40

Анонимен

преди 4 години

Външното оценяване в 4 клас досега не беше въобще външно. Или да протича така, както в 7-ми, или да го махат. А не после колеги от началния курс да твърдят как те ги били научили, пък ние после в 5,6 и 7 клас ги разваляме. Дано поне МОН-ьо най-после схване, че прелитането от 1 в 5 клас е убиецът на бълг. образование.

39

Анонимен

преди 4 години

Само като чуя министърът на образованието как говори и ми става лошо . Той не може да говори правилен български език.

38

Анонимен

преди 4 години

А бе мон що не вземете да измислите едно тестче за новородените.В м. Некадърна,

37

Анонимен

преди 4 години

Какво общо има Ейч Би О с диктовките ?

36

аха

преди 4 години

*честно

35

аха

преди 4 години

Но пък така условието е чесно за всички. А не някои да им помагат, а на други не, зависи от учителя!

34

Анонимен

преди 4 години

Статията отразява абсолютно точно притесненията от глупостта на чиновниците, но коментиращите в голямата си част, са платени ***, скрити зад клавиатури, продали се за петак.

33

Анонимен

преди 4 години

До гневнаПо спокойно де, на кой му пука дали децата знаят или не, важно е че ви увеличиха заплатите.

32

гневна

преди 4 години

МОН -се чудят за какво да похарчат парите на народа.Няма значение кой ще диктува ,щом не знаеш правилата ,няма да успееш . Четенето е важно , четенето на книги .От там идва неграмотността , беден език и неумение да общуваш и разказваш.

31

СССР2

преди 4 години

С долното исках да ви кажа, другари, че не диктовките и кой ги чете (робот или лелка), а други много по-належащи проблеми са налегнали родното образование. Образование, което е във вертикална кома от поне 30 години. Приоми за обучение изведени от актуалност преди десетилетия тук продължават да се утвърждават със стратегии одобрени от стари тетки, а млади учители почти няма (че кой ще ти работи за 1000 лв., че и да му скачат всекидневно на главата деца възпитавани от мутри вкъщи)... Чудете се още

30

СССР2

преди 4 години

Днешните деца недоумяват какъв е смисълът да се изгърбват с по 10 кг хартия в раницата си на отиване и на връщане след като може всичко да се чете на таблет или телефон. Образованието е толкова архаично, че няма на къде. Учебници с учебни тетрадки, но и помагала към тях (т.е. 3-та допълнителна книга). И така по почти по всичките им ~ 12 предмета, сигурно единственото изключение е физическото. Освен това при демографска криза отново недостиг на класни стаи и две смени като първата почва от 7...

29

Анонимен

преди 4 години

До Сараявно нямаш деца, някоя като теб ги пише учебниците май

28

Анонимен

преди 4 години

Махнете тези диктовки. Вече телефона ти подсказва как се пише дадена дума и така пишат днешните деца.

27

Сара

преди 4 години

Днешните деца не могат дори да преписват правилно, да не говорим да пишат, че даже и диктовка!

26

Анонимен

преди 4 години

Уплашиха се учителите, защото още повече ще лъсне неграмотността на учениците. Когато учител им диктува той набляга на буквите, където евентуално може да се сгреши, даже им чете някои думи буква по буква, затова на диктовката изкарват по-добри резултати, въпреки че тя е най-трудната в изпита.

25

Анонимен

преди 4 години

МОН да вземе да подобри материала в учебниците, за 4-ти клас по човек и природа има урок за ВЕЦ иТЕЦ, никъде не е обяснена абревиатурата, детето ми се оказа си мислело, че това са кораби.... и сигурно то е *** а?... Материала е представен по потресаващ начин! Писан е от някой, който не знае какво е 4-класник

24

Анонимен

преди 4 години

Какво се оплаквате от една диктовка на майчин език? Ние правихме преразкази и диктовки от касетофон и то на чужд език, и то четени с нормален разговорен тон

23

Анонимен

преди 4 години

Дотам я докарахме, щом учителите, които диктуват, гледат да са максимално в помощ на изпитваните. Защото после от инспектората ще мелят сол на главата им за ниски резултати. На практика уменията за писане, даже за преписване, са плачевни при много голяма част от населението, не само от обучаемите. Но България няма друг избор да се запази като развита страна, ако не се промени нагаждаческата психика, първо от училище.

22

123

преди 4 години

Тук идеята е да се приберат едни пари за техника. Знаете ли за една година колко милиона заминаха по евро проекти за интернет в училищата. Напишете WI4EU и ще ви паднат шапките.

21

Анонимен

преди 4 години

Голямо мъчение - няма що !!!Тогава да им дадат да си цъкат на телефоните...