43

Sichtpunkt

преди 4 години

сочи.Неправилно изпреварване,висока скорост и алкохол са причините за 90% от катастрофитеСпрях да се запознаем с безмозъчни екземпляри. Ти да им наливаш акъл, все едно да наливаш вода в кофа без дъно.

42

Анонимен

преди 4 години

До 37А тези с превишена скорост кво да ги правим при 90 кара със 150 а на 60 кара със 110 те залепени един зад друг на по 4-5 метра те не са опасни а.

41

Някой

преди 4 години

Големи шофьори сте,ама статистиката сочи.Неправилно изпреварване,висока скорост и алкохол са причините за 90% от катастрофите

40

Някой

преди 4 години

До До 30 35 НякойМинимална скорост е 40км/ч както съм написал.И под тая скорост може да караш,но вече на аварийни или жълта премигваща лампа.Кой ми е дал книжка не е интересно.Четете.Има млади,неопитни водачи,които карат с 60-70-80км/ч или да не карат,защото има нервни по пътя.Ами има такива хапчета.Пийте ги.

39

Анонимен

преди 4 години

Цитат: Само за 2019 г. на територията на страната 26 души са загинали, а други 132 са ранени при инциденти, предизвикани именно от неоправдано ниска скорост на движение.*При това 2019 година още не е свършила. Затова карай нормално, а не бавно и стигни жив.

38

Реалист

преди 4 години

Е, който иска да се прибере жив и здрав при семейството си, не шофира бавно, а с нормална скорост.

37

Анонимен

преди 4 години

Според Законът за движение по пътищата бавнодвижещо се ППС е това, което се движи с до 30 км/час и то може да бъде изпреварвано и на забранени за изпреварване места, а това си е вече опасно. Разбира се бавнодвижещо се по закон и движещо се бавно по нормалното разбиране са различни неща. Примерно до 90 км/час на магистрала е бавно, за ППС с разрешена максимална скорост на магистрала до 140 км/час.

36

Анонимен

преди 4 години

Винаги е по-безопасно да се шофира с нормална скорост, а не бавно. Бавно с до 40 км/час шофират само кандидат-шофьорите в учебните коли. Това са азбучни истини, но явно онези 80% не ги знаят

35

Анонимен

преди 4 години

Всеки, който шофира неоправдано бавно, трябва да бъде съден за опит за убийство.

34

До 30 Някой

преди 4 години

Доста неразумно си се изказал. Едно, че няма минимална скорост, но не е само твоя работа с колко ще шофираш, защото застрашаваш останалите шофьори шофиращи нормално на пътя. Англичаните и статистика са ти извадили, но ти си се запънал като магаре на мост и искаш да не претрепеш.

33

До 30 някой

преди 4 години

Кой ти е дал книжка? Основни неща не знаеш. Няма минимална скорост, както си написал. Задължителна минимална скорост се въвежда само със знак Г17 - кръгъл с бели цифри на син фон, а такъв знак аз досега за 40 години шофиране, не съм срещал.

32

До Някой

преди 4 години

Ти си единственият разумен човек в този форум.

31

До 27 бай иван

преди 4 години

Няма минимално разрешена скорост за магистрала, а за останалото си прав. Това 50 км/час се отнася за друго - в закона пише, че по магистрала е забранено да се движат ППС, които конструктивно не могат да се движат с над 50 км/час.

30

Анонимен

преди 4 години

До НякойЧл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства.(2)Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност.(3)На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини.

29

Анонимен

преди 4 години

Преди време четох някакво заглавие .Заради мъглата катастрофира........Не е виновна мъглата виновн е шофьорът в него е волан газ спирачка глава на раменете. Мисленето трябва да се промени .

28

Някой

преди 4 години

Много *** статия.И после се чудят,защо има толкова жертви по пътя.Научете знаците.90 не е задължителна скорост,а максимална.Минималната скорост по всички пътища(без магистрали) е 40км/ч.От такива специалисти сме на ПЪРВО място по брой жертви на пътя.С колко ще карам е моя работа.Като не ти харесва ляв мигач.Аз искам да се прибера жив и здрав при семейството си.

27

Борко

преди 4 години

Аз като видя някой да ми се влачи с 150 в лява лента на магистралата директно му пускам дългите!! А и доста флегми съм ошамаросвал като ги пипна някъде. Той неможе да диша тръгнал да ми кара кола

26

Андрешко

преди 4 години

На пътя има само знаци оказващи максимално позволената скорост, ноо няма за минимално позволена (както е в някои държави). Така че айде тихо ще карам ако искам с 15 км/ч и то назаден. Закона не го забранява

25

Бай иван

преди 4 години

На магистралата мин. скорост е 50км/ч.Тива значи да си почти спрял, разликата между минималната и максималната е 90км., особенно вечер е много труднода се определи скоростта на автомобилите пред теб и си е предпоставка за ПТП. Проблема е че в КАТ са всезнайковци и такива неща ги пренебрегват.

24

???

преди 4 години

Да се движа ли с нормална скорост или да се движа бавно, това е въпросът...