От доста години празнувам със салатка, пържолка, малко бира и така. След 12 лека разходка... Ояждания, напивания и други глупости не ми понасят. И по 10 лв да са кувертите, този праздник си е най-добре у дома и само с много близки хора.
Не, не, не..............8000 са свободните места. За тези пари хората карат и ски в Австрия, без да рискуват хранително натравяне.
до 22 И какво включва тоя куверт от 200 лева? Една пържола една салата, една гарнитура към пържолата , една чаша вино и 50 мл ракия. Аре да си заврете кувертите знаете къде.
Сега ихо, после тихо.Да поизпразнят кредитните карти, че да нямат кинти да пазаруват дизел за 20 год +БМВ или каква да е кошница на 4 не добре закрепени колела.
оправете си заглавието манипулатори такива...куверта не е 450 лева а 3-дневния пакет. кувертите са до 200 лева...
У дома е най-добре. За много по-малко пари получаваш много по-добра храна и напитки, плюс обстановката е далеч по-добра и можеш да си подбереш компанията. Тия пияни тълпи по курортите ме отвращават.
Преди малко реших да си купя една риба от кауфланд...опашки километрични...сякаш идва края на света и пазаруват като за последно.
Абе хората водка Венец не може да си купят, те 450 лева искат.Нали бедно населението, какво са тези цени?Във ФРанция за снимка на яхта друсат данъчните, а тук хвърчат 100 тачки на пачки.
Най - добре е, да се посрещне НГ в с. Подуяне. Приятна обстановка в селската кръчма, леко подпиинали местни хорица, и т.н.
И за какво да ги дам тия 200 лв? За да се блъскам в новогодишната нощ с тълпи селяци, да ми носят изстинало ядене и да ми надуват главата някакви треторазредни музиканти?! За същите пари ще отидем 3 пъти в луксозен ресторант другата седмица и ще е полупразно.
Няма да им стъпя на Нова година. Не е нормално в кръчма, където обикновено трудно можеш да изядеш и изпиеш 40 лв на човек, за НГ да ми дават оферта от 120 лв за куверт, при това с рехаво меню и евтини ракии. Ама, докато има балъци ще има и тарикати. Разбирам да вдигнат цената с 40-50, айде 60 %, ама тройно?! Не, мерси.
Да де, ама знаеш ли ги откъде и какво сипват. Аз искам бутилката да ми я донесат запечатана на масата, да я огледам добре (ментетата лесно се познават), да видя бандерола... А слагане и дигане на масата не е кой знае колко тегаво. С жената го правим за 5 минути. За сметка на това за 1/10 от цената ще ям само отбрани деликатеси, при това ще знам точно откъде и кога са купени.
10-ти, бе и ти си прав, ама да ти кажа, в по-читавите кръчми отдавна не сипват от туба. Па и не се занимаваш с приготовления и после раздигане и чистене. Е кръчмата има един недостатък - не мога да ходя в кухнята и да ям тайно както вкъщи, ама пълно щастие нема!
Значи 150 кинта на нощ плюс още 200 за пържола с гъбен сос... Айде нема нужда. За 250 лв съм напазарувал всякакви деликатеси плюс отбрани питиета (истински, а не от туби), достатъчни за 4 човека за 2 дни. Ще си посрещам в домашна обстановка.
Но пък 200 кинта за новогодишен куверт на калпак си е доста, като се има предвид не особено доброто обслужване.
Е то олинклузива лятото из по-свестните наши хотели по морето е около толкова - по 150 на калпак. Пак казвам - из по свестните ни хотели, не навсякъде.
Над 8000 туристи посрещат 2020 г. в Пампорово, кувертът – около 450 лв.