63

мак

преди 4 години

Не всеки, който мисли, че е болен всъщност не е болен - пълна глу.п.ост. Искат хората да не ходят на лекар прекалено често, но как не-лекар може да определи, че няма инфаркт например, а нещо безобидно? Колко да изчака преди да потърси помощ? А за таксата за деца - не е редно, децата често боледуват и семейният бюджет ще се натовари. А пък ако има изключения за многобройните социално слаби, ще е несправедливо спрямо останалите.

62

Ванката

преди 4 години

Тази такса е унизителна за лекарски труд, толкова струва градската тоалетна. Целта на таксите е да бъде някакъв стопер за безсмислени посещения и да компенсира поне малко разходите - само хартията и тонера за разпечатка на листите не може да се плати с нея.

61

Анонимен

преди 4 години

Алчно крадливо ненаситно племе, животът е един миг. С милиарди да си напълните гушите не може да ги отнесете от този свят. Имате страх от БОГ.

60

Анонимен

преди 4 години

"Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?" Трябва да сме радостни от въпросителния знак, защото все още е предложение. И от реакцията на заинтересованите зависи (може би) дали ще стане решение, което основателно би подбудило удивлението ни пред поредната глупава алчност.

59

Анонимен

преди 4 години

Нали демографска криза , как се увеличите раждаемостта управници ?

58

Смешник

преди 4 години

Като да трябва да се взимат пари гледаме европейските държави, като трябва да се дават пари обаче не се гледа европейските държави. Преди година две пострадах в ук и не платих нито в спешното нито на личния лекар даже ми даваха и консумативи безплатни

57

Анонимен

преди 4 години

Когато нещо било безплатно, не се ценяло - това успя да роди домораслата капиталистическа мисъл. И лупа глоби за щяло и нещяло! Еми питайте за какво си спомнят с носталгия от социализма българите и ще разберете дали безплатното не се цени, но не ви отърва! Първото за което се сещат е безплатното и достъпно здравеопазване, добрите, грамотни, знаещи и човечни, ползващи се с огромно доверие и уважение лекари! Поклон пред малкото останали истински лекари, поклон за съхранената човечност!

56

Анонимен

преди 4 години

Ниската раждаемост Герб я стимулират с такси от домакинствата !

55

Анонимен

преди 4 години

Щом собственика на държавата и Българите така е решил !Браво Бойко

54

Анонимен

преди 4 години

И не всеки лекар е такъв.

53

Анонимен

преди 4 години

В държавата на Бойко се случват тези неща!

52

Тути

преди 4 години

260лв.еднократна помощ от държавата за новородено дете в България и 1лв.такса при ДЖИПИТОГерб

51

Българин

преди 4 години

Най - много болници на глава от населението в света !Най много аптеки на глава от населението в света!Най много празни тикви от ГЕРБ на глава от населението в света!Евалата Бойко!

50

Българин

преди 4 години

Бойко къв е този лев,направо по 10лв.Те ДЖИПИТАТА са най - бедните в системата, изобщо не им достигат 6000/7000лв.на месец!Тея ГЕРБ са супер зле !

49

Анонимен

преди 4 години

"Не всеки болен е такъв!" и това го казва "цветът" на лекарското съсловие?! Срам и позор! Но и нашето мълчание е позорно и срамно! Писането по форумите не се брои, защото никой, от когото зависи нещо, не го чете!Броят и пресмятат, че изчезваме като народ. Просто пресмятат и рапортуват, и са ядосани, че не изчезваме толкова бързо, колкото са им заповядали. Годо няма да дойде, колкото и да го чакаме.

48

Митев

преди 4 години

До 13 Спомням си, че по времето на Социализъма бяхме изпреварили Запада с десетилетия и България цъфтеше и процъфтяваше. Е, само за някои хора, а другите се редяхме на опашки за всичко (ако въобще го има)

47

Подстригване

преди 4 години

Свръхдостъпност до "лекарски услуги" има защото карат хроничноболни да идват за рецепта всеки месец. Извършва им се "преглед" и се пълни касичката.

46

Митев

преди 4 години

До Анонимен А, сега политиките им виновни. Ти колко деца имаш?

45

Анонимен

преди 4 години

До До МитевМдааааааа. Поредната промита тиква. Аз не служа!!! Аз работя това, за което съм учил, специализирал и смятам, че трудът ми не е безплатен. Тия майки дават по 5-10 лв. на ден за цигари, но за детето им свиди 1 лев.

44

House M.D.

преди 4 години

Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?Хипократовата клетва е етичен кодекс и според нея единственото нещо, което лекарят е длъжен да прави безплатно, е да обучи децата на своя учител, в случай, че те желаят да изучат това изкуство."Никога не лекувай без пари, защото този, който лекува безплатно, не цени труда си, а който се лекува безплатно, не цени здравето си!"Хипократ към своите ученици