24

До 21

преди 4 години

Блазе ти, че си имал/а нормални съседи. До нас преди 5 години се нанесе един ***, който и досега ни тормози през нощите. Шумоизолирахме се, но не помогна. Съседите не взеха никакво отношение, а псерводомоуправителят ни каза, че не може да му направи забележка, защото баща му бил негов колега. Събрание на входа не е имало минимум от 20 години, защото аз съм в този блок оттогава. Не помогнаха жалби, нито викане на полиция...

23

До 21

преди 4 години

Преди години имахме апартамент в един нов комплекс преди да си купим къща. Подобна ситуация- някакъв странен тип се нанесе и постоянно шум, ама денонощно (въпреки че нашето жилище беше шумоизолирано и ние не го чувахме особено силно, на съседите пречеше зверски). Самият инвеститор на комплекса го предупреди, че ще го изсели и така и стана. Спомням си, че се събрахме на събрание и направихме протокол, кокйто домоуправителят занесе в съда и беше голям цирк, като го изселваха- бой, сълзи, сополи.

22

Анонимен

преди 4 години

До GanjoНапълно прав си. Тук нямаме никакво уважение един към друг. Един съсед от етажа обича да пуши на в коридора на стълбището, но дима влиза в моя апартамент. Казах му го това и той се ядоса. Продължи да си пуши там. Не иска у тях да му мирише на пушек, но не му пука за другите. Защо не си пуши у тях и да си проветрява? Всеки проблем стига до фаза "ти ли ще ми казваш на мен какво да правя?"

21

от 19

преди 4 години

В продължение на коментара- в нов малък блок имахме едно лекe наркоман съсед, което 4-5 пъти вдигна шумни купони и излетя. Събрахме се на общо събрание, протокол както си му е реда, занесохме го в съда и след 10 дни имахме решение. После директно при кварталния за съдействие как и какво, дойдоха от кварталното РУП и го изселиха. Отново с наше разрешение, апартаментът в момента е под наем, но той няма право да припарва тук за определен срок. Върне ли се и шуми ли отново- същата процедура.

20

Ganjo

преди 4 години

Крайно време е българите да разберем,че КУЛТУРА е средата в която живеем и междучовешките взаимоотношения. Да отидеш два пъти на кино и веднъж на театър в годината не е култура,а отношение към Изкуствата.Липсва ни Култура драги българи.Стига сме се залъгвали с Велика история. Цър вули сме били и цър вули сме си останали..Последни сме били в Европа и пак сме си там...Каквоти сме си направили...това имаме.

19

Анонимен

преди 4 години

Помогнете психологически на хората. Най-често е депресия, понякога деменция или посттраематичен физически или психичен стрес. Мой близък с тежък диабет и стрес изпадна в подобна ситуация. Жестоко беше, събираше и купуваше книги, с които затрупа всичко. Едвам в кухнята се влизаше и един диван в хола. Така, че може би за да се оправят трябва и психологическа помощ. Навремето хората са си помагали и по лесно са преодолявали стресове.

18

до 12

преди 4 години

Можете да го изселите. Процедурата отнема максимум месец. 70% от идеалните части гласуват, че искат този човек да се изсели. С документа от общото събрание- в съда. Ще се произнесе в кратък срок и имате съдебно решение да го изгоните. Идва полиция и го гони- показвате им съдебното решение. Учудвам се как е възможно подобни неща да питате в интернет по разни сайтове. Дори в google да бяхте потърсили можете да видите новия ЗУЕС и за изселването... Тествано и работи. Изселвали сме съсед.

17

дгд

преди 4 години

изритайте ги тия мизерници, щом осират всичко!

16

пияница мистик

преди 4 години

До ТТХАхахахаха :) Много се смях. Що за луд трябва да си, за да си запълниш апартамента с *** и да спиш на площадката пред него, и пак заринат измежду гарбидж :)))

15

м дааа

преди 4 години

затова си живея в къщичка, може да не е на центъра но поне не търпя подобни

14

Бунгар

преди 4 години

Великите българи...И ние сме дали нещо на света. Най силните,най красивите,най умните,наи смелите,най древните,...абе ясна е работата. Дай ни лъжи и далавери.Лъжем само себе си...Една е какво искаш да бъдеш,друго е какво си....

13

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Няма решение на проблема,защото няма нормално функциониращи "институций"!!!!!!!

12

ТТ

преди 4 години

Подобен проблем има и в кооперацията на ул. Тодор Александров, но там обитателя на апартамента си е запълнил апртамента до входната врата и сега трупа *** на стълбищната площадка, където и нощува. Подадохме жалба до общината, полицията и пожарната, както и до социалните, но само пожарникарите дойдоха и казаха, че ще му наложат глоба. Но човекът продължава да си живее на стълбищната площадка. От общината - никаква реакция!!! Не зная как да се справим с проблема?

11

Анонимен

преди 4 години

евала нема такава новина :)

10

Анонимен

преди 4 години

Законите не действат. А щом не действат трябва да бъдат променени. Хората трябва да разполагат с механизми да решават подобни проблеми.

9

Анонимен

преди 4 години

Живеем в страната на бой клука какво чудно има. Едни докарват бали и ги струпват къде ли не, други го събират от кофите и го носят в къщи. Едни го правят или от мизерия, или от психически отклонения, другите го правят заради нашето "добро" пълнят си джобовете.

8

Анонимен

преди 4 години

Питайте комунистите, които взеха къщите на хората и ни натикаха да живеем в блокове един над друг.

7

Знаещ

преди 4 години

Ми има си закон, бе майни - ЗУЕС. Приемете на общо събрание извеждането на неандерталките-събирачки от блока, искайте от съда заповед /срокът е 3 7ни/ и си решавате проблема! А сега дайте 50 лева за консултацията ...

6

Анонимен

преди 4 години

Длъжна е да се подчинява на елементарни норми, на хигиена и и обществена безопасто, които са за всички хора. В противен случай застрашава здравето, на други хора, а това е над нейните права. В Германия органите на реда отдавна да са се самосезирали. Там ХЕИ нямаше да казва, че това не е нейна работа.

5

пияница мистик

преди 4 години

Ох, малееее. Аз нали съм майна по рождение, живял съм в Кючука, а той е под топлите грижи на Първо Районно. Имал съм нееднократно възможност да бъда прибиран по различни поводи, дори веднъж платих на следовател, че имах проблеми с мутрите, та се оказа, че са приятели, та ме оставиха на мира. Като знам какви работят там, само ще ви кажа, че няма да си мръднат пръста