41

Ристу

преди 4 години

Неправилно престояване - глоба 50 лева или 20 лева последно?

40

Счети

преди 4 години

Според мен всичко си е до наказание, защото европееца като дойде у нас си кара както всички български джигити, защото наказателните мерки са смешни. Обаче я карай в Герамия и покажи среден пръст на някой или си хвърли *** през прозореца да видим какво ще стане ? П.П. Глобата за средния пръст беше 4000 евро. Там също така глобяват и за псувни - примерно "***" би ви струвало 1500 евро.

39

Приоритетите

преди 4 години

на законотворците - глоба за винетка 300 лв - глоба за предизвикана катастрофа 200 лв. - Глоба за преминаване на червено на 100 лв - пък разправят че промените били за да се предотвратяват катастрофи и за безопасност на движението - какво опасно има да караш без винетка.

38

Анонимен

преди 4 години

Забравили са да пишат за пенсионерско каране. Язе карам насекъде с 40 км. Праим по 20 км задръствация. Сички пълзът свират и пцуват. А язе им показвам среднио и го дръвим. Когато сеяндури ти праат закони и глоби така се получава. Отдека толко акъл да се сетат че има Пенсионерско каране над 2 милиона пенсионери сме. Ще организирам едно пенсионерско каране на поне 10 хиляди пенсионера и ше шашнем шумкарете.

37

ДртПрч

преди 4 години

Тъй като не е реалистично и просто няма начин да спазя всичките тези правила и все ще ме глобят за нещо, си карам както си знам, пък разчитам на късмета си. То си е тръпка - като да играеш тото, да залагаш на футболни мачове или да търкаш билетчета. Ако не те хванат - кеф. Ако те хванат - плащаш си за гяволъка и опитваш пак следващия тираж.Айде, без лоши чувства! Няма да си го слагате на сърце!

36

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНе става с наказания, а с възпитание

35

Т.Шак

преди 4 години

Добре, разбирам, че всички тези правила са с цел безопасност, но все пак те не могат да покрият всички житейски ситуации. Съгласен съм и на по-високи глоби, когато катаджията докаже със видеозапис, че си създал реална опасност на пътя. Всички патрулки вече имат видеокамери и записват. Тия обаче те глобяват и за най-малкото прегрешение. Няма такъв шофьор, който винаги да кара правилата - нито мъж, нито жена, нито катаджия.

34

Анонимен

преди 4 години

Ше карате като Пенсионер. Натискате газта с върха на пръста ви. Пълзите с 60 у час и барате бедрото на гажето. Като ви спрът шумкарите и питат оти пълзиш ше каете абе барам кълката на гажето и го дръвим за шумкаре.

33

Анонимен

преди 4 години

До АнонименО, това с велосипедиста-камикадзе на пешеходната пътека си е класика в жанра, но досега не съм нито видял, нито чул за глобен велосипедист. Блъснеш ли го обаче, винаги изкарват шофьора виновен, че не му бил дал предимство. Как мамммичката му да дадеш предимстъво на някого, който ти изскача изневиделица?

32

Анонимен

преди 4 години

За мен най-гадната ситуация е велосипедист без жилетка, караш като луд по пешеходна пътека. Такъв нито може да го предвидиш,нито да реагираш, дори да си пешеходец или друг велосипедист. А се случва редовно, на всяка минута.

31

Т.Шак

преди 4 години

Минаваш със 110 през място, където черен път се включва в главния, но с ограничение 60 км/ч, с 20 км видимост във всички посоки, но зад единствения храст в периметър от 5 км се е скрила патрулка с радар.... и ето ти ги 50 км превишение на скоростта, 600 лв глоба и 16 контролни точки, а катаджията дори не получава потупване по рамото от шефа и се прибира вкъщи при семейството си с гордо чувство на добре изпълнен професионален дълг, че е прецакал здраво някого, който не застрашава с нищо никого.

30

Анонимен

преди 4 години

А ако дебнещия в засада катаджия е паркирал собственото си МПС неправомерно, какво правим тогава?

29

Анонимен

преди 4 години

Имам процедурен въпрос. Кога за последе път сте видели или чули за глобен катаджия?

28

бай Спиро

преди 4 години

Докато карикатурите от КАТ си оправят "голразликата" като дебнат на места с безумни ограничения, които никой нормален водач не спазва, например да си побият радара до знак за край на населено място и да ловят "джигити", които се изнасят с "умопомрачителните" 72 км/ч., вместо да контролират движението в местата с концентрация на ПТП, каквито и глоби да измислят, кел файда !!!

27

Анонимен

преди 4 години

Неспирането на знак Стоп, минаването на червен сигнал, без значение от пешеходец или шофьор, "притичването" през платнито трябва да се разглеждат като опит за убйиство/самоубйиство. Какви са тези смешни глоби - хвърлил се да пресича Цариградско 20 лв! Не спрял на Стоп 50 лв!

26

Анонимен

преди 4 години

Правилно са написали само глобите, правилникът няма никакво значение, важното за бай *** е да не го ухапят много. Всичко нарушения с малки глоби ще си продължат. - като примерно изхвърляне на *** от колата в движение - смешните 20 30 лева.. и от сорта.

25

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

24

Патриот

преди 4 години

Тия глоби са в сила от 21.01.2017 г. Проверете кога са направени промените в ЗДП! Не подвеждайте хората!

23

ТИР

преди 4 години

Стига с тези фишеци ! Това са си глобите и към този момент ! Глобите се определят в ЗДвП !!! Това не е бакалията на бай Пешо всеки ден да си смуче от пръста каквито му скимне цени !!! Пътна полиция не е ценообразеващ орган !!! Аман от "информирани журналисти" !!!

22

Койчо

преди 4 години

Непоставен предпазен колан - глоба 50 лева и 10 контролни точки.БРАВО, Гении, нямам думи...