86

не става

преди 4 години

Не мога да разбера ало банов защо още не е на борсата !?!?!?

85

До Анонимен 83

преди 4 години

Какви измислици бе, човек?Поинтересувай се, сега поне има достъп до всякаква научна литература. Изследвания в областта на генетиката има колкото щеш. Да не би нашите "гении" от БАН да са открили, че геном, в който са съчетани арийските с хиперборейските гени, се срещау нас по-често, отколкото в Скандинавия? Това е констатация на чужди учени. Дори в интернет можеш да намериш материали по този въпрос.По отношение на гените ние наистина имаме основани за високо самочувствие, но малцина го знаят

84

Прилики и разлики

преди 4 години

При хан Телериг е имало такива боили - срам за саракта (държавата). Тогава обаче е имало и чистачи.

83

75 години едни иСъщи

преди 4 години

вилняха в научните среди в България и предаваха шефските постове от баща на син, от дядо на внук, от леля на племенник, от тъст на зет, от коцкар на метреса и т.н.И все те са най-умните и най-способните!Ако само 10-15% от тях бяха поне на средно ниво като висшисти и изследователи, отдавна щеше да е проучен проблемът за взаимодействието между християнското и ислямското изкуство в параметрите на нашата култура.Щеше да има категорични и обосновани научни становища. Ама няма. Сетете се защо.

82

Анонимен

преди 4 години

До KРазбира се, че е проблем да си ксенофоб. Да мразиш турските си събратя с които си се смесвал 5 века е като да мразиш себе си. Същите тези турци 5 века са оставили българите спокойно да изповядват религията и обичаите си. Това е била една хуманна империя. И стига вече с измислицата, че българите са арийци. Нито нитоа са арийци, нито са славяни. Те са тюрки с бог Тангра. Вазов е бил един руски подлизурко.

81

Бай Курти

преди 4 години

До пияница мистикХаресваш ми интелектуално,а умните хора имат и хубави dупета,сигурен съм че и твойто е хубаво,иоскаш ли да се видим насаме и да ми дадеш много да те обичам?Целувки,мило

80

Анонимен

преди 4 години

Българите плюят по македонците, но и те самите не си знаят историята. Пабългарите са тюрки, говорили са тюркски езици и са имали общ бог с останалите тюрки - тангра. България цели 5 века е била част от Османците и се е смесила и възприела много неща от турците. Като започнем от много думи в българския, минем през кухнята, дори манталитета и традициите са ни много близки до анадолските. Така че Франция е права, а и техните историци са по-компетентни от нашите измислени комплексари.

79

K

преди 4 години

Аз пък съм ксенофоб.Някой проблеми ли има с това,а ?

78

Допълнителните пари

преди 4 години

са извън бюджета, който им се отпуска. Ще измъдрят теми за проекти, за да сурвакат фонд "Научни изследвания" към МОН, където всяка година държавата излива милиони, а как се преразпределят те, по-добре не питайте.Десетки учЕни и много недоучЕни ще се сдобият с нови, по-високи научни степени и звания. Ще започнат битка между институти и между отделни колеги, кой да създаде нови секции и проблемни групи, за да изучава казуса с тези икони и взаимодействието с ислямската култура.И ЩЕ ИСКАТ ОЩЕ ПАРИ

77

Трудно доказуеми

преди 4 години

взаимодействия, които не били от периода 15-17 век, а се забелязвали чак в началото на 19-и век!Хайде на бас, че ако не сте работили в БАН, трудно ще отгатнете какво се крие зад тези думи. Това не е кратко и ясно експертно становище. Това е претекстът, за който ще се хванат, за да развихрят нАучни спорове, с които ще се отчитат най-малко 5 години занапред.Ще правят конференции, ще подготвят сборници със статии, някои дори ще заплануват монографии. И за всичко това ЩЕ ИСКАТ ДОПЪЛНИТЕЛИ ПАРИ :)

76

Emin

преди 4 години

Ниама такос нешто балгари 16-19 век, балгарите са саздадени искуствено от руснаците след 1870г от преди това всичко е писано от комунистите но е нямало даржава булгаристанде камоли от 861

75

Анонимен

преди 4 години

Vejdi e aroganten blufeur i tarikatski agent na ds.

74

Българин

преди 4 години

Потомък съм на участник в Априлското въстание. Не ви ли е срам, управници, да се показва българска икона до турския ятаган? Та тогава са опожарявани и ограбвани манастирите ни от поробителите? Няма съвместно съжителство там, където е унищожена държавата ни и сме безправна рая! Управляващите продават и днес българските интереси, за да се харесат на т.н. Велики сили и да останат на власт. Жалки ***! Българският народ повече не желае да ви търпи!

73

шизофреници за БГ

преди 4 години

От години сме се превърнали на *** и на сводница на ислямиста Ердоган пред Европа, а сега негодуваме? Ще ги побъркаме тези европейци, не знаят как да ни угодят.

72

Леке до Ахмет

преди 4 години

Мети, ти дали видя резултатите от един ДНК - тест? В италиянска лаборатория се случва и с учени италиянци и българи. игрек хронозомите са нагледали , та, оказва, че нямаме нищо тюркско ;) да не говорим, че пет процента от населението носят гени на цивилизация по-стара от микейската с хиляди години. Можеш да си поръчаш такъв тест по интернет, за да разбереш колко си Ахмет :) и защо Чингиз Хан, Незнам СиКой Хан- само за нашите хан Аспарух? :)

71

Бореца

преди 4 години

И настана рев на обърнати в правата вяра, порязани в някой части на мозъка .!.

70

Анонимен

преди 4 години

До 80Точка ше има, га та заровя жив....Турци по онези години не ей имало, шото вашещте още са откривали огъня ...

69

Анонимен

преди 4 години

Ми маай са тогава, веждо !

68

Ахмет

преди 4 години

От статията не разбрах нищо ама коментара на анонимен 74 разбрахСпоред руснаците българите с били турци Правилно са писали защото основателят на Българската държава ХАН Аспарух е Турчин. Точка

67

Анонимен

преди 4 години

Май турчинът ще се окаже по-голям патриот и по-честен интелектуалец в сравнение с нашите храненици от БАН и от висшите етажи на властта.