33

Назадничав

преди 4 години

Аз поради такива именно причини, в 99.9% от случаите си искам наложен платеж.Всякакви интернет магазини, с нулев защитен механизъм против кражба и злоупотреба на данните на клиентите им, виреят в пространството. Видя ли сайт, в който няма опция наложен платеж, просто "Х'-кса и дотам. Прекаленото удобство в близък план, в някои случаи се оказва крайно неудобство в дългосрочен план...

32

Анонимен

преди 4 години

Парите на хората ще бъдат възстановени. Така се процедира и на много хора ги възстановяват. Важното е да се подобри сигурността на бг сайта, за да не се повтори новината.

31

Анонимен

преди 4 години

До АнониНаложения платеж не е много удобен понеже не всеки има много пари в брой във вкъщи и като звънне куриера на вратата ще има вероятност да се окаже, че нямаш пари да му дадеш. Наложен платеж ако е до 100 лева иначе при голяма сума трябва да се носи цяла кисия с пари.

30

Трол

преди 4 години

По принцип сметката ми е разделена на 3 Дебитна карта, Виртуална карта и Спестовна компонента, парите ги държа в спестовна компонента, така в самите карти няма пари, ако се наложи да пазарувам през интернет зареждам във виртуалната карта само толкова пари колкото ми струва дадената стока! Така и да си загубя картата няма или пък ми откраднат данните няма да могат да изтеглят нищо от сметката ми!

29

V

преди 4 години

Слочаеност е, че хавата се раздухва месец по-късно само защото някой се е сетил, че Сиела поддържаха машините за гласуване. Скоро очаквам и статия описваща опасностите от хак при машинно гласуване. Мхм.

28

Ванката

преди 4 години

Само с наложен платеж пазарувайте, бе хора! С карта е удобно, но е несигурно. Пък и предварителното плащане, според мен не редно - плащам нещо, което нито съм видял, нито получил.

27

Анонимен

преди 4 години

Аз затова нищо не пазаря онлайн.

26

Анонимен

преди 4 години

Сиела са ***. Продават електронни книги на баснословни цени. Софтуера им е пълна скръб. Заслужават си хакването.

25

Анонимен

преди 4 години

Кой е сайта де? Да знаем да не пазаруваме от там.

24

Чочо

преди 4 години

Данните в България изтичат като ниагарския водопад и се покриват с гъста капковидна мъгла , затова никакви дебитни и кредитни карти , докато не се докаже 100%-та им защита . Пазаруването по интернет с наложен платеж е най-сигурно , а сайтове , които не са го въвели да го дух-т .

23

Анонимен

преди 4 години

Онлайн може да пазаруваш, но плащането - наложен платеж, където може разбира се. Или карта с малко наличност.

22

Анонимен

преди 4 години

Аз онлайн и клечки за зъби не си купувам!

21

белгиец

преди 4 години

Докато има балами, ще има и тарикати.

20

Анонимен

преди 4 години

Източването на картата ми стана 2 дни преди Сиела да ми пратят писмото тип "предупреждение".

19

Анонимен

преди 4 години

Сайтът е на Сиела и хакването е било по случай промоцията им за 1 ноември.И аз съм един от потърпевшите. На 1 ноември опитах да платя с картата ми в сайта им, но ми беше отказана транзакцията. Отчетох грешката като резултат от натовареността на сайта по това време. Даже от Сиела се свързах с мен, за да ме питат дали ще се откажа от поръчката, тъй като при тях не е минало плащането.Уведомление от тях за изтичането на данните дойде чак 1 месец по-късно, което е странно.

18

Klinghoffer

преди 4 години

До ДАCiela

17

Бау

преди 4 години

Случва се. Някои магазини имат брутално слаба защита. Трябва да се внимава от къде пазарува човек.

16

ДА

преди 4 години

Е,що не написахте коя е онлайн книжарницата,бре!?Да се знае,да не се купува от нея!Или да има още нахакани!

15

rts

преди 4 години

Не се разбира много от статията , но най-вероятно са им хакнали сървъра и са променили хиперлинка за страницата с плащане, за да го насочат към менте сървъра. Кофти защита и вероятно Wordpress

14

Анонимен

преди 4 години

Тука е така... Когато си поръчвам нещо онлайн, освен софтуеър от стабилни и световно известни компании, плащам при доставка и преглеждане на стоката, инак шанаджии, колко искаш, или плащам с виртуална карта като вкарам точната сума за продукта и остава на нула след трансфера... да търся още след това, а и от банката ми се обаждат винаги, ако е по-голяма сумата, да ме питат дали аз съм направил трансфера. Давам ви безплатен съвет, на финансово неграмотните, за да не ви крадат.