165

Анонимен

преди 4 години

До До От БерлинМного немски бездомници, млади хора са на улицата. Това не са бежанци а немци,руси високи но ...на улицата. Просия от същите по трамваите, бъркане в кошовете за бокл/ук, пред очите ми ставаше това. Но пропагандата им работи и нашите лековерни отиват тамДа бе интересно!Вместо да отидат в Русия те се бутат при просяците в Германия.Интересна работа!

164

човек

преди 4 години

До: номер 170Аз в Германия никога не съм бил.Но в интерес на истината ще кажа, че освен че следя редовно сайта на Дойче Веле на български, гледам и едноименната телевизия на английски.Там показаха такъв бездомник, дето викате рус, синеок, висок...Когато го проверяват, полицаите си слагат бели ръкавици - гнус ги е от него явно!Така че съветвам предубедените когато прочетат нещо неприятно за България да не обвиняват германската медия в пристрастия!

163

Анонимен

преди 4 години

Германците не щат да купуват жилища защото още си спомнят бомбардировките когата всички сгради бяха разручени.

162

Анонимен

преди 4 години

Проблема в Берлин и в други големи градове в Германия е че не се строят достатъчно жилища. Търсенето многократно превишава предлагането. По 50 човека кандидатстват за да наемат едно жилище. Естествено е пазарния принцип на капитализма да води към повишаване на наемите. Решението да се замразят наемите ще доведе до още по-голямо намаление броя на новите жилища. Кой ще строи като няма да може да си изплати вложените пари с добра цена на наема. Това решение е неадекватна социалистическа глупотевина

161

seira

преди 4 години

НАЕМОДАТЕЛИТЕ СА ПАРАЗИТНО ЗВЕНО ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БИЗНЕСА И НАЕМНИЯ ТРУД!ТЕ, КАКТО И КРЕДИТОРИТЕ СА СЕ ПОЯВИЛИ КАТО "ОБСЛУЖВАЩ СЕКТОР" В ИКОНОМИКАТА.С ВРЕМЕТО, ПОВИШАВАЙКИ ЦЕНАТА НА НАЕМА, ТЕ ПОВИШАВАТ И ЦЕНАТА НА НАЕМНИЯ ТРУД, КОЕТО ОТБЛЪСКВА ИНВЕСТИТОРИТЕ ДА ИНВЕСТИРАТ, И БИЗНЕСА НЕИЗБЕЖНО ТЪРСИ ДРУГО МЯСТО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА.ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ЦИКЪЛ ДОВЕЖДА ДО ИЗКРИВЯВАНЕ НА БИЗНЕС СРЕДАТА, КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ДОВЕЖДА ДО СПАД В ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ!НАРОДЕ!!!!!

160

Анонимен

преди 4 години

в цяла западна европа държавата регулира частния бизнес - включително рентиерите, така че на 1 място е поставен интереса на целия народ, а не печалбата на едно малцинство, на много нашенци някой трябва да им го обясни. държавата, политикът, стоят над бизнеса и му поставят правилата.

159

До От Берлин

преди 4 години

Абсолютно си прав човече! Бях в Норд Рейн Вестфалия, по специално в евтиния за живеене град Есен... ми какво да кажа абсолютно те подкрепям за думите ти! Много немски бездомници, млади хора са на улицата. Това не са бежанци а немци,руси високи но ...на улицата. Просия от същите по трамваите, бъркане в кошовете за бокл/ук, пред очите ми ставаше това. Но пропагандата им работи и нашите лековерни отиват там. Жал и е за тях

158

кви немци кви 5 лева

преди 4 години

Там наемът влиза в заплатата, а тук си е традиция да не влиза щото хората си живеят на 70-80% в .....Да им пратим месията Дому3чиеф веднага ще намали инфланцията в дойчланд даже и в дефлация , да видят как се работи за 350 евро месечно , много са се разглезели тези немци ...........къф социализъм бе ...корона вирус е ....

157

Иван

преди 4 години

Да не притежаваш жилище, па макар и с ипотека дори,е мечта на всички рентиери-*** по света. Работиш за сметките и наема и не ти остава нищо след това, абсолютно безправен и обеземлен роб-пролетарий.

156

.!.

преди 4 години

Значи да се замразяват наемите е социализъм, а да се спасяват фалирали продънени банки с държавни средства, т.е на данъкоплатците е капитализъм? Така ли е? Десетки милиарди. И то в люлката на капитализма САЩ - хахахахха.

155

Българин от Германия

преди 4 години

Има ТРИ основни причини1. Берлин расте всяка година с 40 000 новодошли, повечето от които търсят квартири в централните райони, а добре развитата U-Bahn и S-Bahn могат спокойно да живеят на 20-30 км от центъра. 2. Дълги години след 1990 Берлин имаше НАЙ-НИСКИТЕ наеми от милионните градове в Германия. В Мюнхен (водещ с 20 Евро/кв.м ), Хамбург, Кьон наемите са доста по-високи.3. Дори и при ниски лихви много германци не искат да се обвързват със собствено жилище -народна психика.

154

Не е хубаво

преди 4 години

Да се замразяват наемите. Какво спира сега собствениците да не си дават апартаментите под наем? Отделно, това е хубаво нещо. Да, хунаво е че става скъпо в столицата. Защота сега хората се местят в по-малки градове и има живот там. Сега, като го направят това и се върнат хората. Малките градове около столицата пак ще се опразнят. Това е капитализъм. Сега с това месене между пазара само проблеми създава.

153

Joko

преди 4 години

Вместо да плачите на чужди гробища, погледнете болшинството хора у нас в каква мизерия живеят !

152

test

преди 4 години

Тест

151

От Берлин

преди 4 години

Съжалявам за грешките по-долу, но андроида пак ми е променил текста автоматично!

150

От Берлин

преди 4 години

Истината е, че десетки хиляди немски пенсионери ги изхвърлят като кучета от жилищата тук, и по този начин си заминават по-бързо... Но за,,специалистите" с по 6-8 деца се намират жилища с по 1400 Евро наем. Всъщност, статията горе е доста непълна( некоректна)! Истинските причини се премълчава, а те са от политическо естество... Ако ви разкажа пак, колко много стари немски хора ви Адам да бъркат по кофите и събират бутилки, няма да ми повярвате! Преди 15 години Берлин ми изглеждаше като рай!

149

Анонимен

преди 4 години

в цяла западна европа цени на наеми и имоти в големи градове са ненормално високи според мен, сякаш има някаква скрита политика болшинството хора да са под наем, а не собственици. в България ако не друго, поне е по-лесно да си купиш имот.

148

адвокат Тенев

преди 4 години

На някои все Социализма им е в устата,а за грабителския Капитализъм все сълзи ронят. Ако не беше Комунизма,нямаше да бъде унищожен Социализма,тази човешка система на безплатно образование,безплатна медицинска помощ,евтина храна и жилища и без ужаса на бездомни и безработни....

147

Анонимен

преди 4 години

За мен това са преувеличения. В почти всички европейски столици наемите са супер високи, не само в Западна Европа.В Прага заплатите са по-ниски от германските, но наем за двустаен апартамент в предградията е около и над 700 евро. Не виждам чехите да обсъждат замразяване на цените или да ореват новините.

146

Анонимен

преди 4 години

Там наемът влиза в заплатата, а тук си е традиция да не влиза щото хората си живеят на 70-80% в собствени жилища- панели и скапани, ама собствени.