38

ИСТИНАТА

преди 4 години

Когато се касае за дете никой не може да ме убеди, че преглед в линейката на място е достатъчен. И защо втория път го приемат, а в началото не?!? Това означава ли, че състоянието се е влошило докато снове по болниците?

37

Анонимен

преди 4 години

До 44Плащаме толкова, колкото е определено по закон. Друг е въпросът как се управлява здравната каса и как се източва от крадци.

36

до доктора

преди 4 години

Колега, преде време им написах на форумците колко са ми удръжките от една минимална заплата в Испания и ми нашариха минусите. Няма как в Бг да плащате стотинки , а да очакват всичко да е ок.

35

Анонимен

преди 4 години

Детето два пъти е преглеждано-в Инфекциозна и в Пирогов,там е и изследвано. Установено е,че случаят не е спешен и са чакали да се освободи легло.Никаква сензация няма.

34

доктора

преди 4 години

Не съм съгласен за линеката. Според мен най доброто е като в германия и англия- кара се веднага в най-близката болница там дежурния в спешното прави диагностика решава дали пациента е с опасност за живота и ако да започва лечение ако не го препраща към точния специалист

33

доктора

преди 4 години

Просто голяма част от вас не оценяват колко достъпно и евтино е здравеопазването в българия. Никъде в европа няма да може да намерите специалист за 3-4 дни или седмица. Ще чакате 3 месеца. И като станете спешни ще ви закарат в най близкото спешно отделение. Такава е системата

32

доктора

преди 4 години

И да системата е в развалини но за това не сме виновни ние а тези които управляват 30 години виновно е и цялото общество те всички ние. Плащаме по 20лв на месец много от нас не плащат, но искат с трици маймуни да ловят. По повод на безплатното здравеопазване-вижте колко осигуровки внасят в германия-195 евро минимална за безработни всички пенсионери също продължават да плащат и след пенсиониране. И пак аз като лекар чаках 1 седмица с пареза на крака поради дискова херния(иначе щях да чакам 4 седм

31

Анонимен

преди 4 години

В линейката, която отива на адрес, лекаря трябва да е много добър диагностик и още в движение да се консултира къде да го откарат. Всичко останало е дилетанщина и непрофесионализъм и безотговорност.Не може пък и в град като София с толкова елитни болници да няма специалисти в която и да е от тях.

30

Анонимен

преди 4 години

Всичко заето от чужденци. :))) Няма места. Хората се лекуват на макс! :))

29

доктора

преди 4 години

В моя регион в Германия също няма Педиатрия. Педиатър има само в на близката университертска болница (в случая Тюбинген на около 60 км). Идват в спешното много деца. Освен ако не е животозастрашаващо нямам право и с пръст да го докосна-т.е. ако диша и има нормална сърдечна дейност. Често обаче го правя и винаги обсъждам с колегите по телефона преди да го препратя. Стане ли нещо обаче съм подсъден ако съм го прегледал дори и без лечение

28

докктора

преди 4 години

Не бързайте да съдите преди да е изяснена ситуацията. Бащата може и да казва всичко но не се знае доколко спешно е било настина състоянието. Не оправдавам колегите. От статията не става ясно точно какви са симптомите на момичето но и в пирогов има педиатрия да единствената детска неврология е в СБАЛДБ но все пак и в пирогов са педиатри. Трябвало е поне да го прегледат. Друг е въпроса че ако не си специалист по дадената област и го прегледаш може да си имаш проблеми но не е етично да не го направ

27

Поли от Симитли

преди 4 години

Ох,дано барсилонското копиуе нема таквиз гайлета...

26

F5

преди 4 години

Стволовите клетки в костите умират ли изобщо или от скелета се гради ново тяло но пречат ?Трябва алкален баланс в ковчега и антимагнит, пробвайте с бакелит и графит, може да отнеме месеци!Кучето защо гризе костния мозък, за да не се прероди пилето, кучето по-умно от човека!

25

Горките

преди 4 години

И затова милиони българи са извън родината.

24

Някой

преди 4 години

До Анонимен 13Какво ти е виновен Радев.За скапаната и уродлива система,сътворена от калинки и назначени хора от кол и въже.Или е виновен Путин.30 години разруха.Или социализма е виновен.Виновни са такива като теб с IQ колкото зимна температура.

23

АНТИ

преди 4 години

до до АНТИСоциализма ни не беше по български.Без руснаците да ни държат изкъсо, щяхме да го фалираме за нЕколко години !

22

Анонимен

преди 4 години

Демокрация и пазарна икономика. Подрипвахте за банани и тоалетна хартия, а не за здравеопазването - него си го имахме и го приемахте за даденост, но при демокрацията и пазарната икономика не е така.

21

Анонимен

преди 4 години

Малко ги бъхтят крадливите дохторя. Като се сложи коледна украса по дърветата, дофтур, милюцай, гербераст, гербераст, дофтур, милюцай,милюцаи и ще се оправят нещата.

20

Yudeo= fahist

преди 4 години

Byalata Mafia.....ubiytci!

19

Българин

преди 4 години

До Анонимен 18За мен ли се отнася?Протестите отдавна са компрометирани.Случайно ако нашите медии благоволят да отразят даден протест, се пише че той е платен и еди кой си имал интерес от него.На кого да вярваш в тези времена...