе никакви вреди на АЕЦ Козлодуй.

43

Легенда

преди 4 години

Това е лъжа и манипулация на ГЕРБ. А БКП тогава помогна много на тези след земетресението.Абе....нямаше земетресение, а нещо по-така....Стига сте си измисляли. Бацето е виновен.

42

Анонимен

преди 4 години

АЕЦ Козлодуй - Свищов - 130кмАЕЦ Белене - Свищов - 15кмима ли желаещи за строеж на АЕЦ?

41

Анонимен

преди 4 години

АЕЦ ги строят с много висока сеизмична устойчивост и нищо страшно за тях няма при земетресение, даже доста по-силно от Вранча през 1977 година. АЕЦ Козлодуй вече работеше през 1977 година и също не е много далеч от Вранча и нямаше никакъв проблем.

40

Анонимен

преди 4 години

Аз бях на 24 години в София. Всичко се тресеше, стените скърцаха, много страшно беше. Нощта я изкарахме по колите далече от сгради.

39

noFreeman

преди 4 години

По онова време бях в банята... майка ми ме изкара (бях на 16) междублоковото пространство - всички полилей се клатеха като за световно - това си спомням...

38

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 28АЕЦ Козлодуй е открит официално на 4 септември 1974година.Стига писахте небивалици!

37

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 24Явно не си бил роден,когато стана земетресението.Затова недей да пишеш глу.пости.Във София се усети много силно,чичо ми ме прегърна и слезе по стълбите от третия етаж,като не можеше да ходи в права линия.Толкова беше силно.

36

Анонимен

преди 4 години

Цяла България се разтресе тогава, но в Свищов пострадаха най-много. Още на другия ден, 5 март 1977, във вестниците публикуваха постановление на министерския съвет за оказване на помощ на пострадалите в Свищов. Аз бях в София и няма да забравя какво беше. ЕС е създаден през 1992 година и няма как да е предлагал помощ.

35

ЛЕЛЯ

преди 4 години

Имаше такова земетресение, доста силно и в Троян...много се изплашихме, уличните лампи се люлееха, комини паднаха и вътрешните стени на жилището се напукаха. Бях на 23 ,работех и колектива ни празнуваше 8 март с банкет в ресторант, тока изгасна и започна силно 7а люлее и подскача пода като каруца по калдъръм. Всичко живо се юрна да бяга навън и гледахме уличните лампи как се люлееха...ужасно беше, до тогава не бях преживявала земетресение !! Бог да пази страната ни от разрушения !!!

34

Анонимен

преди 4 години

Още преди земетресението,първо коня започна да цвили в конюшнята и да удря с крак по земята,тъй като отдолу бе цимент и се чуваха ударите чак в къщата,тогава баба ми разбра,че нещо не е наред,след това последва земетресението и избягахме.

33

Яким Вълев Донев 2

преди 4 години

... Не дай си Боже повторение на това земетресение в наши дни - България - с това "Ново строителство" ... Където ми вдигат нов блок за нула време ... Обаче ... С ултра НЕкачествени материали - за да може НЯКОЙ или НЯКОИ да се "облажат" с апетитни суми от разликата в цените и заплащането на материалите !!! Същата работа като "Магистралите" ни ... И примерно централни улици в София ... Още НЕ са открити и вече започват да дават дефекти и да се рушат !!! "РЕМОНТ НА РЕМОНТ НА РЕМОНТА" ... ТРАГЕДИЯ!

32

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАз бях малко дете,живяхме в къща в окръжен град,първо животните усетиха че ще има земетресение,след това започна земетресението и излязохме извън къщата с баба.

31

Анонимен

преди 4 години

Нашите ме бяха оставили в друго семейство защото трябваше да отидат на село.И там в тези близки имаше едно момче с 5-6 години по голямо от мене.Той имаше много играчки на един гардероб качени,и аз исках да ги пина,защото нямах никакви играчки в къщи.Нашите спестяваха за апартамент тогава.И този Николай не ми даваше да ги пипам,а само ми ги поднасяше да ги гледам.Техните бяха в Либия тогава.И като удари трусът,всичките играчки паднаха в краката ми,а ,,бате Николай'' се разрева и се ***.Помня го