5

българка

преди 4 години

Нека г-н Александър Попов, "работил по публикацията", да направи справка с църковния календар, издание на Българската патриаршия и да види има ли там празник "Вълча Богородица". Ще остане изненадан - днес е Сретение Господне, а църковен празник Вълча Богородица не съществува. Фолклорът си е фолклор и езическите ритуали с клане на петли са едно, но християнството е съвсем друго и няма нужда, след като сме покръстени преди повече от 1000 години, зорлем да се правим на по-големи езичници от...

4

северомакедонец

преди 4 години

В Горна бяня, тогавашните софийски *** се събирали и като ги сгащила полицията обявили че празнуват именния ден на негово височество Фердинанд, тогава княз български и известен бисексуален тип. Та така останало в градските среди, че обратните си празнуват петльов ден.

3

Таню

преди 4 години

Вадете шарените знаменца. Глей к'во слънце... Господ е БГ Гей :)

2

Анонимен

преди 4 години

"През този ден не се работи... Месят се питки..."Според автора на материала, месенето на питки не е работа.

1

Ти да видиш!

преди 4 години

А пък едни индивиди с объркани представи относно половата им принадлежност, са си избрали днешния ден за свой празник и хич даже не се интересуват от народните и от църковните традиции.Шествие обаче си организират в началото на лятото, а не днес, защото през топлия сезон могат да дадат свобода на развихреното си въображение и да се маскират като не знам какви.Аман от объркани!