12

Софийска баница

преди 4 години

До Анонимен 11Предприятия има бол, ама на народа или не му се бачка, или няма необходимите умения. Навсякъде се търсят хора.

11

Чиновник

преди 4 години

Като ви чета коментарите, очаквам като изляза на улицата да видя опърпани, гладни хора и почти никакви коли. Така, както беше през 90-те години на миналия век. А в действителност по улиците се разхождат охранени хора, облечени с маркови дрехи, цъкащи на телефони за по 800 - 1000 лв. А задръстванията са по цял ден. Щот' нали сте бедни и нямате пари за коли и гориво.

10

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости. Икономиката на България се срива. В големите градове не остана и едно предприятие. Държава, която разчита на туризъм, търговия и "Финансови и застрахователни дейности" е обречена. Структурата на българската икономика е като на страна от третия свят - европейски помощи, които се разпределят между Герб вихрушката, контрабанда и такси от енергийния сектор.

9

Анонимен

преди 4 години

Това е страшно лъжлива статистика! Използват се съзнателно грешни и манипулативни методи и формули, за да се надува ръста. Реално погледнато промишленото производство се срива. На същия принцип работеше и правителството на Иван Костов - той си преписваше икономически ръст от 5% ?!!!!, а едновременно с това имаше срив с над 30% в промишленото производство и селскостопанския сектор. За оправдаване на "ръста" се използваше активността във външотърговския обмен и сектора на услугите.

8

Анонимен

преди 4 години

Добавена стойност 7971 лева за три месеца е по 2658 лева на месец. Защо тогава заплатите са по 560-700 лева?

7

Анонимен

преди 4 години

БВП по 21,5 лева на час - това прави около 3200 лева на месец.Добавена стойност - 19,1 на час и 7971 лева за три месеца, означава, че тримесечието има 52 работни дни, а не 64, както е в действителност. Другият вариант е работния ден да е от 6,5 часа, а не от 8 часа.

6

Анонимен

преди 4 години

"Ръстът на брутната добавена стойност се определя основно от регистрираното нарастване при: Финансови и застрахователни дейности - 6.4%"Гражданска отговорност, такси в банките, високите лихвени проценти по кредитите...... Нови по-високи налози. Това ви е БВП то, както и повишаване на цените на храни и стоки от първа необходимост.

5

запознат

преди 4 години

Растеж няма в БГ ,има рецесия ,т.е спад от около 30 % .В Европа спада е около 9 % .

4

Анонимен

преди 4 години

Потреблението дори е намаляло. Този ръст е измамен и се дължи на инфлацията от 40%.

3

Анонимен

преди 4 години

Добре че роднините ни емигранти пращат 2,5 милиарда лева всяка година, че да имаме да пазаруваме и да има някакво потребление България, да печелят нещо търговци и фирми. Ако не бяха те, българската икономика за нищо не става.

2

Анонимен

преди 4 години

С герберушките напред. С по 2% с по 3% и след има няма столетие ще сме стигнали средното европейско ниво.А, чакай бе, то по прогноза спираме да съществуваме 2050-та... чай да ида за нова опорна точка, че тая издиша...

1

Бау

преди 4 години

Никой не може да убеди бедния човечец, че ако той е беден това не значи, че всички са бедни. Не е възможно да е само той!