54

Анонимен

преди 4 години

Колю Фичето е правил нещо, което се нарича "суха зидария". Така ги е нареждал камъните, че "там си лягат и спят". Вече сигурно няма някой, който да може да го прави. Уникално строителство. Ще е позор да съсипят толкова труд на такъв човек, чиийто труд никой не може да повтори. Човекът камък по камък го е строил и тия сега минават и айде да излеем бетон. За реставрация, консервация не.. не са чували. Айде с бетоновоза и да го излеем тука. Чакайте, бе. Това е културно наследство за всички българи!

53

Пламен

преди 4 години

До #38Анонимен: Защо - падналата стена на ОПОЖАРЕНИТЕ тютюневи складове в Пловдив, по-добре ли ти се виждат? Паметник на културата. Или дюната в Созопол, дето *** с караваната плати на багера да я заравни? Каква държава, какви пет лева? Играят ти театър, пантонима за балъци по радио, телевизия. Тук е блато, управлява мафия... Държавата приключи с махането на "Н" от трибуквието! И много МОЛЯ, разни там от широкото, плодордно шопско полЕ, да си гледат замечтано през прозореца на Метрото.

52

Въпрос?

преди 4 години

Дали е бил наистина безвъзмездно ремонтиран мостът или кмета е платил на черно да излеят един бетон за да оправим бърже и евтино моста?Ако наистина е безвъзмездно - ок! Хвала на такива хора!Казвам само че скучая заслужава разследване.

51

Анонимен

преди 4 години

До стр.инженер"Навремето майстор Колю Фичето е правил всичко с каменна зидария! Дами и господа защитници каменна зидария под вода не може да се прави"Човече ти току що написа че Колю Фичето я е направил тази зидария! Явно може да се направи. Ако им е толкова трудно на съвременниците, нека отводнят реката при основите и я направят на сухо тази каменна зидария!

50

Анонимен

преди 4 години

Това е много по-смислено от всичките бетонни коптори по морето, дето са "законни".

49

Анонимен

преди 4 години

Бетона - либерастки враг 1.

48

Анонимен

преди 4 години

Очевидно свременния вандализъм се изразява в безвъзмездно ремонтиране на заплашена от срутване обществена инфраструктра - много лоши хора се навъдиха, ще ми ремонтират, 50 камшика, другия път да си знаят.

47

стр.инженер

преди 4 години

До всички защитници на моста! Доколкото се виждаше от материала през годините са разрушени частично фундаментите на устоите и стълбовете! Навремето майстор Колю Фичето е правил всичко с каменна зидария! Дами и господа защитници каменна зидария под вода не може да се прави, ! Единственото подсилване и запазване от по-нататъшно разрушение е бетона! Смешен беше кмета с шикалкавенето си, също и обвинителя- председателя на ОбС!

46

Анонимен

преди 4 години

От страх да не стане кметът при който мостът се срути, общината си е затворила очите.Факт че за наложителен ремонт се говореше от години! Факт че ремонт трябваше да се направи. но: Защо бетон?Къде е спала общината до сега и е чакала едва ли не последния момент?!- Защо не се направи проект за истинска резтаврация? Да по-сложно е но може да се изкърти бетона и да се резтаврира както трябва!

45

Анонимен

преди 4 години

Дряново и оно е в Индия.

44

Анонимен

преди 4 години

С какво да го ремонтират, с хоросан ли?

43

HeinrichHimmler

преди 4 години

Ще видим ли министЕра на кОлтуризма да подаде остаФка ?!!

42

Анонимен

преди 4 години

СПРЕТЕ С ПРЕВЪЗБУДАТА- ОСНОВИТЕ НА МОСТА БЯХА СРУТЕНИ, А ВОДАТА ГИ Е ПОДКОПАЛА- ЧОВЕКЪТ Е ИЗВЪРШИЛ МНОГО ПРОФЕСИОНАЛНО "БЕТОНИРАНЕ" И Е УКРЕПИЛ РУШАЩИЯ СЕ МОСТ- АКО СЕ БЕШЕ СРУТИЛ БАБА ВИ КОРНЕЛИЯ ЩЕШЕ ДА МЯТА ПРЪСТ И ДА ЯЗДИ РАЗГНЕВЕНИ ЧЕРВЕНИ КОБИЛИ. ИМАЛО И ОТГОВОРНИ БЪЛГАРИ- ИЗВЪРШИЛИЯ РЕМОНТА ГО Е НАПРАВИЛ ЗА СВОЯ СМЕТКА И АНОНИМНО.

41

Анонимен

преди 4 години

Нотр Дам със сигурност няма да я реставрират с олово! 100%. Разбира се, че може да се опитат да направят нейно подобие, но 100% носещите конструкции ще са от леки материали.За възстановяване на носещите конструкции на мост са нужни знания и умения на дюлгери, не на реставратори. Реставраторите вероятно са се надцаквали години наред и на управата им е писнало от назлъндисване и претенции.

40

Анонимен

преди 4 години

Някой много се превъзбуждат,Колю Фичето едва ли е известен извън Татковината ни!

39

Анонимен

преди 4 години

До 38Може да си сигурен ,че Нотр Дам няма да бъде възстановен с материали с каквито се е стройло преди векове!

38

Анонимен

преди 4 години

Добре са го направили хората. Ако са сложили и арматура ще изкара стотици години.

37

Сашо

преди 4 години

НЯМАМ ДУМИ ! Значи кмета не знае, но предполага кои саВсички граждани знаят кои са, ама кмета не знае КЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ДЪРЖАВАТА, ПРОКУРАТА, НАП и т.н. Господ да пази България !

36

Анонимен

преди 4 години

Дали изгорялата Нотр Дам ще я реставрират с бетон, как мислите?А мнения от рода - "по-добре това, отколкото да падне" показват само добре скопената и дресирана маса. Ами не, не е по-добре това, отколкото да падне. По-добре щеше да е да се вземат адекватни и навременни мерки за поддръжка и реставрация в духа на това, което е бил моста при създаването му. Старите майстори ги реставрират сигурно с боички от Office 1 Superstare за 2 лв. нали? По-добре така, отколкото да ги няма, а?

35

Анонимен

преди 4 години

Отново ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ от безхаберието и индиферентността на т.нар. общински служители, съветници и прочее л-изачи...Бавно, но повече от сигурно няма да остане никакъв спомен, памет от каквото и да е културно наследство. Пренаписаха Вазов, бетонираха Фичето, чакам да прерисуват мадоните на Майстора като съвременни кифли с напомпани дж-уки и гърди с айфон в ръка и няколко кг грим, за да са по-разбираеми за чалга поколенията от 90-те насам, които грижливо бяха отгледани за рахат на властта.