111

Мария

преди 4 години

НА ПРАКТИКА ТЕ Я ПЛАЩАТ ТА ДОРИ И ПОВЕЧЕ.ЦЕЛТА ИМ Е ДА СЕ ЗАПАЗЯТ НИСКИТЕ ОСИГУРОВКИ КОИТО ВНАСЯТ.

110

Чужденец

преди 4 години

Каквито работодателите, такива и работниците и обратното.

109

Безимен

преди 4 години

До АнонименЗа покупателната способност: ако имаш 10 лева и платиш 5, ще ти останат 5. Ако имаш 100 и дадеш 50 (пак 50%) ще ти останат 50. Разликата е, че вноса ни ще се облекчи, а ние и без това внасяме повече = реално ще повишим покупателната си способност. И в UK е като при нас горе-долу, само дето нулите в края на всичко са повече. По-големи заплати=>стимулираш потреблението, оттам производството. Ако не индексираме нагоре всичко, все ще сме на дефицит, заради вноса на високи технологии...

108

До Радослав

преди 4 години

Има някаква логика в това за данъците, но допускал основни грешки. Първо примерът ти започва от грешна основа. При 560 лева брутна заплата, работника може да е изработил 1000 лева, 10000 лева или 100000 лева. Хайде пак смятай данъци! После осигуровките не са данък, а ги прибавяш още в началото. Реално имаш един начален данък от 10%, после евентуално други данъци и акцизи, но може и да ги нямаш - примерно купуваш долари и ги пращаш на сина си в САЩ. За тези пари нямаш данъци.

107

Анонимен

преди 4 години

Вече е изобретена машина, която вдига производителността на труда десет пъти - това е самолетът.Работниците я използват, но работоподарителите също могат да я използват и да си докарат високопроизводителни германци и французи, на които да подарят по една високопроизводителна работа в България.

106

Анонимен

преди 4 години

Социално изместване и заместване или глобализъм в действие. Изнасяне и закриване на производства, внос на евтина работна ръка, бежанци, местни малцинства, всичко това за сметка на работещите, които едва ли ще доживеят до пенсия. За да има за една малка част от световния елит луксозен живот, за останалите гърч.

105

Радослав

преди 4 години

До SichtpunktИ това са сметките ако нямаш жилище (данък за него), МПС (данък, винетка, акциз и ДДС на горива, ДДС на части и труд по ремонти за щети нанесени от калпави пътища за които вече си платил данъци), без такси за смяна на лични документи, за вадене на други изисквани от държавни институции документи и книжа. С тях картинката е още по плачевна! И насреща какво има? Какво получаваме срещу тази данъчна тежест? НИЩО! Даже едни кирливи 36 лева детски не получаваш!

104

Радослав

преди 4 години

До SichtpunktАко приемем, че пушиш по 10 цигари на ден (което е много малко за пушач) имаш и 63.84 лева акциз. Ако ходиш с автобус на работа имаш акциз включен в цената на билета (горивото за транспорт които да приемем, че е 10% от цената на билета заедно с ДДС-то)1,5 по 2 е 3 лева на ден, по 22 работни дни средно е 66 лева от които 10% са 6.6 лева. Тоест 346.55 - 80.44 = 266.11 реално изхарчени от теб пари. А данъчна тежест 319.96 + 80.44 = 400.4 лева! Даже идва повече от 60%! Коментар нещо?

103

Анонимен

преди 4 години

Как ще искат вдигане на МРЗ бизнеса като им облекчиха вноса на кадри извън ЕС. За нас имаше 10 години ограничения, а тези са извън и всичко е наред. Наред с производствения дъмпинг на Китай, България страда и от социален дъмпинг, но затова въобще не се говори. Цените европейски, заплати африкански.

102

Радослав

преди 4 години

До SichtpunktКакво гледаш цоциални държави които вече се задъхват от мързеливи емигранти? Я гледай САЩ! При тях как е? Даже ти връщат надвнесени данъци! Колко до доказателствата ми за 60% от заработката, че се краде от държавата:560 МРЗ - реално изработени от работника 666.51 лева от които 231.96 са преки данъци666.51-231.96=434.55 от които само ДДС ти е 88 лева. 434.55 - 88 = 346.55 (това си изхарчил, но това е без акциз за цигари, гориво, алкохол и тн.), а данъците ти са 319.96

101

Анонимен

преди 4 години

БИЗНЕСЪТ НЕ Е И ПРОТИВ РОБСТВОТО

100

Анонимен

преди 4 години

за 10години, минималната е вдигната със 154%. За същия период инфлацията е 17.5%.Ми ко искати уе! Консакати! Малку ливий? Ааа ааа аа!

99

Анонимен

преди 4 години

ами то за да се дигне властта трябва да го поиска, няма нашите "бизнесмени" да го поискат. ако искаме да се доближаваме до западна европа трябва да се дига на всеки 3 години, иначе ако се остави на "бизнесмените" ще стои на едно ниво вечно. има си нужда от намеса на държавата, иначе ще настане много дивашка история, ако чакаме "бизнесмените" да регулират заплатите.

98

Анонимен

преди 4 години

До 103А тези, които могат? Нали се сещаш, че ако вкараш дори 95% от сонственицит Ена бизнеса в затвора, до 2 години останалите ще го заменят.

97

Анонимен

преди 4 години

Лихвите паднаха, банките се чудят на кои да раздават пари, всеки може да тегли заем и да стартира собствен бизнес, може да дава големи заплати на качествените му рботници и да стане бързо милионер. Ама нещо желаещи няма, то като с лекарите много им било лесно, много пари взимали, ама нещо гледам има много празни места а няма желаещи да стават лекари. Тоя соц провали няколко поколения мозъчно, оряза им инициативността и всеки само знае да мрънка и да иска отнякъде нещо, но не си е измел пред вкъ

96

Анонимен

преди 4 години

Ниското заплащане налага нископроизводителен ръчен труд. Високото заплащане налага и високопроизводителен труд с подходящи машини и технологии. Това е азбучна истина, но някои са чели само Винету.

95

До 99

преди 4 години

Ти каза, ако се плаща добра заплата, най-вероятно ще е добър работника и трудът. А евтина, гарантирано лошо. Еми, аз пък мисля, че ако се плаща добра заплата, работникът винаги ще е добър. Добра заплата, качествен труд, те са ръка за ръка. Хубав швейцарски часовник, нов и евтин няма. Но да, 1500 за складов работник е добре. А пък за квалифицираните кадри още по-големи заплати. Професионални работници за непрофесионално възнаграждение няма.Па я тия сирена не съм ги чувал, а аз мухлясали не ям.

94

Анонимен

преди 4 години

Какво развитие, какво учене - дали да копаш с лявата ръка или да държиш лопатата в дясната ръка. Това са технологиите, за които им стига акъла на дебеловратите собственици - ръчен труд и толкоз. Ръчен труд се прилага там, където заплащането е ниско. При по-високо заплащане дела на ръчния труд намалява. Грубо казано сега на дебеловратия му е по-изгодно да плаща мизерно на 20 работника, които да изкопаят един канал ръчно за 2 дни, вместо да плати за багер и багерист, който да го изкопае за 2 часа

93

човек

преди 4 години

До: номер 100Ееее, ти много елементарно мислиш.За съжаление, проблемите са толкова сложни и сериозни, че и Господ да слезе на Земята мисля че няма да успее да оправи бъркотията!Абе човече, комунизмът фалира! Ти как очакваш работникът да има съзнание?Социалистическо може би? Построихме т.нар. РСО (Развито Социалистическо Общество) в което уж работникът имал високо съзнание както предлагаш. И аха-аха да построим комунизма и всичко рухна!Каквото и да ти говорят, знай че става дума за пари!!!

92

:(

преди 4 години

Те да направят 300 лв минималната пенсия и поне 500 лв масовата, защото днес всеки от нас отделя част от заплатата си, за да подпомага един или двама възрастни, дане умрат родителите му от глад.По този начин сами, доброволно намаляваме заплатите си, защото имаме морален дълг към тези, които са ни създали и отгледали. После ни питат защо сме с по едно дете?Ами защото, за да расте детето, са му необходими много неща, освен слънце, въздух и вода. Тези неща се купуват с пари.