13

Освен това

преди 4 години

Тези квартири не плащат на общините туристически данък който плащат хотелите.Също така AirBnB, Expedia и Booking действат като туроператори, но не плащат по 5000лв. за лиценз както плащат родните туроператори.Т.е. това неплащане е нелоялна конкуренция и те ядат от нашите пари, парите за държавата, парите за общините - парите от които ние искаме пътища, сигурност, образование, детски градини...Защо трябва да освобождаваме чужденците от задължения които имаме ние българите?

12

Шменда

преди 4 години

До АнонименИменно, точно така е и сте много прав. Извън темата ето това е много нагледен пример как ни правят на маймуни и ни зомбират един срещу друг. Не всички са длъжни да знаят ,че плащанията са по банков път и лесно проследими. Пробелмите , копито създават са 1. по-скромни в мисленето хора моментално ще "намразят " шиб***ните собственици. 2 . прикриваме ,че НАП са некадърни да следят паричните потоци 3. замитаме темата за неплащащите "инвеститори" петролни и хотелиерски милиционери. З***дници

11

Анонимен

преди 4 години

Това са абсолютни глупости, абсолютно всички, които отдават апартаменти през тези платформи декларират доходите от това на 99%, пълен абсурд е да се твърди че точно те укриват доходи, защото всичко минава през платформата, и плащанията са предимно по банков път, просто няма как да се укрият, големия рев не е за това, а за да се разчисти конкуренцията на нашите пишман хотелиери, това е истината

10

Иван

преди 4 години

Тези дето са се загрижили за укриване на доходи защо не проверяват фирмите дето ни осигуряват на минималната заплата и не ни плащат осигуровките ? А ?

9

КОЙ КОЙ Е

преди 4 години

ЗНАЧИ АКО АЗ УКРИЯ 1000ЛВ ДОХОД Е ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. НО АКО ОТ ХАЗНАТА СЕ ИЗТОЧАТ 10 МИЛИОНА НЕ Е?

8

Вихрогон

преди 4 години

До 2 Анонимен *** си като водна змия, ама поне си почти грамотен.

7

Анонимен

преди 4 години

Ама Мендоо, то и минфина ползва лукс апартамент и не плаща нито наем, нито данък. Или за дългосрочен наем това не важи?Почнете първо от вас и тогава искайте от хората.

6

МИЗЕРИЯ

преди 4 години

Нека да има ред, но проблема при нас, че целта не е да има ред, а да се затвори всяка една ниша за някакво подобие на независимо изксрване на пари. Т. Е ако не си от нашите, трябва да си наш слуга и ***! Мизерни кът глава не вдига и лесно се манипулира и купува.

5

Кух профил

преди 4 години

Основният проблем на събираемостта е това, че работосателите не осигуряват работниците на брутните заплати. Ако го осигурява на 560 лв, което е масово и му дава 1000, за разликата хазната губи около 150 лв. на човек, които пари отиват в джоба на чорбаджията. Това го знае всеки, особено Менда гражданската, но се правят на умрели, защото те са работодателите....

4

Анонимен

преди 4 години

Безумна герберастия!

3

Хахах

преди 4 години

Тая сериозно ли мисли, че може да поставя условия на глобални доставчици на тези услуги? Втори ден ми оправя настроението )))

2

Анонимен

преди 4 години

До ЧиновникВ цяла Европа има воля за справяне и с чиновниците, но тук.....

1

Чиновник

преди 4 години

В цяла Европа има воля за справяне с проблемите, които създават краткосрочните наеми. Това просто не може повече да продължава.