29

d

преди 4 години

Понеже индивида по-долу пише, че по-глупавичките плюскали месо, да вземе малко да престане да чете езотерични книги, ами и нещо по биология. А там е написано имаме ли нужда от месо или не. Но дори и да оставим това, господинчото, госпожичката или нещото по средата, да обясни ако ядем само растения, и ползваме само слънчева енергия, колко площ ще ни трябва за слънчеви батерии и колко за зеленчуци и плодове. Ама смятай за стотици милиони население.

28

Анонимен

преди 4 години

До нормалното и ти отричаш цели групи с хора... но важното е, че не си тесногръд )))

27

нормално

преди 4 години

Нормално е по-глупавичките хора да плюскат месо, да жулят парцуца, да друсат гюбеци и идолите им да са Боко, Слави или Криско. И разбира се да отричат всичко, което не разбират и надхвърля тесногръдието им.Толкова им е потенциала.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 24 Абе тя традицията е такава, но баща ми примерно нещо се изживява като много набожен и се кръсти с повод и без повод, ама на Коледа задължително сармите са с кайма и за десерт свински пържоли иначе майка ми отнася критики.Наскоро нали беше някаква задушница, той си пуска народни песни и хора все едно е празник.Типичен българин християнин.90% са такива.

25

трогнат до сълзи

преди 4 години

Избиха говедата , щото някъде имало уж син език ; избиха пилетата , щото някъде имало уж птичи грип ; избиха прасетата , щото някъде уж имало АЧС ! Подготви се "терена" за вегетарианските npocmoтuu и сега щем - нещем , ще ставаме тревопасни .Само не ми стана ясно , какво общо имаме ние с албионските кръвосмешени gебелацu ,та да се уповаваме на английските "учени" ?!

24

Анонимен

преди 4 години

Българи говорят за християнство, след като по-голямата част от тях, почитат сатаниститеВанга и Дънов, вместо Исус.

23

Анонимен

преди 4 години

Навремето баба задължително слагаше на трапезата за Коледа маракуя и туршия с екстракт от жожоба.

22

Анонимен

преди 4 години

А какво стана с Рождествения пост? Или Българските православни християни не го спазват?До колкото знам на бъдни вечер (Рождество) се сервират нечетен брой ястия които не съдържат животински продукти. Такавапоне е Българската христянска традиция

21

Дринцолов

преди 4 години

Ами те 95 процента от хората го виждат тоя празник като повод за наяждане, напиване, напушване, нае***не. Размяна на подаръци, бонуси от фирмата ... На никой не му пука за християнския празник.

20

Анонимен

преди 4 години

Веганите да ядат шоколадова пуйка.

19

Анонимен

преди 4 години

До #14. Какво значение има вегетарианци, вегани, флексетарианци и т. н. Коледа е една и менюто зависи от предпочитаниата на всеки човек. Това че ТИ ядеш примерно само месо, с какво те прави по различвн от тези които са го ограничили или премахнали съвсем? Това е личен избор. В статията се казва че все повече и повече ресторанти вкарват в празничните менюта алтернативи на месни продукти за да не губят клиенти,а не кой какви предпочитан ия има. Ама нали трябва да се плюе всичко ей така за спорта.

18

не е наш Празник

преди 4 години

Защо ли или по какви причини Българския Народ не иска да разбере че Коледа е Християнски празник при положение че Българския народ е насила Християнизиран по време на Византия през 866 г. Би било хубаво да се знае отколкото да се продължава с Манипулацията и Дезинформацията

17

Анонимен

преди 4 години

Една празнична вечера на 31 декември е достатъчна както беше преди 1990 г. при комунистите. Коледа е отживелица и икономиката губи от толкова почивни дни, работниците губят надници и плюскат и трупат килограми.

16

Анонимен

преди 4 години

Свинската чума ще ликвидира прасетата и ще минат на пуйки и овце. Турците не правят и коледа а са директно на нова година.

15

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9Вероятно се има предвид не Бъдни вечер, а трите празнични дена след това.Освен това, не се казва, че в празничното меню ще липсва месо, а че в него са включени и безмесни блюда.Затова си мисля, че става въпрос по-скоро за битка за клиенти. Като включват и вегетариански ястия, си осигуряват и такива клиенти. Но някои преувеличават с фрапантни изводи, търсейки сензация.

14

Анонимен

преди 4 години

Колко са скапаните вегетарянци, че това да повлие на коледа? Пък и ако не се лъжа на бъдни вечер не се яде месо?

13

Свинеяд

преди 4 години

Вярно е, че тук има много (чалнати) вегетарианци, но и много мЕсо върви, особено по празници. Така че никаква традиция не отмира, както и 20% не са станали вегани. Това пък е от друго манипулативно "проучване" на базата на поръчана веганска храна. И аз поръчвам такава понякога, добра добавка е към основното меню.

12

Дъ Клаш

преди 4 години

Всъщност месото води до рак на дебелото черво и други гадости.Ама си го яжте нали сте умни *** ***.

11

ист

преди 4 години

вицът на деняСтаваме вегетарианци, коледа отмира.

10

ХААХ

преди 4 години

ДНЕС БГ НИ ПРОВОКИРА С Ануар Султан, КОИТО НЯМА НИЩО ОБЩО С КОЛЕДА, ТУКА ПРОФАНИТЕ ДА РЪСЯТ МЪДРИ МИСЛИ ТЕ РВА ВИ Е НИВОТО И НА ЧЕТЦИТЕ , И НА ПИСЦИТЕ!