113

Радослав

преди 4 години

До ГанцоЕми тя тази промяна е точно зая насърчаване на това поведение! И без това количеството нови коли е много малко, а сега ще стане още по малко защото лизинга на нова кола ще се оскъпи с едни 1000-1500 лева на година за целия период от 4 години това са едни 4000-6000 лева допълнително заради този *** закон! Питаш как така ли? Еми лизинговите коли са на лизинговата компания която ще трябва за всички коли които е дала да подава списък със 100 000 водача и все някои от тях ще е джигит!

112

Радослав

преди 4 години

Какво искате? Преди да ви назначат на работа работодателя да трябва да иска справка от КАТ колко акта и фиша имаш ли? И кои ще я прави тази справка и на какво основание? Пак прехвърляме отговорността където не трябва да се слага! Кажете как един работодател ще може да провери някои преди да го назначи за да не се налага после да плаща по високи граждански за всичките 20-30-100-200 МПС-та? Вие представяте ли си заради 1 работник да трябва да плащаш на 200 МПС-та по 500 лева по висока гражданска?

111

Ганцо

преди 4 години

На бай *** няма да му барате застраховката и наказанията ей! *** иска 15 годишно бмв с 3.5 двигател пушещо като локомотив. Иска да кара таралясника с 200 и да не спира на стоп. И тука някакви ще ми говорят за глоби и застраховки и ще ми развалят кефа!

110

До Са

преди 4 години

Проблема е че е на колата не на този зад волана.Ако и ти дадеш колата си на приятел или роднина и катастрофира и ти ще виеш на умряло че нямаш вина а плащаш заради чужди грешки.

109

Радослав

преди 4 години

между фирма и застраховател, фирмата трябва да впише всичките си 20 водачи на МПС-та. И какво правим ако след 2 седмици 1 от тези водачи напусне? Примерно най рисковия? Застрахователя ще ти намали застраховката ли? Ще ти вътрне пари ли? Ами новия които идва на негово място ако е по рисков? През 2 седмици ще сключваме нови застраховки защото 1 от водачите е променен ли? Това имате ли си представа каква бумащина е?А как фирмите ще проверяват хора като ги назначават на работа за да не наемат рисков

108

Мен

преди 4 години

Ако трябва и 3 пъти ще плащат ....

107

Радослав

преди 4 години

До Гражданин на светаДа но в Дубай за минаване на червено наказанието се налага от техния КАТ защото е нарушение на закона за движение по пътищатата, а не от застрахователя! Да не говорим за факта, че от така предложения закон ти се налага глоба и ти се вменява вина преди да си причинил ПТП! Излиза, че си осъден преди да си извършил престъпление! Все едно да съдим всеки за това, че пуши защото като си фърля фаса може да причини пожар! А някои мисли ли за това, че при сключване на застраховка

106

Са

преди 4 години

За пореден път доказваме, че сме си селска нация и, че нивото т. нар. Общество, е век назад от развитите държави! Една система, която от 60-70 години действа там и е копирана от нас, се хули и плюе вече 2 години! Имал той 9 акта за скорост-не, 9 пъти си хванат, а и плюс това, всеки с толкова нарушения, е 100% бъдещ участник в ПТП!

105

Гражданин на света

преди 4 години

Баш джигитите против...ха ха!?!Като ходите по чужбина и ви искат бележка от застрахователя,че нямате произшествия не ревете.А знаете ли,че в Дубай ако минеш на червено ти вземат книжката за една година + три месеца затвор и глоба от 2500 лв български пари...и като се загледаш спират още на зелено преди да светне червено.Тука превозвачи не спазват никакви правила и видиш големи противници на въвеждане на дисциплина и ред.500% завишение за всички джигити ,това е практиката нормалните държави!

104

Бай Гай

преди 4 години

Абсолютно правилно! Ако превишиш скоростта и фиш и висока гражданска ама ако причиниш птп нищо. Каското ти плащат, а при леко птп двустранен протокол и акт даже няма! Напълни се с ***!

103

1214

преди 4 години

Престанете да хленчите за тая гражданска, искате безопасност, искате да се кара като в Норвегия и Финландия, искате да се плаща добре при птп. Опитайте се да карате по тоя начин някъде където и да в Западна Европа, тая овца с 9 фиша за превишена скорост ше и се е.. п... майна в Англия, такава премия ше плати че свят ще и се завие. Всеки накупил по 3 трошки и ся мрънка. Време е да се сложи край!

102

venix

преди 4 години

Пак да кажа - протестира се пред домовете им, а не пред парламента, в който така или иначе няма никой!! ПРЕД ДОМОВЕТЕ ИМ С ФАКЛИ !!!

101

анон

преди 4 години

Продължавайте по същия начин и после се опитвайте да връщате българите в България! Никой няма да ви се върже на глупостите, "скъпи политици"!!

100

СПРАВЕДЛИВ СЪДИЯ

преди 4 години

КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ЗАСЛУЖАВА ДОЖИВОТНА ДИАРИЯ!!!

99

АБВ

преди 4 години

до 102 ми е коментара, не до 101!

98

АБВ

преди 4 години

До Анонимен 101Май ти не си схванал идеята на застраховката ГО! А тя е - застрахователя да плати обезщетение на пострадал при ПТП причинено от застрахования/ този, който има ГО/.А този който не е спрял преди знак STOP, трябва да бъде санкциониран от КАТ! Не от някой застраховател, а от КАТ! Аман от форумни отворковци като тебе!

97

Софиянеца

преди 4 години

Не нарушавайте?

96

Анонимен

преди 4 години

не схванахте ли идеята на тия затраховки? просто хората да НЕ превишават скоростта и да НЕ правят нарушения. като знаеш, че ще ти излеезеп рез *** няма да праиш нарушения и толкова, има възпитателен харакатер. а изказването караш с превишена скорост ама не правиш катастрофа и всичко е ок е пълната простотия. по тая акоИзчукаш съседката и не забременее да не те съдят заИзнасилване така ли?

95

Анонимен

преди 4 години

Как ще допуснат да само при щети за застрахователя да се вдига застраховката. Така всички ще сме в бонуса и това не им харесва. :DЗатова принципът е, че да ви се отрази негативно на застраховката, дори ако баба ви е пресякла грешно. :D

94

Анонимен

преди 4 години

не хващам идеята частни структури да се облагат от държавни решения. ГО-то е задължително и парите отиват в частни компании, защо са обвързани с резултатите от държавното КАТ ? ако едните си свършат работата ще печелят вторите.да вдигат данъците за нарушения, поне държавата да прибира парите, а не частните гуши.