43

Анонимен

преди 4 години

и като видя някое девойче на касата в Кауфланд се присещам колко матури колко външни оценявания колко програми образователни и с това невероятно високо ниво на средно образование каква реализация

42

Анонимен

преди 4 години

аз не съм съгласен да се улеснява трябва още да се усложни .. за какво давах толкова пари за уроци за кандидастването за да си улеснявате за вашите деца ли .. наливай пари наливаааай учителите да гушат

41

Без математика

преди 4 години

А не може ли изпита по математика да не е задължителен!?! За нематематици това е абсолютно мъчение и подигравка. Има и други предмети, стига с тая математика!

40

За частните уроци

преди 4 години

Не само за матурите, дори за училищния материал, ако децата в 7 клас не ходят на уроци, и четворка не могат да вържат. Всеки ден се преподават нови знания и няма учебни часове за упражнение и затвърждаване на материала. И понеже никой не се е родил научен, децата ходят на уроци, за да им покаже някой как се решават задачите. Времето, отделено в училище, е крайно недостатъчно. По БЕЛ е същото.

39

До Спокойна

преди 4 години

Задачата за цилиндъра е лесна, Децата я смятат за по-малко от минута. Но има задачи в първата част от теста, за които и 10 минути не стигат.

38

Анонимен

преди 4 години

Мунчоооо, ***!Пълният член в родния ти език, е голям проблем за тебе. Пиши обаче, не се притеснявай да ни развеселяваш.

37

Анонимен

преди 4 години

35 е пропуснал запетайки, а една му е вповече. Нивото на правописа му е преди пето отдеаление. Но човекът е със самочувствие пар екселанс и дава наставления и оценки като последна инстанция. В Чалгария е така.

36

Анонимен

преди 4 години

Любезний 35, ти хал-хабер си нямаш какво е оравопис, щом броиш техническите грешки(чукнатите погрешно букви)за правописна грешка.ХАХАХАХАХАДано не си учителКА, ама май си.

35

Анонимен

преди 4 години

Отделно е проблемът с някои родители и баби марка "тежък слупай".С тях задължително трябва да има по-редовни срещи с ръководството на у-щето просто за укротяване на топката. Мярката е нужна за спокойната работа на учителите и за доброто на децата. Защото някои родители сапросто пречещи - не само на учителите, но и на своите деца.

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен34Виж си правописа, и тогава критикувай!

33

Анонимен

преди 4 години

Преподаден е напр. днрс урокът зс делене на дроби. Веднага след 2 дена правиш тест с 10 или 20 дроби да бъдат разделени.Какво толкова му има да чодготвиш такъв тест за упениците! Целта на теста не е стрес и нервно пъшкане, а да помогнем на децата да се УЧАТ и УПРАЖНЯВАТ организирано и с удоволствие катозабавна игра. Досегашната система е направо мъчение. Децата масово са отвратени. А и вижте нивото на бг ез по медиите. Уникална полуграмотност във високи меки кресла.

32

МУНЧО

преди 4 години

Здравейте! Аз съм *** от "Под игото"! Това, което разбрах, е: Виновни са: министерство, учители , международно положение, Тодор Живков, Иван Костов, ислямския фундаментализъм, неолиберализма, Путин...и единствените жертви на ограничените си възможности са "гениалните" дечица......Много ви здраве от ***!

31

СССР2

преди 4 години

Онзи ден най-активното ядро от родители скачаха, че диктовките за четвъртокласниците били тормоз, а днес, че било още твърде рано на 13 техните мамини златни ги карат да знаят таблицата за умножение и квадратните уравнения... После се чудят що като тяхното най-умното и индигово отроче завърши икономическия в София не може да си намери работа по специалността ами вози кроасани по търговски обекти.

30

човек

преди 4 години

До: Родител (номер 27)Да, но въпросът е в коя система?Затова веднага искам да парирам дежурните отговори от рода на "Демокрацията е виновна!", защото по мое време, когато аз бях ученик, също не можах да се размина с частните уроци. Нищо че беше комунизъм, уж всичко трябваше да е безплатно, но съм ходил на частни уроци и добре че имах един дядо учител който ме вземаше без пари.Иначе изкарваше една шапка пари на ден! Но си заслужаваше парите.Така че системата е от 1944 г. насам...

29

Анонимен

преди 4 години

От пети клас нагоре нека се правят всяка сефмица тестове по мстематика и бг. ез. Така много по-лесно учениците ще се справят с материала и тезултатите няма начин да не са добри. Няма ефект да пскаме фа се нструпат уроци и шак тогава дажсе орави тест. Обемният материал е затормозяващ и стресиращ. Нрка децата дишат свободно, а не да са притиснсти от безумни обеми за научаване наведнъж. Толкова и ще научат нещо. Едно е да правиш тест в/у 1 урок, съвсем оплескана методика е тест в/у 3-4-5 урока.

28

Спокойна

преди 4 години

До Анонимен 23Сметни го пак, като си толкова умен. Това е от миналата година НВО задача 9.

27

Чекор

преди 4 години

Достатъчно време за какво? Никъде не пише, че всички ученици трябва да са решили всички задачи. Все пак това е изпит за гимназиите. Най-добрите и най-училите са отгоре.Останалото е хленчене на родители с болни амбиции!

26

Родител

преди 4 години

След като се налага на учениците да ходят на частни уроци, за да изкарат матурити, значи нещо в системата е сбъркано!

25

Коте

преди 4 години

До АнонименТочно така - на някои и цял ден няма да им стигне. Ние се борим за онези, на които 60 минути няма да им стигнат, но 90 минути ще са им достатъчни! Правиш ли разлика?

24

Коте

преди 4 години

До Митев,Родителите не се оплакват, че е трудно, а че няма достатъчно време за решаване на задачите! Защо така възрастните с претенции до един не могат да четат текст с разбиране???