69

7.62

преди 4 години

Аз си кръстих детето Боян. Чак ме е "срам" колко е не модерно...

68

Анонимен

преди 4 години

По-добре отколкото Сталинка или Ленко, кръстени на главорези, които стоят редом до Хитлер в черната история.

67

Чичо

преди 4 години

Абе, името трябва да ти харесва на теб как звучи. Е на сина, жена му ще снесе за втори път и идеята е внук ми да се казва Азис. Аз напълно одобрявам - велика личност от новата българска История!

66

АнтиИдиотократ

преди 4 години

Име не се дава ей-така - според модата или според това, което ти харесва !Името отразява историята на етноса, към който принадлежиш, традициите, културата на тези, които са преди теб !Името се дава не произволно, а съобразено с родовото минало и всякакво "творчество" и оригиналничене са недопустими и такива, като и разни новаторства и чужди заемки са израз на парвенющина и бих казал на откровена простащина и/или невежество !

65

Анонимен

преди 4 години

От около 20 деца на мои познати българи родени в САЩ, няма нито едно с българско име. В Германия също - около десет деца.

64

мн жалко

преди 4 години

Да,умишлената чалгаризация на България -тук останаха само чалгарите .Българи от нашето семейство живеещи в Германия си кръстиха бебето Иванка - Да е живо и здраво !

63

Неграмотност

преди 4 години

До 63Те цифрите са конкретни в десетичната бройна система и са 10 на брой. По-долу съм ти ги изброил, но при теб нито гугъл, нито нещо друго ще ти помогне. Сигурен ли си, че си минал първи клас?*От уикипедиятаЦифра наричаме символ от азбуката на дадена бройна система всички числа от тази бройна система могат да се запишат като крайна (или безкрайна в някои случаи) последователност от нейните цифри. Цифра и "Число" не са еднозначни понятия.

62

Анонимен

преди 4 години

С тези управляващи които срамят българските имена е нормално хората да слагат чужди. Само като си представиш някой от тях и се втрисаш. Например Цветан, е как да си кръстиш детето така или някой от другите разбойници.

61

столичанин

преди 4 години

Майка ми имала съученици близнаци Ленин и Сталин. *** и простотията.

60

Анонимен

преди 4 години

59 ако беше продължил да учиш щеше да разбереш, че има една наука наречена статистика. Популацията на всяка държава се изчислява приблизително всяка година. НСИ като абревиатура сигурно не ти говори нищо, но ако ги потърсиш в гугъл може да се сблъскаш с доста конкретни цифри.

59

Анонимен

преди 4 години

А в Англия колко години подред най-разпространеното име за новородени е Мохамед.

58

Анонимен

преди 4 години

От изброените Вая-Никол ме уби. Напоследък наистина е популярно това име - Вая, Ваяна. И то не сред малцинствата. Не знам откъде идва - гръцко ли е, или от анимационното филмче. А има и Ая, което съвсем не знам откъде е

57

Анонимен

преди 4 години

Тия дни даваха един филм със Джейн Фонда.В него тя играеше възрастна жена, като дъщеря и се казваше Даян.Обаче майка и я наричаше Даяна - вика, на името на гръцката богиня.Така повече и харесваше.А дъщеря и много се ядосваше и настояваше да я наричат с официалното си име, а именно Даян, което е повече англосаксонско.Та мисълта ми е, всеки гледа да е нещо по-така, необичайно.Ако беше в България, вместо Диана щяха да я кръстят Даян, тоест точно обратното.

56

Неграмотност

преди 4 години

До 57Какво е "цифра на населението"? В първи клас се учи, че цифрите, които използваме, за да записваме числата са десет: 0,1,2,3,4,5,6,7,8 и 9, но за "цифра на населението" не съм чувал.

55

Анонимен

преди 4 години

Хм, 10-20% от децата са българчета. Какви имена искате да преобладават?

54

Анонимен

преди 4 години

Не е изненада народът ни се топи не само като цифра на населението ами и в културно отношение. Проблемът е че колкото и да се кланяме и дупиме на запада си оставаме една слабо развита и все повече опростачваща се държавица. Чуждопоклонничеството се появи още в началото на прехода, когато се сблъскахме с чужди култури и навлязоха имена от популярните латино и американски сапунки. Това малоумие си важи и до днес и ще става по зле докато окончателно не загубим националната си идентичност.

53

До 50

преди 4 години

Айде, айде, никой не ги кара насила да кръщават така децата си. Просто родителите им имат или комплекси или малко умствен багаж. Има достатъчно хубави имена които хем са традиционни за България, хем са международно разпространени.

52

Анонимка

преди 4 години

Оо, неразумни и юроде! Пълно е с модерни имена - ванеси, джулии, памели, мия и много други. Не е само с личните имена. Всички имена на фирми вече са с английски думи. Почти няма квартално салонче, което да не е "beauty studio".

51

Анонимен

преди 4 години

В Чехия не можеш да си кръстиш детето. ако името не е чешкоИзследват произхода му и щом си чешки гражднин му даваш чешко име.Ние тук се откзваме от корените си и вече станахме утайката на Европа.

50

анонимен

преди 4 години

аз се казвам гинка е и.........