162

Чичо

преди 4 години

Никой не може да ме убеди да спра да се отоплявам на гуми. Тънкана е, а и около мен никой не се е оплакал за толкова време (около 10 години) . За останалото не ми дреме.

161

Анонимен

преди 4 години

Никой не може да ме убеди, че една печка, в която горят гуми, а такива са всички печки по маалите, замърсява само колкото 18 коли, при това без да се казва какви са тези коли, защото разликата между самите коли в замърсяването е над 50 пъти. Ако вземем най-замърсяващите коли и печка на сухи дърва, може би това 18:1 е вярно, но коли след 2011 година и една печка, в която горят гуми, съотношението е много различно, примерно 25000:1, т.е. 25000 коли замърсяват колкото една такава печка,

160

Анонимен

преди 4 години

Никой не може да ме убеди че аз с мойте 5-6 цепеници замърсявам повече от 18 таксита

159

Анонимен

преди 4 години

Аз кола не карам колкото по бързо лепнат новите стикери толкова по добре и нека да са солени таксите гъзaрите да не ми се возят по сами люти такси трябва да има стига комунизъм вече

158

Пак и пак

преди 4 години

Пак ви го казвам вдигнете заплатите на 2000 евро и ше си караме нови коли и ще се топлим на газ или климатик.

157

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДа обясниш общото на дървата и гумите, пластмасата и найлона?

156

Анонимен

преди 4 години

Единственото решение е забрана на отоплението с твърдо гориво. В голям град като София, Пловдив, Варна и още няколко, трябва да се забрани отоплението с гуми, въглища, дърва, найлони, пластмаси и т.н.

155

Анонимен

преди 4 години

Бензина е блъскан с помия и етанол. Последния разлага гумените съединения.

154

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

д-р Симидчиев е навсякъде.Той пресметна че 1 печка замърсява колкото 18 коли.А когато нямаше коли, а отоплението беше само на печки?Нямаше и пулмолози из медиите.А колко замърсяват старите коли на метан и пропан бутан?Ами по-малко от всяка нова на бензин.Нещо не се споменават!Винаги в подобни дискусии се намесват и вносителите на нови коли, да ни кажат колко е добре да имаш нова кола.А никога не се цитират източниците на информация за заболяванията,както и колко са все пак?

153

До пришелец

преди 4 години

Личи си, че не си от София, само дивотии си писал. Там, където горят печки, няма парно. Метрото обслужва около 10% от необходимите пътувания. Градският транспорт го има, но е зле и продължава да се влошава. Автомобилите в София не са като в твоето село на по 20-30 години, а относително нови, а старите са малко, както е в Париж, Лондон и т.н. Въздухът го замърсяват онези от маалите дето горят гуми и какво ли не.

152

гражданин

преди 4 години

Пълна забрана на селяндурските истории с дърва и въглища. Има ток навсякъде да си се топлят на него щом нямат пари да живеят градовете на парно като нормалните хора. Удушиха ни тука и децата всичките с алергии заради неграмотноци които им е скъпо отоплението и за това тровят всички покрай тях с гадости от преди двеста години.

151

Анонимен

преди 4 години

Хилядолетия населението на Земята се е отоплявало с дърва и нищо не е било замърсено,да не говорим и за бушуващите пожари, предизвикани даже стихийно, от Природата!И..нищо!А сега,колосален замърсяващ проблем!В същото време,тихомълком,Територия Овчоландия се пълни с вредни *** от цялата империя,които се горят ли,горят!!Ех Стадо,Стадо,как те оВчовечават.Освен това ще те заставят(с глоби),да се гЪЪъзофицираш насила и да купуваш прескъп ФАШ-агски газ.Ама,гА си стадо,пада ти се!Бе-е!

150

факт

преди 4 години

КАТО КРЪЧМАТА СЛЕД ОРИОН НА СПИРКАТА, ДЕТО ГОРИ ВСИЧКО!

149

НЯКОЙ

преди 4 години

Статия без полза, не става ясно кой колко замърсява. Една печка може да гори сухи дърва и да не замърсява, може да гори сурови дърва и въглища или *** и да замърсява много, но автора си няма и понятие от това. Европейският *** не стига, че замърсява и е канцерогенен но за него нищо щото е Европейски. Заради една снимка с Меркел или някой друг ще унищожим държавата и народа.

148

пришелец 3

преди 4 години

В Софиа живей много противна част от населението на бултаристан. Абсолютни първенци по наглост и клептократи, които постоянно се оплакват. При наличието на топлофикация София, Софииското Метро и сравнително добър градски транспорт- шопето продължава да кара печки на по 20-30години, Фауве БМВе и МБ и гори въглища и дърва. Сега се оплаква.

147

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

преди 4 години

пишат журналята, че уж печките на дърва замърсявали въздуха. Преди в Благоевград всички бяхме на дърва и въздухът беше чист, а сега сме на климатици, но частното предприятие Рубин гори *** от Италия и то само нощем. Аналогична е ситуацията и в Перник и в София, където се горят *** от Италия и ни тровят!!!

146

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен180 мл/час разход на макс,стандартна бутилка газ 20 л. цена 23-24 лв за зареждане - около 5 денонощия ,ако работи без прекъсване .

145

тъй де

преди 4 години

А една печка в Баталова воденица, колкото 180 коли.

144

хах

преди 4 години

Експертът е пулмолог. Едва ли екология или метеорология влизат в конспекта на МУ. Всичко са спекулации, докато не се направи обстойно изследване, но:- едва ли боя на печките сега са повече отколкото преди 20 години- автомобилите по улиците са осезателно повече (старите дизели от Западна Европа смениха колите на газ тук)- в Сф не се движат само коли със софийска рег- не се мият улиците- строежите разнасят прах навсякъде- спекулира се за горене на отпадъци в ТЕЦовете

143

warnings

преди 4 години

тежко увредената от скенери и дигитално холограмна техника биосфера не може да пречиства въздуха в приземния слой пълни се с остро токсични газовеНови тежко терористични оръжия инсталирани в смарфони увреждат тежко биогеосферата .Европа подава отчаяни сигнали за увреждане на ядрото на Земята от човешка техника произвеждана под вражески обемен контрол