30

Анонимен

преди 4 години

Защо в някои източни словашки села ромите не са допуснати до службите?.................може би , за да не окрадат кръстовете, даренията от кутиите....и на попа расото, за да си палят печките ?

29

Анонимен

преди 4 години

До БогомилЯ се огледай около теб във всеки по-голям град и ще видиш по-тъмни хора , както и бели със светли очи и русоляви коси (като мен) ! Тия тъмните какви траки, какви славяни са ?Езика - чувал ли си как говорят поляци,словаци,сърби,словенци,хървати,руснаци и т.н. , и замислял ли си се колко общи думи имаме с тях и, че ако говорят бавно - то е доста разбираемо за нас ? Всички тези и те ли от траките произхождат ?

28

До 26

преди 4 години

Едно към едно са със нашите римляни. И по физиономия, и по къщурките. Даже живеят като нашите. Смотаните германци им дали пари за църква. Ама на белите нищо. Няма да се изненадам, ако дрехите им не са ги платили държавата и д-р прибори.Още нещо, тракийците не са били избити, а "елленизирани", демек станали са гърци.

27

бай Иван

преди 4 години

" Безплатен обяд няма" ! Словаците с дарения са си построили храма,но бай тиган и там чака на готово.Манталитета им по цял свят е един и същ,после плачат,че са дискриминирани.

26

до Богомил

преди 4 години

Богомиле, езикът ни е славянски, с малко останали думи от прабългарски, а още по-малко тракийски.

25

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

И правилно !Едно време в онези "лошите" времена на социализма по същия начин ромите не бяха допускани до центъра на селото.Разбира се, имаше и изключения. Тези роми, които се държаха като нормални граждани не бяха отблъсквани от обществото.Не ромите, а ..aнията беше забранена.В днешните евроатлантически, либерастки времена тя се насърчава.Затова и държавата ни е вече такава, а и цяла Европа, за да не казвам света, в който живеем.Това няма да доведе до добър край. Помнете ми думата !

24

Д-р Исня

преди 4 години

Стига хранили, бе! Изгледайте видеото - къде е типичният кючек пред камерата, къде е мръсотията. Ако не знае човек, че това не е ромско гето, ще си каже: Това сто процента не е в България, много западно изглежда! Погледнете се вие що за хора сте и направете равносметка!. И аз нахраних преди да видя видеото!

23

Д-р Исня

преди 4 години

А някой забеляза ли, че на това ромско гето му липсва нещо !!!! Пластмасовият *** в тревата и на асфалта?Имам чувството, че 90 процента от българите са мноого по-долу от един провинциален словашки ром!

22

Анонимен

преди 4 години

Местните са си го казали.Те не са давали пари за строежът на тая църква няма да я ползват.Като с таксито -имаш парички возиш се нямаш жетончета -караш пешком.То па цял живот всичко да им е безплатно,а? Нали си представяте райската градина на кво ще я направят?Ще отрежат всички дървета ,ще опънат всички Еви и ще закрещят че няма социални помощи и Господ е расист.

21

Д-р Исня

преди 4 години

Не ги пускат в църквата, за да не оглеждат и да не се изкушават. Колко ли пъти все от груб строеж започват литургията.

20

Жо

преди 4 години

ОСНОВАТА на Християнското учение е Любов към ближния. Ближният е всеки друг човек на тази Земя.Останалото е от Лукавия...

19

Защо защо?

преди 4 години

Пак защо в статията, в края, поне не е в заглавието!! Ниска журналистика стил днес!

18

Анонимен

преди 4 години

Прекрасна е Словакия и нейния народ!

17

сороски фейкове

преди 4 години

Ромските гета са под контрола на сороските протестантски секти,и те си имат свои храмове,не са католици като повечето словаци.

16

Анонимен

преди 4 години

ОПЛАЧЕТЕ СЕ НА СКРИПАЛ И АРМЕНСКИЯ ПОП

15

Кракомияч

преди 4 години

Стига с тия роми. Много измислица, много нещо. Папата на ли и ми краката и на мюсюлмани от дирника на географията? Ама католическата църква била дискриминирала ромите! Просто ги пратете на папата да им измие краката и стига сте пискали.

14

Анонимен

преди 4 години

Не мога ги мисля, ДВ да си направи масово харакири в знак на протест и да претърсят за руска намеса и намеса от извънземни хибриди, да пишат до НАСА и Спейс Х и Уолт Дисни.

13

Ром"с

преди 4 години

В България няма расизъм!)

12

Анонимен

преди 4 години

Като са религиозни кой им забранява да си построят църква и да пускат вътре словаците. Бе тоя етнос освен да *** някъде и да краде друго може ли да прави?

11

Анонимен

преди 4 години

Е,в татковината ни вратите на храмовете са отворени широко за всички,но дори и българите пропускат неделните литургии!