135

Анонимен

преди 4 години

Искам точно, ясно и признато сведение от достоверен източник за наличието на македонска нация, култура и език преди 20 век.

134

Анонимен

преди 4 години

Къде са им книгите и летописите на "македонски"?Преди 70г. не е имало такъв език! Как се появи от нищото пък то и същия като българският. И ако трябва да бъдем точни сърбо-хърватският и той произлиза от българо-славянският! Първата книжовна школа е българската по тези земи!

133

Martin Bormann

преди 4 години

Византия каза, няма македония има Северна Македония иначе няма НАТО и Северна беше набързо прибавена към името. България казва, няма македонски език има Български Език иначе няма ЕС :)))) Български ще да бъде.... уви

132

Въпрос на Избор

преди 4 години

Който иска да бъде етнически македонец трябва да приеме гръцкия език и култура, както е направил Александър без да е бил по произход грък! Иначе - истината за Македония е чисти българи и български език!

131

Анонимен

преди 4 години

Сърбе ,на върбе!

130

Данков

преди 4 години

До Анонимен 136Съгласен съм, просто се изразих по меко.

129

Анонимен

преди 4 години

До ДанковБългарите не са имали влияние,просто там са живяли и живеят българи,на които по-късно смениха идендитета.

128

Данков

преди 4 години

До АнонименБраво, знаеш ги нещата.Румънците използват български думи, сърбите премахнаха Ъ само за да са различни.Голям трън сме им на комшиите.Най смешното е че повечето от нас не осъзнават какво влияние сме имали навремето на Балканите.

127

Анонимен

преди 4 години

Охридчани със радост разграбват родните български знаменцаhttps://youtube/watch?v=QIMNl8ksUqsСърбите извършиха огромни престъпления срещу българския народ,огромни кървави разправи,терор и забрана на думата българин и българка,но колелото се върти. Македонския е български западен диалект,Гоце и цар Самуил са българи,няма да отстъпим пред сръбската машина отново и да предадем българщината!

126

Анонимен

преди 4 години

Гледайте с каква огромна радост и цветя хората от Македония посрещат българската войска като освободители.https://youtube/watch?v=IJO8Pf0Pg1Q

125

Анонимен

преди 4 години

нека покажат исторически текст на македонски език,нека кажат кога са имали държава и царе,нека кажат исторически личности македонци,изобщо не ми дреме,че сега имат език и държава,нека си ги имат,не им ги искам,но да не крадат история и личности.Да кажат-роди се нация и държава македония през последния век-и никой няма да иска да им я вземе,защо трябва да стъпват на измислици,вместо на реалност,има място за всички достойни хора,но не и за лъжци

124

Анонимен

преди 4 години

"Становището на българските академици, че не съществува македонски език, е анахронизъм за 20 и 21 век, в който живеем..."===Хахахахаххаха, значи през 19 в. е нямало македонски език, тогава не е било анахронизъм, а в 20 в. изведнъж става анахронизъм. Много пие тоя пИЯНдаровски, бе!

123

Анонимен

преди 4 години

Само да не ми твърдят ,че езикът им идва от древността!Защото ,дори комитетите по време на Илинденското въстание не са го използвали!Всичките документи на ВМРО,са писани на книжовен български език,дори на знамената на четите е писало ,,СВобода или СмЪрт",.На днешният книжовен език на Скопие ,,СЛобода или Смрт" .

122

ДДТ

преди 4 години

Работих повече от 25 години из Германия. Навсякъде по обектите имаше сърби,хървати,босненци . Като говорехме помежду си всеки на своя език, още преди да се опознаем винаги са ме питали "Македонец ли си?". Повечето от тях говореха с българи за първи път и двата за тях леко отдалечени езици - български и "македонски" бяха еднакви. С македонците,които познавах в онези времена никога не сме имали езикови спорове, а сме се забавлявали с някои забравени от нас стари български думи, които те използваха

121

Нищо ново

преди 4 години

Пендаровски, тя и Австрия е факт (и то много преди Северна Македония) но австрийците не се притесняват да кажат, че говорят немски, а не австрийски.

120

Анонимен

преди 4 години

Свърши вече сръбската македоносърбизация,македонския език е български език,български западен диалект.Няма да ви признаем измисления от сърбите македонски език.

119

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСърбята са се опитали да променят българския език в Македония и дори са изхвърлили типичната буква за българите Ъ от езика,но и това не е помогнало,защото българския е логичен език и по това се отличава от другите славянски езици,тъй наречения "македонски" език е също логичен език и колкото и думи да променят устройството на езика си е останал същия - българскиВ българския падежите са отпаднали и рядко се ползват остатъци от думи в падежна форма,същото е и в тъй наречения македонски

118

Анонимен

преди 4 години

Паднах от смях ,като чух ,че някакъв техен ,,учен",казал ,че македонският е с дълбоки корени назад във вековете!!!Пълна глупост,все още не е намерен и един надпис списуван на македонска норма на българският език!Всичките надписи в Македония са на книжовен български език!

117

до 124

преди 4 години

Ти си македонски българин.

116

Анонимен

преди 4 години

Тази прокламация няма да бъде разбрана в Скопие-това е прокламацията от 1903г. Трябва им "превод". Е на този език ВМОРО са говорили през 1903г.