33

оператор

преди 16 години

Ако ти откъснат някога главата обещавам да ти я зашия съвсем безплатно при това ще ти я сменя с долната.

32

pipko

преди 16 години

Абе,дофторче,що и обръщаш внимание на тази европейска ***.ходят да бършат там задниците на дъртаците,после влизат в нета да се правят на тежкари.***!

31

reanimator

преди 16 години

Първо-и в България личните лекари не работят в държавно болнично заведение-просто те са в т.нар. Доболнична помощ и имат Индивидуални практики,така,че твоят лекар не е болничен специалист,а обикновено GP.В моя постинг наблягам на проблемите в болничната помощ.Второ-във всяка държава спешната медицинска помощ е безплатна по закон.И тук да преживееш същата,а не дай си боже и по-тежка злополука също никой няма да ти вземе пари-ти си в рубриката Спешна медицинса помощ.Наскоро имах случай на пациент пострадал при риболов с карбонов прът от високоволтово електричество-с 90% изгаряне- също спешен случай.Всяко остро настъпило медицинско състояние се лекува в спешен порядък и пациента не плаща нищо.Трето-за 20 % от стойността на лекарствата,които плащаш-нищо по-различно от тук,просто еквивалента на тяхната здравна каса е много по-финансово осигурен-просто работят по този модел по-отдавна,има по-добър контрол-съответно повече натрупани пари във фондовете и може да се покрива по-голям процент от стойността.Отделно там има конкуренция м-у много Здравноосигурителни дружества и компании.В Б-я все още само РЗОК е единствената каса-дано скоро има и други. Така,че примерите,които даваш са неадекватни.Дано не ти се наложи да ползваш високоспециализирана помощ в планов порядък.Тогава ще преживееш челен удар със западноевропейската здравна система.За Американската да не говорим.Щедотичаш веднага в България,защото ще фалираш. Не знам в коя държава живееш в момента.Мога да ти кажа следното:Навсякъде в Зпадна Европа не достигат висококвалифицирани медицински специалисти-и доктори и сестри.Поради тази причина болничната им система е прегряла-за планови операции-например доброкачествен тумор на меките тъкани се чака седмици до месеци за да те оперират-има си списък и номерче.Ако искаш по-рано кешираш(на касата на болницата).Затова и вече отварят системата си за специалисти от Източна Европа-за да я наситят с кадри.А къде видя наглост,така и не разбрах???За това,че призовавам да не се унижават лекарите ли...А за Хипократовата клетва не бери грижа,вземи я прочети в оригинал.Ще останеш доста учуден-там още преди 2500 години се говори за това от кого лечителят може да получава и от кого не,възнаграждение за труда си.И последно-с тези 2100 Euro си за никъде! :-) Майтап бе!!!

30

за анонимен

преди 16 години

Малко ти е-давай още.За една такава операция в любимата ви западна европа касите дават над 100000 евро!така,че-трайте си-като мирувате и гласувате -така ще бъде.

29

pipko

преди 16 години

Абе папал, тиролски,май доста те е цапнал токът и не можеш да се осъзнаеш.Колко взима на запад един доктор ,бе?Когато при нас обществото се осъзнае,че дофторът не ти е магазинер или чиновник -тогава ще изчезне и вземането на пари на ръка.*** -европейски ***!

28

Bobi

преди 16 години

Na zasto vaprosite, koito zadavash: za da mogat da jiveiat sto gode normalno. Da ne mislish, che na niakoi mu e priatna tazi porochna sistema...obache kogato doide vodoprovodchik da ti smeni trabite i ti poiska edna tvoia zaplata, nikoi ne kazva, che e nemoralno ili neredno. A tova s hipokravota kletva chestno kazano do gusha mi e doshlo da go slusham. V teia kletva nikade ne pishe, che triabva da rabotish bez pari. Dori naprotiv. Taka che stiga s tia gluposti s kletvite. Cialoto obstestvo se e nastroilo srestu lekarite, bez da si davat smetka, che utre dori i segashnite loshi griji niama da poluchat, ako prodaljava taka. Samo do niakolko godini ste nastapi takav glad za lekari, che sviat ste im se zavie na horata. Togava sasmi ste pochnat da predlagat po 300 evro, ama niama da ima koi da im gi vzeme. Na men naprimer mi pisna ot podobno otnoshenie kam lekarite oste dokato sledvah. Zatova sega sam lekar v germania, a ne v balgaria.

27

Balia

преди 16 години

ami da vi kaja napravila sam tri operacii samo za parvata sam dala za edna kola pari na doktora i nakraia pak ne e uspeshna operaciata s teia pari kadeto gi dadoh mojeh da ida v Germania i sheshe da e spoluchliva uperaciata no nali v nashata darjava niama zakoni taka she e vinagi

26

Tirol

преди 16 години

Чета какво е написал "реаниматор" и просто не мога да проумея как може да има толкова наглост!! Когато на мен заплатата ми е малка и не съм доволен от работното си време си сменям и двете! Когато се полага Хипократова клетва и се избира попрището на лекар човек го прави съзнателно поемайки и последствията от това. Като гледам написаното се радвам, че вече не живея в България, а в една от посочените държави с "висококвалифицирани и високоплатени здравни услуги". Нищо по-смешно и лъжливо не бях чел по тази тема. Работя като електромонтьор и взимам брутна заплата от 2100 евро. Общо удръжки: 500 евро. Когато отида моя личен лекар НЕ плащам нищо!!! Скоро имах бъбречна криза. Отидох, прегледа ме, сложи ми инжекция без да дам и стотинка! Плащам само 20% от стойността на предписаните лекарства! Моят личен лекар НЕ работи в държавно здравно заведение! Тук това е ЗАБРАНЕНО! По съвсем понятни причини: конфликт на интереси! Миналата година преживях трудова злополука. Токов удар. Дойде линейка, закараха ме в държавната болница и ми направиха толкова прегледи, колкото в България не са ми правили за всичките ми 45 години живот. Като си тръгвах, отидох и казах: Благодаря за грижите! Отговориха ми: това е нашата работа и наше задължение! Питам: защо нашите лекари могат до обяд да са на държавна работа, а след обяд на частна практика? Защо искат по този безсрамно циничен начин пари за нещо за което получават заплата? Защо когато отидеш на държавното им работно място ти казват: ела в частния ми кабинет, че тук нямам необходимите материали и техника? Кой разследва лекарските грешки в България? Ами БЛС!! И какво да очакваме? Че няко лекар ще обвини колегата си? Защо в България тези случаи не се поемат и контролират от прокуратурата?Правилно са постъпили хората, като са се обърнали към полицията! Дано да са повече тия, които го правят!

25

Doc.X.S.

преди 16 години

haah ta samo vav vidin li? elate v Pleven...no si nosete pove4ko pari....vse pak i doctorite sa bedni.

24

преди 16 години

сестра, ми стани продавачка в МОЛ, ти кво си мислиш, че си нещо повече ли

23

sestra

преди 16 години

Как не ви е срам!Всеки човек рано или касно се нуждае от лекарска помощ!Плюете по лекарите,а без тях какво ще правите?Може ли продавачка в МОЛа да печели повече от лекар?Не одобрявам рушветите,но докато не се оправят заплатите на здравните работници ще е така!

22

Док.

преди 16 години

Sunny, пак казвам - сугласен сум че не всички GP-та са с необходимата квалификация.... както и всички останали професии в България. Съжалявам че ти сее случило подобно нещо с твоя (твойта) лекарка.... Но аре стига с това - смени си попрището - ами ако всички лекари си сменят попрището куде ще отидеш бре Съниииии? КЪДЕ? Сигурно пак в някой частен кабинет....НЯМА да си сменя попрището. Предлагат ми работа срещу 5000 АНГЛИЙСКИ паунда в АНГЛИЯ и то защото се явих на ТЕХНИ изпити и ТЕСТОВЕ на английски и виждат че ме бива ;-) така че сменям ДЪРЖАВАТА а не попрището ..... а вие които оставате тук .... плюйте по лекарските съсловия - те това заслужават .... да не би да се грижат за здравето ви .... Айде ... както казва колегата от ОАРИЛ "останете си със здраве" .... и да не опирате до "изнудвачи" - нали сме такива!Айде "бай" :-))))

21

анонимен

преди 16 години

Едва ли има човек, който да е бил в хирургия ,да му е правена операция и да не е рекетиран....Гадоста е там ,че ако се окаже човека беден и няма сумата ,пак му правят операцията но я правят като на аутопсия...с хиляди проблеми след това.Питам къде е хуманизмът в лекарската професия.А знаете ли колко взимат квалифицираните хирурзи..цифрата е четирицифрена.Абе на човек и милиони да му дадеш ,пак ще са малко...Друг е въпроса ,ако съм доволен и му дам без да ми иска...но такъв филм нема ,кажува докторот...Боже опази ме да не влизам в болница!

20

преди 16 години

Какво ЧОВЕШКО БЛАГОДАРЯ бе, реаниматор, то не бяха бонбони, уиски, агнета, кокошки, пуйки, гъски, кори с яйца, баклави, вафли, козунаци, я по леко, аааа

19

reanimator

преди 16 години

....желая Ви преди всичко да сте здрави,за да не се налага да се срещате с нас(особено с такива като мен-работя в ОАРИЛ).Вярно ,че си плащате данъците и здравните осигуровки,но това не означава,че когато сте доволни от даден специалист и извършеното от него трябва да се изнасяте като фъсня от болницата без едно ЧОВЕШКО БЛАГОДАРЯ!За пари да не говорим...Така,че сещайте се сами да се отблагодарявате на качествените лекари и не ги карайте да се унижават пред вас!До високоспециализирани лекарски услуги(операции,инвазивни диагностични изследвания и др.) не се ходи толкова често-2-3 пъти в живота на едно семейство-така,че не се стискайте...А когато Ви обрулят с по-високи данъци,тогава ще има и пари(и за здравеопазване,и за образование и за всички други сфери).На който не му изнася да сменя държавата и да ходи да ползва висококвалифицираните и високоплатени медицинси услуги в т.нар. Бели държави.Дори на фона на много по-високите месечни възнаграждения там и цените на здравните услуги са главозамайващи....Айде останете си със здраве!

18

sunni

преди 16 години

Да така е - за там съм :) и само в халюцинациите ми GP-тата действително са 24 часа на разположение :))

17

до съни

преди 16 години

съни не знам къв си или ква си ама да говориш че 500,600лв за 24 часа да си на разпложение меко казано говори че си за психодиспансера

16

sunny

преди 16 години

примерите които пораждат личната ми озлобеност към докторите като цяло са доста - ще ти кажа поне 2: 1. преди 2 години по предписане на личния ми лекър си купих лекарство за възпалено ухо. Денят беше петък. В събота сутринта умирах от болки. звъннах на лекаря си да ме прегледа, но мацката ме отряза - било почивен ден и била извън града. Добре, че работех по него време в ДКЦ и се обадих на спец-а от ДКЦ-то и човека дойде, прегледа ме и се хвана за главата на предписанията на GP-то ми. Ако не беше този човек - вече нямаше да чувам с едното си ухо. Пример 2: идва в офиса лъскав лекър - специалист АГ, с частен кабинет и вървяща реклама за чудното му 3D ехо. Та същия тоя пич упорито търси да си закупи инструменти втора употреба.. е като търговец работата ми е да отговоря на търсенето - намерих му интрументи 2-ра ръка. Купи си пича за частния кабинет няколко инструмента, спести си към 30-40 кинта. Но не искам даже и да си представя какво може да им се случи на жените които преглежда с тези инструменти .... Само за инфо: прегледа в частния му кабинет струва 25лв. и реже главите на бедните кандидат майки за преглед и снимка на ехо-то чудо. Не искам да продължавам, защото мога да ви залея с помия ... А на теб док., като не ти допада да си на 24 на разположение за 500-600 лв. смениси попрището на изява. За всеобщо съжаление правилата на играта здравеопазване са такива - като не ти харесва - чесно би било да не играеш.

15

ivanka nikolova

преди 16 години

nai posle tribva dase nau4ime da imame kurag.kogato se lekuvame v darjavna struktura i zatova si pra6tame danazite da otstoiavame pravata si.taka i "bednite doktori"6te znaiat svoite zadaljenia.za sajalenie mnogo doktori za zabravili za HIPOKRATOVATA KLETVA,te sa prosto bakalidaite da gi nau4ime 4e bkogato si izbirat profrsia triabva da misliat

14

преди 16 години

Съгласен съм с 12. Като иска повече пари, да си работи през собствена фирма в собствена болница. А не с държавна апаратура в държавна болница. Рекета не е вид бизнес.