182

*

преди 4 години

А в новия прочит има ли новите бг думи: чатя, пействам и т.н. ?А във версия 2 след 20 години романа ще има само 20 думи :Ъ?Ъхъ!Уау...

181

Анонимен

преди 4 години

А съвременен прочит на Винету - кога? За един приятел питам...

180

Ти бе,

преди 4 години

ти - "такованият от Вазов" ("псевдонимът" на форумния пишман "творец" е политкоректно променен, но лесно ще го разпознаете)! Такива като тебе драскаха и драскате в библиотечните книги автобиографичната "сентенция" "това на писателя - в онова на читателя". То какъв ли читател си и ти, ама явно Вазовото "това" бая те е [цензурирано;-)], "та и днес йоще" продължаваш да го "превъзнасяш" ;-)...

179

Анонимен

преди 4 години

Бай ти ***, иронично е, че хора като теб които немогат да вържат две изречения, говорят за глупализация. Нищо не се разбира от неграмотния ти коментар.

178

Бай ти Ганю,

преди 4 години

До Бай ти ***,"Отвсякъде" имах предвид :)

177

Бай ти Ганю,

преди 4 години

Това е роман бе хора! и в какъв-то и да е вида му с оригиналнсотта! А иначе коментарите са за история! Глупализация-та тече от всякаде!

176

Щирлиц

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНа потурчените българи не им е все тая,защото коренът им е прекъснат.Покръстете се и всичко ще се оправи.Мир вам!

175

напънисий

преди 4 години

о неразумни уруде,защо гледаш и не вярваш на очите си?романа просто е станал политически коректен

174

Анонимен

преди 4 години

защо протестират нали са връзкари, да дават рушвети и с шръзки както са свикнали

173

Щерю

преди 4 години

Сопотски маскари, извинявам се за архаичния речник - палавници от Сопот...

172

до хахаха - 186

преди 4 години

Това каква връзка има с темата, тая Славка да е е сопутка, имам предвид сопутчанка?

171

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 4 години

* Няма нищо по-красиво от моминските очи,Няма нищо по- игриво от моминските коси,Няма нищо по- прекрасно от моминските ръце,Нека Огъня не гасне във моминското сърце*Славка Калчева Наздраве , Българи :)))ТурчинаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

170

258

преди 4 години

До Анонимен...Kак може ние като учехме да го разбираме, а сега - не могли...===Ами айфони, тротинетки :)

169

Анонимен

преди 4 години

Не виновен Путин

168

258

преди 4 години

До бай Иван #54Спомням си,как един преподавател по български език през 1968 година ни втълпяваше,че Васил Левски бил " закърмен" с комунистически идеи,защото не искал цар да ни управлява след осеобождението.==Аз също си спомням нещо такова. Но беше в отделенията. От онези учители (в начално училище) си спомням с признателност нашия учител по алгебра, който ни учеше да мислим. Например да предложим 3 решения на една задача. Поклон пред моите учители от начално училище!

167

Ибан Васов

преди 4 години

Беше голямо робство под турско ей! Българинът живееше в голяма къща с обширен двор, имаше поля и градини, стада и кошари, не пипкаше агнешко ако не е лойно и вино, ако не е руйно! Плащаше непосилен данък от ... ехем... приравнено към днешните стандарти данъкът беше варираше между 2% до 4%, включително данъка "джизия", който данък освобождаваше християните от всякаква военна повинност!!!Еей робство робство ... сега плащаме между 40% до 60% директни и индиректни такси ... но сме свободни.

166

ПроСоТо

преди 4 години

До Фактявен ФАКТ е че ти си необразовано,приматско същество!Немаш си и представа какво огромно творчество ни ПОДАРИ Вазов!

165

Анонимен

преди 4 години

Сопот на бунт: Готвят се протести заради "Под игото"------------"Бунт!!!!! Въстание!!!!!""Не щеме ний богатство, не щеме ний паринай-искаме свобода, човешки правдини"Из "Записки по българските въстания" - Захарий Стоянов.

164

Анонимен

преди 4 години

така както е тръгнало скоро време ще изучаваме биографията на ББ,ЦвЦв и другите разбойници...

163

Анонимници,

преди 4 години

газени от два влака, движещи се по насрещни коловози, да не се кахърят напразно за българската история;-)...